פלאפל אפוי בתנור שמכינים בקלי קלות
למה לקנות מנת פלאפל אם אפשר להכין לבד? אפרת ליכטנשטט עם מתכון מושלם של פלאפל אפוי בתנור עם המון ירוקים ואגוזים. גם בריא, גם טעים
למה לקנות מנת פלאפל אם אפשר להכין לבד? אפרת ליכטנשטט עם מתכון מושלם של פלאפל אפוי בתנור עם המון ירוקים ואגוזים. גם בריא, גם טעים
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 74.7 קק״ל 2239.6 קק״לפחמימות 7.5 גרם 226.1 גרםשומן 3.9 גרם 117.9 גרםנתרן 108.4 מ״ג 3251.4 מ״גחלבון 2.7 גרם 81.9 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 68.1 גרםשומן רווי 0.4 גרם 13.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 21.4 מ״ג 641.7 מ״גברזל 1.0 מ״ג 30.5 מ״גאשלגן 145.7 מ״ג 4370.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 15.5 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות75
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 74.7 קק״ל 2239.6 קק״לפחמימות 7.5 גרם 226.1 גרםשומן 3.9 גרם 117.9 גרםנתרן 108.4 מ״ג 3251.4 מ״גחלבון 2.7 גרם 81.9 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 68.1 גרםשומן רווי 0.4 גרם 13.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 21.4 מ״ג 641.7 מ״גברזל 1.0 מ״ג 30.5 מ״גאשלגן 145.7 מ״ג 4370.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 15.5 מ״גסגור
כולם אוהבים פלאפל אבל הרבה נמנעים ממנו בגלל הצורך לטגן וגם בינינו – בגלל שכל כך קל לקנות. כאן יש פלאפל אפוי בסגנון קצת אחר. הוא נפלא וטעים בצורה יוצאת דופן, הוא בריא וערכיו התזונתיים מעולים משום שהוא עמוס בירוקים ובאגוזים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 75 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1/2 צרור כוסברה
-
6 עלי נענע
-
1/2 צרור שמיר
-
1/2 כוס פיסטוקים קלופים קלויים
-
1/2 כוס אגוזי פקאן
-
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
-
3 כפות שמן זית
-
2 שיני שום
-
1 בצל בינוני
-
1 כף קמח כוסמין
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה או משטח אפיה רב שימושי.
- שמים במעבד המזון את עשבי התיבול ומפעילים לכמה שניות לקיצוץ גס.
- מוסיפים את הפיסטוקים והפקאנים ומפעילים שוב לקיצוץ גס.
- מוסיפים את כל שאר החומרים ומפעילים עד שמתקבלת עיסה אחידה ומעורבבת היטב, אך לא יותר מדי.
- מכדררים כדורים ומניחים ללא רווחים על גבי התבנית.
- אופים 15 דקות, או עד שהכדורים משחימים קלות. אפשר להוציא אחד ולטעום אם מוכן.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה או משטח אפיה רב שימושי.
- שמים במעבד המזון את עשבי התיבול ומפעילים לכמה שניות לקיצוץ גס.
- מוסיפים את הפיסטוקים והפקאנים ומפעילים שוב לקיצוץ גס.
- מוסיפים את כל שאר החומרים ומפעילים עד שמתקבלת עיסה אחידה ומעורבבת היטב, אך לא יותר מדי.
- מכדררים כדורים ומניחים ללא רווחים על גבי התבנית.
- אופים 15 דקות, או עד שהכדורים משחימים קלות. אפשר להוציא אחד ולטעום אם מוכן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
היי, האם ניתן להחליף את הקמח כוסמין בקמח טפיוקה או שבקמח חומוס?
לא ניסינו, אבל אפשרי.
צריך להשרות את הגרגירי חומוס לילה במים?
כן. כדאי להשרות המים ללילה
מה גודל מנה?
קטגוריות
- אוכל מצרי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה דיאטטית
- ארוחה זולה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- בראנץ'
- מתכון מנצח - גרסת הבלוגרים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים דיאטטיים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים צמחוניים
- קטניות וחיטה
- תוכניות בישול ואפייה