פלאפל אפוי בתנור שמכינים בקלי קלות

למה לקנות מנת פלאפל אם אפשר להכין לבד? אפרת ליכטנשטט עם מתכון מושלם של פלאפל אפוי בתנור עם המון ירוקים ואגוזים. גם בריא, גם טעים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

כולם אוהבים פלאפל אבל הרבה נמנעים ממנו בגלל הצורך לטגן וגם בינינו - בגלל שכל כך קל לקנות. כאן יש פלאפל אפוי בסגנון קצת אחר. הוא נפלא וטעים בצורה יוצאת דופן, הוא בריא וערכיו התזונתיים מעולים משום שהוא עמוס בירוקים ובאגוזים.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים במעבד המזון את עשבי התיבול ומפעילים לכמה שניות לקיצוץ גס.
  3. מוסיפים את הפיסטוקים והפקאנים ומפעילים שוב לקיצוץ גס.
  4. מוסיפים את כל שאר החומרים ומפעילים עד שמתקבלת עיסה אחידה ומעורבבת היטב, אך לא יותר מדי.
  5. מכדררים כדורים ומניחים ללא רווחים על גבי התבנית.
  6. אופים 15 דקות, או עד שהכדורים משחימים קלות. אפשר להוציא אחד ולטעום אם מוכן.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 30 מנות
קלוריות 54.1 קק״ל 1621.6 קק״ל
פחמימות 3.9 גרם 116.3 גרם
שומן 3.8 גרם 114.6 גרם
נתרן 139.7 מ״ג 4190.5 מ״ג
חלבון 1.3 גרם 40.1 גרם
סיבים תזונתיים 1.0 גרם 31.0 גרם
שומן רווי 0.4 גרם 13.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 18.4 מ״ג 551.1 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 19.8 מ״ג
אשלגן 88.4 מ״ג 2651.3 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 9.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

    Avatar
    אורלי מיכאל

    היי, תודה על המתכון. רציתי לשאול האם ניתן להמיר את הפיסטוקים והאגוזים בעוד גרגירי חומוס מבושלים? תודה, אורלי

      Avatar
      תמר שורצברד

      בוודאי, בעוד כוס גרגירי חומוס

      Avatar
      רותם דרוב

      פשוט מוותרים עליה, עדיין הפלאפל יצא טעים.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody