פסטה ברוטב בולונז פטריות טבעוני

רוטב בולונז בגרסה טבעונית וטעימה לא פחות! עם פטריות במקום בשר וטוויסט נוסף בדמות אטריות אודון במקום פסטה, שהופכות את המנה למקורית במיוחד
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן הכנה

  1. קוצצים 2 סלסילות פטריות לפרוסות דקות.
  2. את הבצל, הגזר והסלרי שמים במעבד מזון וטוחנים בפולסים עד שקצוצים היטב. 
  3. מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר. מטגנים כ-10 דקות מעל חום בינוני-נמוך, עד שהתרככו.
  4. מגבירים את החום, מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים 5-6 דקות, עד שהזהיבו והצטמקו. 
  5. מוסיפים את היין ואת רוטב הסויה. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהיין התאדה כמעט לחלוטין. 
  6. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה. מבשלים 5-15 דקות נוספות, עד שהטעמים מתרכזים. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם. 
  7. במקביל, מבשלים את הפסטה או הנודלס לפי הוראות היצרן, ומסננים את המים (שומרים כוס מים בצד). קוצצים את הבזיליקים ומסירים את העלים מגבעולי האורגנו
  8. מעבירים את הפסטה לרוטב, מקפיצים מעט, מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ואת עלי האורגנו ומגישים. 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 280.2 קק״ל 1121.0 קק״ל
פחמימות 23.1 גרם 92.4 גרם
שומן 15.2 גרם 60.6 גרם
נתרן 544.9 מ״ג 2179.5 מ״ג
חלבון 7.2 גרם 28.9 גרם
סיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.9 גרם
שומן רווי 2.0 גרם 8.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 109.9 מ״ג 439.4 מ״ג
ברזל 3.2 מ״ג 12.8 מ״ג
אשלגן 1114.3 מ״ג 4457.3 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    טל

    היי עוז, במה אפשר להחליף את היין או לא אוהבים את הטעם?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להשמיטו מהמתכון. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody