
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
-
500 גרם פסטה ספגטי
-
1 חבילה עגבניות מיובשות
פסטו
-
1 צרור בזיליקום
-
50 גרם צנוברים
-
50 גרם גבינת פרמזן
-
1 שן שום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3/4 כוס שמן זית
הגשה
-
50 גרם גבינת פרמזןמגוררת
אופן הכנה
- מרתיחים מים בקומקום. שמים את העגבניות המיובשות בקערה קטנה, מכסים במים רותחים ומשרים כ-15 דקות. מסננים וחותכים לרצועות דקות.
- מכינים את הפסטו: מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים. נפטרים מהגבעולים.
- שמים את כל המרכיבים מלבד שמן הזית בכד של הבלנדר מוט. טוחנים למשחה חלקה. מוסיפים את שמן הזית במקצבים, 1/4 כוס בכל פעם ומעבדים עד שהשמן נטמע בתערובת הבזיליקום. טועמים ומתקנים תיבול.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
- מערבבים את הפסטה החמה עם רוטב הפסטו, העגבניות המיובשות הקצוצות ומפזרים מעל גבינת פרמזן. מגישים חם.
צילום: שני הלוי
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
5
מנות
קלוריות
622.8
קק״ל
3114.2
קק״ל
פחמימות
35.2
גרם
175.9
גרם
שומן
51.4
גרם
257.1
גרם
נתרן
469.4
מ״ג
2346.9
מ״ג
חלבון
14.0
גרם
69.8
גרם
סיבים תזונתיים
2.2
גרם
11.1
גרם
שומן רווי
8.6
גרם
43.2
גרם
כולסטרול
12.2
מ״ג
61.0
מ״ג
סידן
214.7
מ״ג
1073.6
מ״ג
ברזל
1.7
מ״ג
8.7
מ״ג
אשלגן
155.2
מ״ג
775.9
מ״ג
אבץ
1.3
מ״ג
6.6
מ״ג
תגובות (0)