ראגו – תבשיל בשר בבישול ארוך עם פסטה

אין בית איטלקי שלא מתבשל בו ראגו, תבשיל בשר בבישול ארוך עם ירקות שורש. אודי ואושר מכינים את הקדרה החורפית האולטימטיבית בליווי פסטה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    23

מצרכים

ירקות צלויים

פירורי לחם

פסטה והגשה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-230 מעלות, או טמפרטורה מקסימלית. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. צולים את הירקות: קולפים את הסלק והגזר וחותכים לקוביות יחד עם הסלרי. פורסים את הכרשה לטבעות. קולפים את הבצל והשום ופורסים לפרוסות דקות.
  3. בתבנית תנור מערבבים את הירקות ושמן הזית וצולים כ-30 דקות עד השחמה.
  4. מכינים את התבשיל: מחממים את השמן בסיר לחץ ומטגנים את קוביות הבשר עד להשחמה.
  5. מוסיפים את היין, הסילאן, הטריאקי ואת גרידת התפוז והמיץ, ומבשלים ללא מכסה 2-3 דקות.
  6. מניחים את הטימין, הפלפל האנגלי והקינמון במסננת תה או בבד חיתול קשור, ומעבירים לסיר ביחד עם הירקות הצלויים מהתנור.
  7. מוסיפים מים רותחים לכיסוי ומכסים את הסיר. מבשלים כשעתיים עד שהבשר רך מאוד.
  8. מפרקים ו”פורמים” באמצעות שני מזלגות את הבשר והירקות למרקם של תבשיל ראגו, ומביאים לרתיחה.
  9. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, מערבבים עם כף שמן זית ושומרים בצד.
  10. מכינים את קישוט פירורי הלחם: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את פירורי הלחם להשחמה קלה.
  11. מעבירים את הפסטה המוכנה לסיר הראגו, מוסיפים עלי פטרוזיליה, מערבבים היטב ומגישים עם מעט פירורי לחם פריכים מלמעלה.

הערות

  • אם אין סיר לחץ, אפשר לצלות גם בסיר רגיל במשך 4-5 שעות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1211.8 קק״ל 4847.1 קק״ל
פחמימות 85.4 גרם 341.7 גרם
שומן 73.8 גרם 295.2 גרם
נתרן 1134.1 מ״ג 4536.5 מ״ג
חלבון 38.0 גרם 151.8 גרם
סיבים תזונתיים 9.7 גרם 38.8 גרם
שומן רווי 11.4 גרם 45.5 גרם
כולסטרול 50.0 מ״ג 200.0 מ״ג
סידן 142.9 מ״ג 571.6 מ״ג
ברזל 7.1 מ״ג 28.5 מ״ג
אשלגן 1241.6 מ״ג 4966.5 מ״ג
אבץ 7.5 מ״ג 29.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody