
-
זמן הכנה45 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-15 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים23
מצרכים
כנפי עוף ממולאות
-
8 כנפי עוף בינוניות
-
250 גרם עוף טחון
-
100 גרם אטריות שעועיתמושרות וקצוצות
-
5 שיני שום
-
1 צרור כוסברה
-
1 קורט פלפל לבן טחון
-
1 גבעול בצל ירוק
-
1 ביצה L
-
1 כף סוכר לבן
-
1 קורט מלח דק
מרינדה
-
2 כפות רוטב סויהכהה
-
2 כפות רוטב סויה
-
1/2 כפית תבלין “5 התבלינים” – פייב ספייס
עישון
-
3 כפות סוכר לבן
-
1 כף עלי תה
-
2 כוכבי אניס בינוניים
רוטב
-
2 כפות ריבת שזיפים
-
1 כפית מיץ ליים
-
1 שן שוםכתושה
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבשאו לפי הטעם
אופן הכנה
- מניחים בקערה את כל מרכיבי המלית ומערבבים היטב.
- מסירים בזהירות את העצמות מהכנפיים וממלאים במלית העוף, מגלגלים וסוגרים בקיסם.
- מניחים את חומרי המרינדה בסנו סושי - שקיות זיפר ומוסיפים את הכנפיים הממולאות ומשרים כשעה.
- מוציאים את הכנפיים מהמרינדה ומעבירים לסלסלת אידוי. מניחים את סלסלת האידוי בסיר מעל מים רותחים באופן שהיא אינה נוגעת במים, מכסים את סלסלת האידוי ומאדים על אש גבוהה כ-12 דקות - נזהרים שהמים לא יתאדו לחלוטין כדי שהסיר לא יישרף.
- בינתיים, מצפים סיר נוסף בסנו סושי - נייר אלומיניום בחלקו הפנימי. על גבי יריעה של סנו סושי - נייר אלומיניום מניחים את כל התבלינים, הסוכר, התה ומכסים קלות. מניחים את חבילת התבלינים בסיר שצופה סנו סושי - נייר אלומיניום. ומניחים מעליה סלסלת אידוי מוגבהת.
- כשהכנפיים מוכנות, מעבירים אותן לסלסלת האידוי השנייה, מכסים את הסיר היטב סנו סושי - נייר אלומיניום ומחממים אותו על אש בינונית. הסוכר ייתקרמל ויישרף יחד עם התבלינים ויצור עשן מתובל. משאירים את הכנפיים בסיר המעשן למשך 5 דקות כדי לא לקבל טעם חזק מדי.
- בינתיים מערבבים את הריבה עם הליים, הצ׳ילי והשום ומתקנים תיבול עם מעט מלח.
- מגישים את הכנפיים המעושנות, לצד הרוטב.
מגישים את הכנפיים לצד הרוטב (צילום: שניר גוואטה) כנפי עוף ממולאות מעושנות בתבלינים סיניים (צילום: שניר גוואטה)
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
8
מנות
קלוריות
270.0
קק״ל
2159.9
קק״ל
פחמימות
12.9
גרם
103.5
גרם
שומן
20.3
גרם
162.4
גרם
נתרן
494.9
מ״ג
3959.3
מ״ג
חלבון
21.9
גרם
175.1
גרם
סיבים תזונתיים
0.2
גרם
1.7
גרם
שומן רווי
4.4
גרם
34.8
גרם
כולסטרול
150.7
מ״ג
1205.2
מ״ג
סידן
28.9
מ״ג
231.6
מ״ג
ברזל
1.0
מ״ג
8.1
מ״ג
אשלגן
382.9
מ״ג
3063.5
מ״ג
אבץ
1.6
מ״ג
13.1
מ״ג
תגובות (3)
נראה מיוחד מאוד
נתתם לי רעיון לשבת בצהריים
איזה שיעור מרתק!!! דנון עשית חשק ללמוד ❤️