פצצת שוקולד-קפה עם רוטב אספרסו חם

פצצת שוקולד-קפה עם רוטב אספרסו חם זה מעין טארט או עוגת שוקולד-קפה עשירה ועסיסית ללא גלוטן, טעימה בטיאוף, שמתאימה גם בתור קינוח פסח
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

תבנית טארט 26 ס"מ

עוגה

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-120 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
  2. במיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8-10 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
  3. בינתיים ממיסים שוקולד, חמאה ונס קפה. טורפים 1/3 מהקצף לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה ליקר. מקפלים את יתרת הקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כשעתיים, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק והיא יציבה בקושי. העוגה לא תיראה אפויה לגמרי וזה בסדר. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים לפחות.
  5. שומרים במקרר. פורסים בסכין טבולה במים רותחים,
  6. יוצקים כוס אספרסו קצר רותח מעל העוגה הקרה. מגישים מיד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4877.1 קק״ל 4877.1 קק״ל
פחמימות 366.4 גרם 366.4 גרם
שומן 343.2 גרם 343.2 גרם
נתרן 695.1 מ״ג 695.1 מ״ג
חלבון 83.4 גרם 83.4 גרם
סיבים תזונתיים 32.0 גרם 32.0 גרם
שומן רווי 206.1 גרם 206.1 גרם
כולסטרול 2322.1 מ״ג 2322.1 מ״ג
סידן 560.1 מ״ג 560.1 מ״ג
ברזל 35.5 מ״ג 35.5 מ״ג
אשלגן 3356.6 מ״ג 3356.6 מ״ג
אבץ 15.9 מ״ג 15.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody