פשוט אצבעות גבינות קריספיות

פלג בכור חיפש מה לעשות עם שאריות הגבינה מהארוחה הקודמת. כך נוצר לו מתכון של אצבעות גבינה משגעות שכל המשפחה תשמח לקבל בכל שעה
פלג בכור חיפש מה לעשות עם שאריות הגבינה מהארוחה הקודמת. כך נוצר לו מתכון של אצבעות גבינה משגעות שכל המשפחה תשמח לקבל בכל שעה
  • פלג בכור
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    350
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 350.1 קק״ל 7002.5 קק״ל
    פחמימות 45.0 גרם 899.5 גרם
    שומן 11.9 גרם 239.0 גרם
    נתרן 634.5 מ״ג 12690.2 מ״ג
    חלבון 14.7 גרם 293.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 39.5 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 106.0 גרם
    כולסטרול 18.9 מ״ג 378.1 מ״ג
    סידן 167.7 מ״ג 3353.9 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 13.8 מ״ג
    אשלגן 93.2 מ״ג 1864.0 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 27.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    350
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 350.1 קק״ל 7002.5 קק״ל
    פחמימות 45.0 גרם 899.5 גרם
    שומן 11.9 גרם 239.0 גרם
    נתרן 634.5 מ״ג 12690.2 מ״ג
    חלבון 14.7 גרם 293.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 39.5 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 106.0 גרם
    כולסטרול 18.9 מ״ג 378.1 מ״ג
    סידן 167.7 מ״ג 3353.9 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 13.8 מ״ג
    אשלגן 93.2 מ״ג 1864.0 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 27.3 מ״ג
    סגור

אחרי ארוחת בוקר גדולה ומפנקת בה נפרשה פלטת גבינות עשירה, חשבתי לעצמי מה עושים עם הגבינות שנשארו? כבוגר “הגשה עצמית במטבח הקיבוץ” בו לימדו אותנו לנצל את השאריות עלה לי רעיון נפלא. בצק יוגורט, מילוי גבינה וציפוי קריספישל קמח פסטה ו/או סולת.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים היבשים (ללא המלח), לאחר כדקה מוסיפים את הדבש, השמן וחצי מכמות המים, היוגורט ואז את יתרת המים בהדרגה עד קבלת בצק במרקם אחיד ורך.
  2. לשים במיקסר כ-10 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 10 דקות. מכסים ומתפיחים כ-40 דקות.
  3. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בקוטר של בערך 3 ס״מ, חותכים את הגבינות לאצבעות ארוכות בגודל ס״מ על ס״מ ובאורך 3-4 ס״מ.
  4. יוצרים מעיגול הבצק אליפסה שטוחה, מניחים את אחד מסוגי הגבינה, ועוטפים היטב תוך כדי גלגול.
  5. בצלחת נפרדת שמים מעט קמח פסטה (דורום) או סולת ומגלגלים את אצבע הבצק בתוכה.
  6. מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים. כל פעם סוג גבינה אחר.
  7. מחממים תנור לחום של 220 מעלות ואופים עד השחמה.
  8. מומלץ להגיש לצד לאבנה או כל מטבל אחר שאוהבים.

    אצבעות גבינה. צילום: פלג בכור
    אצבעות גבינה. צילום: פלג בכור

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פשוט אצבעות גבינות קריספיות

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Orit Peres

    יצא מושלם!

תגובות (15)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      היי, תודה על ההערה, הוספנו את הדבש לסעיף 1 לאופן ההכנה. בהצלחה!

    Avatar
    שרון

    טעים בטירוף, מפתה לאכול , ממליצה מראש להכפיל כמות

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות