פשוט אצבעות גבינות קריספיות

פלג בכור חיפש מה לעשות עם שאריות הגבינה מהארוחה הקודמת. כך נוצר לו מתכון של אצבעות גבינה משגעות שכל המשפחה תשמח לקבל בכל שעה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

אחרי ארוחת בוקר גדולה ומפנקת בה נפרשה פלטת גבינות עשירה, חשבתי לעצמי מה עושים עם הגבינות שנשארו? כבוגר “הגשה עצמית במטבח הקיבוץ” בו לימדו אותנו לנצל את השאריות עלה לי רעיון נפלא. בצק יוגורט, מילוי גבינה וציפוי קריספישל קמח פסטה ו/או סולת.

מצרכים

בצק

מילוי

אופן הכנה

  1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים היבשים (ללא המלח), לאחר כדקה מוסיפים את השמן וחצי מכמות המים, היוגורט ואז את יתרת המים בהדרגה עד קבלת בצק במרקם אחיד ורך.
  2. לשים במיקסר כ-10 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 10 דקות. מכסים ומתפיחים כ-40 דקות.
  3. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בקוטר של בערך 3 ס״מ, חותכים את הגבינות לאצבעות ארוכות בגודל ס״מ על ס״מ ובאורך 3-4 ס״מ.
  4. יוצרים מעיגול הבצק אליפסה שטוחה, מניחים את אחד מסוגי הגבינה, ועוטפים היטב תוך כדי גלגול.
  5. בצלחת נפרדת שמים מעט קמח פסטה (דורום) או סולת ומגלגלים את אצבע הבצק בתוכה.
  6. מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים. כל פעם סוג גבינה אחר.
  7. מחממים תנור לחום של 220 מעלות ואופים עד השחמה.
  8. מומלץ להגיש לצד לאבנה או כל מטבל אחר שאוהבים.

    אצבעות גבינה. צילום: פלג בכור
    אצבעות גבינה. צילום: פלג בכור

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 168.1 קק״ל 3362.5 קק״ל
פחמימות 7.5 גרם 149.5 גרם
שומן 11.0 גרם 221.0 גרם
נתרן 634.5 מ״ג 12690.2 מ״ג
חלבון 9.3 גרם 186.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 12.5 גרם
שומן רווי 5.3 גרם 106.0 גרם
כולסטרול 18.9 מ״ג 378.1 מ״ג
סידן 160.2 מ״ג 3203.9 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 1.8 מ״ג
אשלגן 39.7 מ״ג 794.0 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 17.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    שרון

    טעים בטירוף, מפתה לאכול , ממליצה מראש להכפיל כמות

    Avatar
    סיגל סולומון

    נראה ממש מגרה וטעים .חייבת לנסות

הצג עוד