
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה ו-20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
אחרי ארוחת בוקר גדולה ומפנקת בה נפרשה פלטת גבינות עשירה, חשבתי לעצמי מה עושים עם הגבינות שנשארו? כבוגר “הגשה עצמית במטבח הקיבוץ” בו לימדו אותנו לנצל את השאריות עלה לי רעיון נפלא. בצק יוגורט, מילוי גבינה וציפוי קריספישל קמח פסטה ו/או סולת.
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות שמרים יבשים
-
1 כף דבש
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כף מלח דק
-
1 בקבוק יוגורט עיזים 3.9%
-
300 מ"ל מים פושריםיתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל הכמות
מילוי
-
200 גרם גבינת פטה עיזים
-
200 גרם גבינת גאודה
-
200 גרם גבינת קשקבל
-
1/2 כוס קמח פסטהאו סולת - למעטפת קריספית
אופן הכנה
- מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים היבשים (ללא המלח), לאחר כדקה מוסיפים את השמן וחצי מכמות המים, היוגורט ואז את יתרת המים בהדרגה עד קבלת בצק במרקם אחיד ורך.
- לשים במיקסר כ-10 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 10 דקות. מכסים ומתפיחים כ-40 דקות.
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בקוטר של בערך 3 ס״מ, חותכים את הגבינות לאצבעות ארוכות בגודל ס״מ על ס״מ ובאורך 3-4 ס״מ.
- יוצרים מעיגול הבצק אליפסה שטוחה, מניחים את אחד מסוגי הגבינה, ועוטפים היטב תוך כדי גלגול.
- בצלחת נפרדת שמים מעט קמח פסטה (דורום) או סולת ומגלגלים את אצבע הבצק בתוכה.
- מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים. כל פעם סוג גבינה אחר.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות ואופים עד השחמה.
- מומלץ להגיש לצד לאבנה או כל מטבל אחר שאוהבים.
אצבעות גבינה. צילום: פלג בכור
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
20
מנות
קלוריות
168.1
קק״ל
3362.5
קק״ל
פחמימות
7.5
גרם
149.5
גרם
שומן
11.0
גרם
221.0
גרם
נתרן
634.5
מ״ג
12690.2
מ״ג
חלבון
9.3
גרם
186.7
גרם
סיבים תזונתיים
0.6
גרם
12.5
גרם
שומן רווי
5.3
גרם
106.0
גרם
כולסטרול
18.9
מ״ג
378.1
מ״ג
סידן
160.2
מ״ג
3203.9
מ״ג
ברזל
0.1
מ״ג
1.8
מ״ג
אשלגן
39.7
מ״ג
794.0
מ״ג
אבץ
0.9
מ״ג
17.3
מ״ג
תגובות (11)
טעים בטירוף, מפתה לאכול , ממליצה מראש להכפיל כמות
נראה ממש מגרה וטעים .חייבת לנסות