פשטידת ירקות לכל הזדמנות!

מה מכינים לארוחת צהריים ביום שישי? מצד אחד דרוש משהו קליל ומצד שני טעים, בריא ומשביע. עידית נרקיס כ״ץ מכינה פשטידת ירקות לכל הזדמנות
מה מכינים לארוחת צהריים ביום שישי? מצד אחד דרוש משהו קליל ומצד שני טעים, בריא ומשביע. עידית נרקיס כ״ץ מכינה פשטידת ירקות לכל הזדמנות
  • עידית נרקיס כ"ץ
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1376
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1375.6 קק״ל 1375.6 קק״ל
    פחמימות 131.7 גרם 131.7 גרם
    שומן 67.9 גרם 67.9 גרם
    נתרן 4782.0 מ״ג 4782.0 מ״ג
    חלבון 74.2 גרם 74.2 גרם
    סיבים תזונתיים 24.7 גרם 24.7 גרם
    שומן רווי 17.7 גרם 17.7 גרם
    כולסטרול 938.7 מ״ג 938.7 מ״ג
    סידן 751.6 מ״ג 751.6 מ״ג
    ברזל 9.8 מ״ג 9.8 מ״ג
    אשלגן 2522.0 מ״ג 2522.0 מ״ג
    אבץ 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1376
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1375.6 קק״ל 1375.6 קק״ל
    פחמימות 131.7 גרם 131.7 גרם
    שומן 67.9 גרם 67.9 גרם
    נתרן 4782.0 מ״ג 4782.0 מ״ג
    חלבון 74.2 גרם 74.2 גרם
    סיבים תזונתיים 24.7 גרם 24.7 גרם
    שומן רווי 17.7 גרם 17.7 גרם
    כולסטרול 938.7 מ״ג 938.7 מ״ג
    סידן 751.6 מ״ג 751.6 מ״ג
    ברזל 9.8 מ״ג 9.8 מ״ג
    אשלגן 2522.0 מ״ג 2522.0 מ״ג
    אבץ 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
    סגור

ארוחת שישי בצהריים היא קצת תיק בשבילי. בית הספר של הגדול נגמר ב-11:45, מה שאומר 

שב-11:30 אנחנו כבר מחוץ לבית, מה שמותיר לנו בדיוק 3 וחצי שעות של חופש בשישי בבוקר. 

אני לא מדענית, אבל אם הייתה דרך להוכיח שהזמן עובר מהר יותר בשישי בבוקר, כבר הייתי על זה. 

בשלוש וחצי השעות האלו, יש אלף ואחד דברים שאני רוצה להספיק לפני שאני אפילו מתחילה לחשוב על ארוחת הצהריים. 

וכשאני מגיעה לחשוב על ארוחת הצהריים, חשוב לי שזו תהיה ארוחה קלה (כי בערב תהיה הארוחה הכבדה יותר) לכן אנחנו בדרך כלל סוגרים אותה בסלט וחצילים אפויים עם ביצה וטחינה בצד או עם סלט וכרובית בתנור אבל מדי פעם אני מרגישה שאני צריכה לשנות משהו. ואז אני מכינה יום לפני פשטידה שמבוססת על מתכון דיאטתי של חברתי דנה. 

בפשטידת הירקות שלי, השילוב בין הזוקיני לגזר הוא קלאסי, הבצל הירוק תורם עוד טעם אבל סוד הטעם האמיתי שלה הוא במתיקות של הבצל המקורמל המוסיף גוון טעם שבלעדיו אין לי ספק שהתוצאה לא היתה כל כך טעימה. 

בגלל שפשטידות הן משהו שמכינים בעשר דקות ומטה ולקרמל בצל לוקח לפחות 15 דקות, יש לי קיצור דרך שאני תמיד משתמשת בו: בצל מטוגן מראש ומוקפא – ההמצאה הגדולה ביותר שידע המקפיא שלי. במקום בצל אחד מטוגן עד השחמה אני משתמשת בקובייה וחצי של בצל מטוגן קפוא, מפשירה אותו במיקרו ומוסיפה אותו לקערת הירקות והגבינות עם כף שמן זית (כפיצוי על שמן הטיגון שאבד).

ועוד דבר חשוב: הפשטידה נשמרת מעולה במקרר.

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מרובעת בגודל של 20 על 20 ס”מ (אפשר להכין את הפשטידה גם בתבנית מלבנית רגילה, רק קחו בחשבון שהתוצאה תצא שטוחה יותר - וזמן האפייה יתקצר משמעותית).
  2. קוצצים את הבצל, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים ומתקרמל (לפחות 15-20 דקות). 
  3. בזמן שהבצל מתקרמל, טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את גבינת הסימפוניה וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. בפומפייה מגרדים את הזוקיני וסוחטים מעודפי מים. גוררים את הגזר (אין צורך לסחוט אותו) וקוצצים גס את הבצל הירוק. 
  5. מוסיפים את הירקות לקערה עם הביצים וגבינת הסימפוניה. 
  6. מוסיפים את הבצל המטוגן עם כל שאריות השמן מהמחבת, הגבינה הצהובה, קמח הכוסמין, אבקת האפייה, הקוואקר והמלח. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית. מפזרים מעט גבינה צהובה מלמעלה.
  7. מכניסים לתנור ואופים 45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה ומוכנה מבפנים. מצננים ומגישים (הפשטידה מתנפחת במהלך האפייה ומצטמקת לאחר הקירור).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פשטידת ירקות לכל הזדמנות!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    תודה על הטיפ בהקדמה😉

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Foody Foody

    ג’ני זה נראה מצוין! תודה ששיתפת! שיהיה סופ”ש מקסים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות