צלי בקר נימוח עם תפוחי אדמה ברוטב של יין אדום וג’ינג’ר
מתכון מחמם ומנחם של צלי בקר נימוח ונמס בפה. סיר עשיר בטעמים עמוקים של יין אדום וג'ינג'ר שלגמרי הולך לגנוב את ההצגה בארוחת השישי הבאה
מתכון מחמם ומנחם של צלי בקר נימוח ונמס בפה. סיר עשיר בטעמים עמוקים של יין אדום וג'ינג'ר שלגמרי הולך לגנוב את ההצגה בארוחת השישי הבאה
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 749.6 קק״ל 3748.1 קק״לפחמימות 47.8 גרם 239.1 גרםשומן 26.4 גרם 131.8 גרםנתרן 461.1 מ״ג 2305.4 מ״גחלבון 70.9 גרם 354.4 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 16.2 גרםשומן רווי 6.7 גרם 33.7 גרםכולסטרול 468.0 מ״ג 2340.0 מ״גסידן 50.0 מ״ג 250.1 מ״גברזל 5.0 מ״ג 25.2 מ״גאשלגן 476.6 מ״ג 2382.9 מ״גאבץ 12.7 מ״ג 63.4 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות ו-50 דק׳
-
קלוריות750
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 749.6 קק״ל 3748.1 קק״לפחמימות 47.8 גרם 239.1 גרםשומן 26.4 גרם 131.8 גרםנתרן 461.1 מ״ג 2305.4 מ״גחלבון 70.9 גרם 354.4 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 16.2 גרםשומן רווי 6.7 גרם 33.7 גרםכולסטרול 468.0 מ״ג 2340.0 מ״גסידן 50.0 מ״ג 250.1 מ״גברזל 5.0 מ״ג 25.2 מ״גאשלגן 476.6 מ״ג 2382.9 מ״גאבץ 12.7 מ״ג 63.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות 750 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
צלי בקר עם תפוחי אדמה
-
1 ק"ג בשר כתףמס' 5, חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
2 בצלים בינונייםחתוך גס
-
5 שיני שוםפרוסות
-
2 גזרים בינוניים
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 יחידה פלפל צהוב
-
3 יחידות עלי דפנה
-
3 גרגירי פלפל אנגלי
-
1 כוס יין אדום יבש
-
1/3 כוס רוטב סויה
-
1/4 כוס סוכר חום
-
1/4 כוס רכז רימונים
-
2 כפיות שורש ג’ינג’רקצוץ
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
2 כוסות מים
-
6 יחידות תפוחי אדמה בייבי גורמהקלופים וחתוכים לקוביות גדולות
אופן הכנה
- בסיר עמוק יחסית שמים שמן ומטגנים בצל עד להזהבה.
- כשהבצל הזהיב מוסיפים את השום והגזר ומטגנים ל-2 דקות נוספות. לאחר מכן מצרפים לתבשיל מחצית מהפלפלים למשך 5 דקות של טיגון.
- מוסיפים לסיר את נתחי הבשר וצורבים אותם בעדינות.
- מתבלים בעלי דפנה, פלפל אנגלי, יין אדום וסויה.
- כשהתבשיל מבעבע מוסיפים סוכר חום, רכז רימונים, ג’ינג’ר, מלח (לא צריך הרבה כי רוטב הסויה ממליח את התבשיל) ופלפל שחור.
- מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים למשך שעתיים עד שעתיים וחצי עד שהבשר מתרכך ונימוח.
- בשלב האחרון מוסיפים לצלי הבקר מים, תפוחי אדמה ואת הפלפלים הנותרים. מבשלים עוד חצי שעה נוספת עד שתפוחי האדמה רכים.
אופן הכנה
- בסיר עמוק יחסית שמים שמן ומטגנים בצל עד להזהבה.
- כשהבצל הזהיב מוסיפים את השום והגזר ומטגנים ל-2 דקות נוספות. לאחר מכן מצרפים לתבשיל מחצית מהפלפלים למשך 5 דקות של טיגון.
- מוסיפים לסיר את נתחי הבשר וצורבים אותם בעדינות.
- מתבלים בעלי דפנה, פלפל אנגלי, יין אדום וסויה.
- כשהתבשיל מבעבע מוסיפים סוכר חום, רכז רימונים, ג’ינג’ר, מלח (לא צריך הרבה כי רוטב הסויה ממליח את התבשיל) ופלפל שחור.
- מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים למשך שעתיים עד שעתיים וחצי עד שהבשר מתרכך ונימוח.
- בשלב האחרון מוסיפים לצלי הבקר מים, תפוחי אדמה ואת הפלפלים הנותרים. מבשלים עוד חצי שעה נוספת עד שתפוחי האדמה רכים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
טעים. טעים.. עפו על המנה
מה הכוונה בסעיף 3? איך אפשר לצרוב את הבשר בסיר כשבר יש בו כל כך הרבה מרכיבים?
אפשר להזיז את המרכיבים לדפנות הסיר
נראה מעולה, רוני!