צלי בשר בבצלים וגזרים עם רכז רימונים ודבש

כל ארוחת חג תהיה עשירה וטעימה יותר אם תכינו צלי בשר! קבלו מתכון נפלא של הרבנית יעל רבינוביץ' לצלי בשר עם בצל וגזר ברוטב מתקתק
כל ארוחת חג תהיה עשירה וטעימה יותר אם תכינו צלי בשר! קבלו מתכון נפלא של הרבנית יעל רבינוביץ' לצלי בשר עם בצל וגזר ברוטב מתקתק
  • יעל רבינוביץ
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 2 ימים, 14 שעות
  • קלוריות
    688
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 687.8 קק״ל 5502.1 קק״ל
    פחמימות 32.2 גרם 257.7 גרם
    שומן 16.8 גרם 134.7 גרם
    נתרן 1368.4 מ״ג 10947.4 מ״ג
    חלבון 59.7 גרם 477.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 15.7 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 2.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 36.3 מ״ג 290.1 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 303.2 מ״ג 2425.6 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 2 ימים, 14 שעות
  • קלוריות
    688
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 687.8 קק״ל 5502.1 קק״ל
    פחמימות 32.2 גרם 257.7 גרם
    שומן 16.8 גרם 134.7 גרם
    נתרן 1368.4 מ״ג 10947.4 מ״ג
    חלבון 59.7 גרם 477.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 15.7 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 2.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 36.3 מ״ג 290.1 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 303.2 מ״ג 2425.6 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.4 מ״ג
    סגור

יש מנות ששמורות לחגים ואירועים מיוחדים. לרוב הן דורשות השקעה קצת יותר גדולה במושגים של זמן ההכנה, וככאלה פחות מלוות אותנו ביום-יום. אבל כשכבר מכינים אותן – התוצאה שווה כל השקעה והמתנה. כזה הוא הצלי המפורסם של אשת רב הכותל הרבנית יעל רבינוביץ’ – פרוסות בשר רכות ונמסות בפה שבושלו ארוכות ברוטב מתקתק ויהיו מעולות עם כל תוספת שתבחרו.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

צלי בשר


אופן הכנה

  1. חותכים את הבצל לרצועות, פורסים את השום וחותכים את הגזר לקוביות.
  2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב להשחמה. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן להזהבה. מוסיפים את הגזר, מערבבים ומטגנים עוד כמה דקות. מוציאים את תכולת הסיר לצלחת.
  3. מוסיפים מעט שמן לאותו הסיר ומטגנים את נתח הבשר כ-5 דקות ל”סגירה” מכל הצדדים. מחזירים לסיר את תכולת הצלחת.
  4. מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי והקינמון ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
  5. מוסיפים את היין, רכז הרימונים, הסוכר או הדבש והסויה, מערבבים וממשיכים לבשל 5 שעות נוספות עד שהבשר מתרכך (בודקים בנעיצת סכין).
  6. לאחר הבישול מקררים את הבשר במקרר 24 שעות ופורסים לפרוסות. אפשר לצמצם את ציר הבישול ולהגיש כרוטב עם פרוסות הצלי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
צלי בשר בבצלים וגזרים עם רכז רימונים ודבש

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות