צלעות טלה על קרם חצילים

מתכון חגיגי ומרשים שמכינים מהר ובקלות. צלעות טלה עטופים בתערובת חרדל וקונפיטורה, אפויים בתנור, על מצע של קרם חציל קלוי פשוט נפלא
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    49 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

צלעות

אופן הכנה

  1. מכינים את הקרם: עוטפים חציל ברדיד אלומיניום וקולים על להבת כיריים גלויה תוך הפיכה מצד לצד, עד שרך.
  2. מצננים כמה דקות. חוצים את החציל לאורכו ובעזרת כף מוציאים את הבשר למסננת.
  3. מסננים כמה דקות כדי להיפטר מהנוזלים.
  4. מעבירים את בשר החציל למעבד מזון, מוסיפים את שאר חומרי הקרם ומעבדים עד לקבלת קרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול. ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד יומיים. מחממים מעט לפני ההגשה.
  5. מכינים את הצלעות: מוציאים את הצלעות מהמקרר כחצי שעה לפני הצלייה.
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. מערבבים חרדל וקונפיטורה בקערה ומורחים את הצלעות בתערובת. מניחים בתבנית.
  8. אופים 25-20 דקות, עד הזהבה.
  9. חוצים כל זוג צלעות ומגישים על קרם חצילים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 155.4 קק״ל 310.7 קק״ל
פחמימות 20.9 גרם 41.8 גרם
שומן 7.8 גרם 15.7 גרם
נתרן 866.9 מ״ג 1733.9 מ״ג
חלבון 2.8 גרם 5.6 גרם
סיבים תזונתיים 7.6 גרם 15.2 גרם
שומן רווי 1.0 גרם 2.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 33.4 מ״ג 66.8 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 1.2 מ״ג
אשלגן 524.4 מ״ג 1048.7 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 0.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody