צ’פאטי הודי עם שום ופטרוזיליה שכיף לנשנש

צ'פאטי הודי שמכינים במחבת על הכיריים - הקראנצ'יות של הבצק והחמאה בשילוב טעמי השום והפטרוזיליה הופכות אותi למעדן שאי אפשר להפסיק לאכול
צ'פאטי הודי שמכינים במחבת על הכיריים - הקראנצ'יות של הבצק והחמאה בשילוב טעמי השום והפטרוזיליה הופכות אותi למעדן שאי אפשר להפסיק לאכול
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
    293
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 293.1 קק״ל 2345.2 קק״ל
    פחמימות 25.1 גרם 201.0 גרם
    שומן 16.7 גרם 133.9 גרם
    נתרן 217.8 מ״ג 1742.4 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 58.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.9 גרם
    שומן רווי 7.3 גרם 58.3 גרם
    כולסטרול 28.6 מ״ג 228.5 מ״ג
    סידן 43.2 מ״ג 345.8 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 8.7 מ״ג
    אשלגן 67.9 מ״ג 543.1 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
    293
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 293.1 קק״ל 2345.2 קק״ל
    פחמימות 25.1 גרם 201.0 גרם
    שומן 16.7 גרם 133.9 גרם
    נתרן 217.8 מ״ג 1742.4 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 58.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.9 גרם
    שומן רווי 7.3 גרם 58.3 גרם
    כולסטרול 28.6 מ״ג 228.5 מ״ג
    סידן 43.2 מ״ג 345.8 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 8.7 מ״ג
    אשלגן 67.9 מ״ג 543.1 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.4 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
מערכת Foody
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

צ'פאטי

תיבול

מריחה


אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים, מוסיפים תוך כדי ערבוב את השמן, היוגורט והחלב.
  2. לשים עד שכל החומרים מתגבשים לבצק שאינו נדבק לדפנות הקערה (בצק רך אך לא דביק).
  3. אוספים את הבצק לכדור, משמנים מעט, מכסים ומניחים למשך 3 שעות (לא במקרר).
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים ל-8 חלקים, מכדררים ומניחים על תבנית משומנת. מכסים ומניחים למשך שעה נוספת.
  5. מקמחים מעט משטח עבודה, מרדדים כדור לאליפסה או עיגול  בקוטר כ-14 ס”מ.
  6. מפזרים מעל הבצק את השום, הפטרוזיליה הקצוצה, מעט שומשום ובעזרת הידיים בתפיחות עדינות “מדביקים” את התוספות לבצק.
  7. מחממים על כיריים מחבת ברזל ומניחים את הצד הרטוב על המחבת החמה. מחכים מספר דקות שיוצרו בועות.
  8. הופכים את הצ’אפטי בעזרת מרית למשך 1-2 דקות ומוציאים מהמחבת.
  9. מורחים מעט חמאה ומגישים.
צ'פאטי הודי 2
צ’פאטי הודי עם שום ופטרוזיליה. צילום: שי נייבורג, סטיילינג: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
צ’פאטי הודי עם שום ופטרוזיליה שכיף לנשנש

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות