צ׳ילי קון קרנה

צ'ילי קון קרנה, מנה מקסיקנית קלאסית שכולנו אוהבים! איתי אדרי במתכון עשיר, אותנטי וטעים ברמות. בא לכם להגיש את הנאצ'וס בצד? לגמרי יכולים
צ'ילי קון קרנה, מנה מקסיקנית קלאסית שכולנו אוהבים! איתי אדרי במתכון עשיר, אותנטי וטעים ברמות. בא לכם להגיש את הנאצ'וס בצד? לגמרי יכולים
  • איתי אדרי
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    26
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    858
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 857.9 קק״ל 5147.3 קק״ל
    פחמימות 39.5 גרם 236.8 גרם
    שומן 46.9 גרם 281.2 גרם
    נתרן 1361.8 מ״ג 8170.5 מ״ג
    חלבון 53.4 גרם 320.2 גרם
    סיבים תזונתיים 21.6 גרם 129.8 גרם
    שומן רווי 12.8 גרם 77.0 גרם
    כולסטרול 151.7 מ״ג 910.0 מ״ג
    סידן 467.0 מ״ג 2802.3 מ״ג
    ברזל 245.2 מ״ג 1471.3 מ״ג
    אשלגן 3303.3 מ״ג 19820.0 מ״ג
    אבץ 12.5 מ״ג 74.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    26
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    858
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 857.9 קק״ל 5147.3 קק״ל
    פחמימות 39.5 גרם 236.8 גרם
    שומן 46.9 גרם 281.2 גרם
    נתרן 1361.8 מ״ג 8170.5 מ״ג
    חלבון 53.4 גרם 320.2 גרם
    סיבים תזונתיים 21.6 גרם 129.8 גרם
    שומן רווי 12.8 גרם 77.0 גרם
    כולסטרול 151.7 מ״ג 910.0 מ״ג
    סידן 467.0 מ״ג 2802.3 מ״ג
    ברזל 245.2 מ״ג 1471.3 מ״ג
    אשלגן 3303.3 מ״ג 19820.0 מ״ג
    אבץ 12.5 מ״ג 74.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תבשילים
איתי אדרי
X

5 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בשר

תבשיל ירקות

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את קערות הטורטיות: מניחים קערה במרכז הטורטייה וחותכים את הטורטייה כמו שמש (משאירים עיגול בקוטר 10 ס״מ במרכז).
  2. בסיר בישול עמוק מחממים שמן וכשהוא חם שמים את הטורטייה החתוכה בשמן ודוחפים עם מצקת לאורך כל הטיגון כדי ליצור את צורת הקערה. מצננים.
  3. מכינים את התבשיל: מחממים שמן זית במחבת, מפוררים את הבשר, ומטגנים היטב עד להשמחה. מניחים בצד.
  4. בסיר עמוק שמתאים לקדרה מחממים שמן זית ומוסיפים בצל, פלפל צ׳יפוטלה, סלרי, גזר ופלפל אדום - מוסיפים לפי הסדר עם אידוי של כמה דקות לכל ירק, תוך כדי ערבוב ומכסים ל-20 דקות.
  5. מוסיפים צילי חריף, שום קצוץ ואת הפלפל צ’יפוטלה ברוטב עגבניות ומערבבים.
  6. מוסיפים לסיר את הבשר והבירה, מערבבים ונותנים לאלכוהול להתאדות.
  7. מוסיפים קופסא של עגבניות מקולפות וכף גדושה של רסק.
  8. מערבבים בקערית את כל התבלינים ומוסיפים לתבשיל. מערבבים ומוסיפים חצי כוס מים ושעועית שחורה. מכסים ומבשלים כשעתיים וחצי על להבה קטנה.
  9. מכינים את הגשת המנה: ממלאים את הטורטייה שהכנו בתבשיל הצ’ילי קון קרנה. מגישים עם גוואקמולי וכוסברה.
צ'ילי קון קרנה1
צ’ילי קון קרנה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

הערות

  • הסיר חייב להתאים לבישול ארוך כדי שהתבשיל לא ידבק ויישרף.
  • בשום אופן לא לוותר על הפלפל צ'יפוטלה (מחית או שימורים או וגם יבש), זה מה שנותן לקדרה את הטעם המעושן והעמוק שלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות