קארי קוקוס בצבעים: כשאי אפשר להתגבר על החשק למנה אסייתית

כשהחשק לטעמים אסייתים הולך וגובר, המנה של קארי קוקוס בצבעים היא מנה מצוינת! שילוב קוקוס וקארי עם אטריות אורז עטופות ברוטב פיקנטי
כשהחשק לטעמים אסייתים הולך וגובר, המנה של קארי קוקוס בצבעים היא מנה מצוינת! שילוב קוקוס וקארי עם אטריות אורז עטופות ברוטב פיקנטי
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    351
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 351.4 קק״ל 1756.8 קק״ל
    פחמימות 29.5 גרם 147.7 גרם
    שומן 33.3 גרם 166.6 גרם
    נתרן 1146.3 מ״ג 5731.3 מ״ג
    חלבון 16.6 גרם 82.8 גרם
    סיבים תזונתיים 10.2 גרם 50.8 גרם
    שומן רווי 8.0 גרם 39.9 גרם
    כולסטרול 6.5 מ״ג 32.4 מ״ג
    סידן 72.0 מ״ג 360.0 מ״ג
    ברזל 7.6 מ״ג 38.0 מ״ג
    אשלגן 331.8 מ״ג 1658.9 מ״ג
    אבץ 6.8 מ״ג 34.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    351
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 351.4 קק״ל 1756.8 קק״ל
    פחמימות 29.5 גרם 147.7 גרם
    שומן 33.3 גרם 166.6 גרם
    נתרן 1146.3 מ״ג 5731.3 מ״ג
    חלבון 16.6 גרם 82.8 גרם
    סיבים תזונתיים 10.2 גרם 50.8 גרם
    שומן רווי 8.0 גרם 39.9 גרם
    כולסטרול 6.5 מ״ג 32.4 מ״ג
    סידן 72.0 מ״ג 360.0 מ״ג
    ברזל 7.6 מ״ג 38.0 מ״ג
    אשלגן 331.8 מ״ג 1658.9 מ״ג
    אבץ 6.8 מ״ג 34.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר כבד ומטגנים את הטופו כמה דקות, כדי שיקבל קריספיות עדינה.
  2. מזיזים את הטופו לצד אחד של הסיר ובצידו השני מוסיפים את הבצל. מטגנים במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום והג’ינג’ר ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד דקה.
  3. מוסיפים את השעועית הירוקה ואת עגבניות השרי לסיר ומערבבים.
  4. כעת מוסיפים את קרם הקוקוס, העגבניות המרוסקות, רוטב הקארי, המלח והצ’ילי המתוק ומערבבים הכל יחד.

    קארי קוקוס בצבעים 1
    מוסיפים את קרם הקוקוס לסיר עם הירקות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: נועה קנריק

  5. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כ-30 דקות על אש נמוכה-בינונית תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
  6. בינתיים מכינים את האטריות: לקערה רחבה ועמוקה מכניסים את האטריות עם מים פושרים למשך 30 דקות, על מנת שהאטריות יתרככו אך לא יתבשלו.
  7. מסננים את האטריות מהמים ומוסיפים אותם לסיר עם הרוטב. סוגרים את המכסה כדי שהאדים יבשלו את האטריות מהר יותר ומערבבים כל כמה דקות. מבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהאטריות מוכנות ומכוסות ברוטב. האטריות צריכות להיות במצב אל דנטה ולהשאר נגיסות.

    קארי קוקוס בצבעים 1
    מררככים את אטריות האורז השחורות במים פושרים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: נועה קנריק

  8. במחבת קטן מטגנים את פירורי הפנקו בשמן, עד שהם משנים את צבעם. מפזרים עליהם מעט מלח ומעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת השמן.
  9. מוזגים את התבשיל עם האטריות לקערת הגשה, מפזרים מעל כוסברה, בצל ירוק, בוטנים ופירורי פנקו מטוגנים. מקשטים בפלחי לימון המיועדים לסחיטה על הקארי לפני הביס.

    קארי קוקוס בצבעים 2
    קארי קוקוס צבעוני ועשיר בטעמים! צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: נועה קנריק

תשמעו לנו, את המתכונים האלה אתם חייבים להכין! מאסט!
קארי קוקוס בצבעים: כשאי אפשר להתגבר על החשק למנה אסייתית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Natali Shaked

    אפשרי להחליף את הממרח קארי במשהו אחר?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף בתבלין קארי.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות