קדרת בשר בקר ברוטב יין אדום
איילת הירשמן מכינה מנה חגיגית של קדרת בשר ברוטב יין אדום, שמתבשלת עם המון ירקות שורש ועשבי תיבול. מגישים עם קוסקוס לכל המשפחה
איילת הירשמן מכינה מנה חגיגית של קדרת בשר ברוטב יין אדום, שמתבשלת עם המון ירקות שורש ועשבי תיבול. מגישים עם קוסקוס לכל המשפחה
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1047.4 קק״ל 6284.4 קק״לפחמימות 86.7 גרם 520.3 גרםשומן 37.3 גרם 224.0 גרםנתרן 1788.6 מ״ג 10731.8 מ״גחלבון 56.6 גרם 339.5 גרםסיבים תזונתיים 26.5 גרם 159.3 גרםשומן רווי 8.9 גרם 53.5 גרםכולסטרול 133.3 מ״ג 799.5 מ״גסידן 670.5 מ״ג 4022.9 מ״גברזל 10.2 מ״ג 61.4 מ״גאשלגן 5142.5 מ״ג 30854.9 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 12.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות1047
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1047.4 קק״ל 6284.4 קק״לפחמימות 86.7 גרם 520.3 גרםשומן 37.3 גרם 224.0 גרםנתרן 1788.6 מ״ג 10731.8 מ״גחלבון 56.6 גרם 339.5 גרםסיבים תזונתיים 26.5 גרם 159.3 גרםשומן רווי 8.9 גרם 53.5 גרםכולסטרול 133.3 מ״ג 799.5 מ״גסידן 670.5 מ״ג 4022.9 מ״גברזל 10.2 מ״ג 61.4 מ״גאשלגן 5142.5 מ״ג 30854.9 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 12.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 1047 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קדרה
הגשה
-
1 שקית קוסקוס דק
אופן הכנה
- חותכים את הבשר ליחידות בגודל 150 גרם עם עצמות ושומן (אפשר לבקש מהקצב), ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
- קולפים את הבצל והגזר. חותכים את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות בינוניות.
- מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
- מחממים את השמן בסיר רחב וגדול או במחבת סוטאז’, שנתחי הבקר יוכלו להתבשל בהם בשכבה אחת, ומטגנים אותם כמה דקות מכל צד על להבה גבוהה, עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים לצלחת נפרדת.
- מקרצפים בכף עץ את תחתית הסיר כדי להסיר את המשקעים הטעימים שנדבקו אליה, מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים כמה דקות, עד שהירקות מתרככים והבצל נעשה שקוף.
- מחזירים לסיר את נתחי הבשר, מוסיפים את השום, הרוזמרין ועלי הדפנה, מערבבים, מתבלים שוב במלח ובפלפל ויוצקים מלמעלה את היין כך שיגיע רק עד גובה המרכיבים (אם חסר, מוסיפים עוד קצת יין או מים).
- מוסיפים ציר בקר, מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים ללהבת הכיריים הקטנה ביותר ומבשלים 3 שעות, עד שהבשר מתרכך מאוד.
- עורמים את הקוסקוס בצלחת הגשה גדולה, ומניחים עליו את הבשר והירקות מהסיר. יוצקים מלמעלה את הרוטב ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את הבשר ליחידות בגודל 150 גרם עם עצמות ושומן (אפשר לבקש מהקצב), ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
- קולפים את הבצל והגזר. חותכים את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות בינוניות.
- מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
- מחממים את השמן בסיר רחב וגדול או במחבת סוטאז’, שנתחי הבקר יוכלו להתבשל בהם בשכבה אחת, ומטגנים אותם כמה דקות מכל צד על להבה גבוהה, עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים לצלחת נפרדת.
- מקרצפים בכף עץ את תחתית הסיר כדי להסיר את המשקעים הטעימים שנדבקו אליה, מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים כמה דקות, עד שהירקות מתרככים והבצל נעשה שקוף.
- מחזירים לסיר את נתחי הבשר, מוסיפים את השום, הרוזמרין ועלי הדפנה, מערבבים, מתבלים שוב במלח ובפלפל ויוצקים מלמעלה את היין כך שיגיע רק עד גובה המרכיבים (אם חסר, מוסיפים עוד קצת יין או מים).
- מוסיפים ציר בקר, מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים ללהבת הכיריים הקטנה ביותר ומבשלים 3 שעות, עד שהבשר מתרכך מאוד.
- עורמים את הקוסקוס בצלחת הגשה גדולה, ומניחים עליו את הבשר והירקות מהסיר. יוצקים מלמעלה את הרוטב ומגישים.
הערות
- אם אין ציר בקר, אפשר להחליף בכמות זהה של מים
הערות
- אם אין ציר בקר, אפשר להחליף בכמות זהה של מים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
בסרטון אין זכר למים או ציר כלשהו. הנוזל היחיד שאיילת שמה הוא יין אדום.
בהמשך הבישול מומלץ להוסיף מעט ציר או נוזלים לתבשיל כדי שלא יתייבש. בהצלחה!