קובה במיה: המדריך המלא להכנת מרק קובה

ארוחת צהריים שלמה בסיר אחד: קובה במיה במילוי בשר מתובל היטב. מרק קובה במיה עשיר עם שורשים וקובות במעטפת סולת במילוי בשר שאפשר להגיש לצד אורז לבן
ארוחת צהריים שלמה בסיר אחד: קובה במיה במילוי בשר מתובל היטב. מרק קובה במיה עשיר עם שורשים וקובות במעטפת סולת במילוי בשר שאפשר להגיש לצד אורז לבן
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 55 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    594
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 594.4 קק״ל 4754.8 קק״ל
    פחמימות 83.5 גרם 667.9 גרם
    סוכר 29.0 גרם 232.0 גרם
    שומן 46.0 גרם 368.0 גרם
    נתרן 1350.1 מ״ג 10800.7 מ״ג
    חלבון 48.1 גרם 384.8 גרם
    סיבים תזונתיים 25.0 גרם 199.9 גרם
    שומן רווי 27.0 גרם 215.6 גרם
    כולסטרול 79.0 מ״ג 632.0 מ״ג
    סידן 68.6 מ״ג 548.4 מ״ג
    ברזל 25.1 מ״ג 201.1 מ״ג
    אשלגן 433.7 מ״ג 3469.2 מ״ג
    אבץ 26.9 מ״ג 215.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 55 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    594
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 594.4 קק״ל 4754.8 קק״ל
    פחמימות 83.5 גרם 667.9 גרם
    סוכר 29.0 גרם 232.0 גרם
    שומן 46.0 גרם 368.0 גרם
    נתרן 1350.1 מ״ג 10800.7 מ״ג
    חלבון 48.1 גרם 384.8 גרם
    סיבים תזונתיים 25.0 גרם 199.9 גרם
    שומן רווי 27.0 גרם 215.6 גרם
    כולסטרול 79.0 מ״ג 632.0 מ״ג
    סידן 68.6 מ״ג 548.4 מ״ג
    ברזל 25.1 מ״ג 201.1 מ״ג
    אשלגן 433.7 מ״ג 3469.2 מ״ג
    אבץ 26.9 מ״ג 215.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
11 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק

מילוי בשר

מעטפת (בצק)


אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה או יותר.

    קובה במיה 1
    מערבבים את חומרי המילוי בקערה. צילום: נמרוד סונדרס

  2. מכינים מרק קובה במיה: יוצקים שמן לסיר ומטגנים בו את הבצל עד הזהבה.
  3. מוסיפים את השום ואת הבמיה ומטגנים במשך 5 דקות עד שהבמיה נצרבת קלות.
  4. חשוב לטגן את הבמיה היטב, זה יסייע לה להישאר שלמה.
  5. מוסיפים את קוביות השורשים ומטגנים מעט.
  6. מוסיפים את רוטב הפומודורו, מערבבים ומאדים במשך 2 דקות נוספות.

    קובה במיה 2
    מוסיפים את רוטב הפומודורו. צילום: נמרוד סונדרס

  7. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, מיץ הלימון, הפפריקה, אבקת המרק והסוכר ומערבבים.
  8. יוצקים מים, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.
  9. מכינים את מעטפת הסולת: מערבבים את הסולת עם המלח.
  10. מוסיפים את המים והשמן ולשים את הבצק עד למרקם נעים של פלסטלינה רכה ונעימה למגע.
  11. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשהים בערך 20 דקות.
  12. הכנת הקובות: מגלגלים את עיסת הבשר לכדורים בגודל של אגוז ומניחים אותם על מגש.
  13. מניחים את מגש כדורי הבשר לצד קערית קטנה של מים עם כפית שמן ומגש מצופה בניילון נצמד, עליו תניחו את הקובות המוכנות.
  14. מרטיבים מעט את הידיים, לוקחים חופן מבצק הסולת, מגלגלים לכדור ומשטחים עלה דק על כף היד.
    קובה במיה 5
    מרטיבים מעט את הידיים, לוקחים חופן מבצק הסולת ומגלגלים לכדור. צילום: נמרוד סונדרס

    קובה במיה 3
    משטחים עלה דק על כף היד. צילום: נמרוד סונדרס

  15. מניחים את כדור הבשר במרכז עלה הבצק, עוטפים את כדור הבשר ומגלגלים ביד כשהידיים קצת רטובות.
    קובה במיה 4
    מניחים את כדור הבשר במרכז עלה הבצק. צילום: נמרוד סונדרס
    קובה במיה 6
    צילום: נמרוד סונדרס

    קובה במיה 7
    עוטפים את כדור הבשר ומגלגלים ביד כשהידיים קצת רטובות. צילום: נמרוד סונדרס

  16. מניחים את הקובה על המגש.
  17. מביאים את המרק לרתיחה ומתחילים להכניס לתוכו את הקובות, אחת אחרי השנייה. חשוב שהמרק יהיה כל הזמן ברתיחה עדינה.
  18. מבשלים את הקובות במרק בערך 30 דקות, בוחשים מדי פעם בכף עץ בעדינות, כדי שהקובות לא יתפרקו ולא ידבקו לקרקעית הסיר.
  19. טועמים את המרק, מתקנים תיבול אם יש צורך ואוכלים לצד אורז לבן.
    קובה במיה 8
    צילום: נמרוד סונדרס
    קובה במיה 11
    צילום: נמרוד סונדרס

    קובה במיה 9
    קערת מרק קובה במיה טעימה בטירוף! צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קובה במיה: המדריך המלא להכנת מרק קובה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    עיראקי

    כלל ראשון חשוב ועיקרי בכל מתכון לקובה את הבשר לא טוחנים אלא חותכים דק דק עם סכין בדיקה ראשונה בבדיקת מתכון אם הבשר טחון לא ממשיך לבדוק את המתכון

    Avatar
    Orly Shir

    מניחים בשר חי ? בכל המתכונים מבשלים קודם

      Avatar
      Foody Foody

      נכון, במתכון הזה משתמשים בבשר טרי, אך אפשר לטגן את הבשר לפני השימוש, אין בעיה.

    Avatar
    Jila

    האם אפשר להשתמש ברוטב עגבניות אחר? אני לא משתמשת באותו רוטב כמה זה קריטי?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, אפשר להשתמש בכל רוטב עגבניות אחר.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות