קובה טונה חאלבי עם סלסת עגבניות שרופות

רוצים לשדרג את המתכון הקבוע שלכם לקובה? אודי ואושר מכינים קובה טונה פריך ושחום. מתבלים את הטונה בצנוברים ומקבלים מנה מעניינת וטעימה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    21

מצרכים

בצק קובה

מילוי

טיגון

סלסה

הגשה

אופן הכנה

  1. מגרדים את הבצל על הפומפייה וסוחטים היטב. קולים את הצנוברים במחבת יבשה עד להזהבה. מסננים את הטונה. כותשים את שיני השום.
  2. מכינים את הבצק: משרים את הבורגול ב-3 כוסות מים רותחים ומניחים בצד ל-2 שעות. מסננים וסוחטים היטב. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים היטב. מכסים במגבת לחה ומשאירים בצד.
  3. מכינים את המילוי: מחממים סיר קטן, מוסיפים את השמן והבצל ומאדים עד שהבצל רך. מוסיפים את הצנוברים והתבלינים ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את הטונה, מערבבים ומכבים את האש.
  4. בידיים רטובות לוקחים מתערובת הבצק כדור בגודל פינג פונג, משטחים וממלאים לצורת קובה.
  5. מכינים את הסלסה: שורפים את העגבניות בשלמותן על גבי רשת על להבה גלוייה. קוצצים ומערבבים עם שאר החומרים.
  6. מחממים את השמן בסיר, מטגנים את הקובה עד להשחמה ומעבירים לנייר סופג.
  7. מגישים לצד קערת היוגורט וסלסת העגבניות.

הערות

  • לגרסת פרווה מגישים ללא יוגורט בצד

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 935.9 קק״ל 2807.7 קק״ל
פחמימות 70.1 גרם 210.2 גרם
שומן 67.0 גרם 201.1 גרם
נתרן 2611.7 מ״ג 7835.2 מ״ג
חלבון 15.0 גרם 44.9 גרם
סיבים תזונתיים 11.5 גרם 34.5 גרם
שומן רווי 7.9 גרם 23.7 גרם
כולסטרול 4.5 מ״ג 13.5 מ״ג
סידן 136.3 מ״ג 409.0 מ״ג
ברזל 3.5 מ״ג 10.4 מ״ג
אשלגן 677.3 מ״ג 2031.9 מ״ג
אבץ 2.4 מ״ג 7.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody