ארוחה בקערה: קוביות סלמון מוקפץ על אורז לבן
ארוחת צהריים שהילדים יעופו עליה עם קוביות סלמון מתקתקות, ירקות ואורז. קל מאד להכנה, מהיר וממכר ואת השאריות (אם תהיינה) אפשר לחמם במיקרו
ארוחת צהריים שהילדים יעופו עליה עם קוביות סלמון מתקתקות, ירקות ואורז. קל מאד להכנה, מהיר וממכר ואת השאריות (אם תהיינה) אפשר לחמם במיקרו
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 614.2 קק״ל 2456.7 קק״לפחמימות 48.3 גרם 193.4 גרםסוכר 1.1 גרם 4.2 גרםשומן 32.7 גרם 130.9 גרםנתרן 1213.4 מ״ג 4853.6 מ״גחלבון 34.6 גרם 138.6 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.8 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 70.7 מ״ג 282.9 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.9 מ״גאשלגן 452.8 מ״ג 1811.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות614
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 614.2 קק״ל 2456.7 קק״לפחמימות 48.3 גרם 193.4 גרםסוכר 1.1 גרם 4.2 גרםשומן 32.7 גרם 130.9 גרםנתרן 1213.4 מ״ג 4853.6 מ״גחלבון 34.6 גרם 138.6 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.8 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 70.7 מ״ג 282.9 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.9 מ״גאשלגן 452.8 מ״ג 1811.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 614 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
לסלמון
-
500 גרם סלמון טריחתוך לקוביות
-
1/3 כוס רוטב סויה
-
1/3 כוס רוטב טריאקי
-
4 כפות שמן קנולההחלפה לשמן זיתחזרה לשמן קנולה4 כפות שמן זיתאו 3 כפות שמן שומשום
-
1 בצל קטןפרוס לחצאי טבעות
-
4 שיני שוםפרוסות (לא חובה)
-
2 פלפלים ירוקים בינונייםאו אחד ירוק ואחד אדום ליופי
-
2 גבעולי בצל ירוקפרוס גס
-
1/4 כוס שומשום
לאורז
-
1 כוס אורז לבןשטוף ומסונן מהמים
-
3 כפות שמן קנולההחלפה לשמן זיתחזרה לשמן קנולה3 כפות שמן זית
-
2 1/2 כוסות מים בטמפרטורת החדר
-
1/2 כפית שטוחה מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הסלמון: משרים את קוביות הסלמון עם הסויה והטריאקי כחצי שעה במקרר. בינתיים מכינים את האורז.
- מכינים את האורז הלבן: מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את האורז ומערבבים.
- מוסיפים את המים והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה-בינונית (סיר חצי מכוסה) עד שהמים מתאדים ונוצרות מעין ארובות בין גרגרי האורז. מכסים את הסיר וממתינים עשר דקות.
- ממשיכים עם הסלמון: מחממים את השמן במחבת או ב-ווק, מוסיפים את הבצל ומזהיבים. מוסיפים את השום והפלפל ומקפיצים הכל יחד 3-4 דקות (שהפלפל לא יתרכך מדי).
- מוסיפים את קוביות הסלמון עם הרוטב ומקפיצים יחד עם הירקות (את קוביות הסלמון צורבים מכל הצדדים) הסלמון מוכן אחרי 5-7 דקות.
- מסירים מהאש, מוסיפים בצל ירוק ושומשום, מערבבים ומגישים על גבי אורז לבן.
אופן הכנה
- מכינים את הסלמון: משרים את קוביות הסלמון עם הסויה והטריאקי כחצי שעה במקרר. בינתיים מכינים את האורז.
- מכינים את האורז הלבן: מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את האורז ומערבבים.
- מוסיפים את המים והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה-בינונית (סיר חצי מכוסה) עד שהמים מתאדים ונוצרות מעין ארובות בין גרגרי האורז. מכסים את הסיר וממתינים עשר דקות.
- ממשיכים עם הסלמון: מחממים את השמן במחבת או ב-ווק, מוסיפים את הבצל ומזהיבים. מוסיפים את השום והפלפל ומקפיצים הכל יחד 3-4 דקות (שהפלפל לא יתרכך מדי).
- מוסיפים את קוביות הסלמון עם הרוטב ומקפיצים יחד עם הירקות (את קוביות הסלמון צורבים מכל הצדדים) הסלמון מוכן אחרי 5-7 דקות.
- מסירים מהאש, מוסיפים בצל ירוק ושומשום, מערבבים ומגישים על גבי אורז לבן.
בשיתוף עם קנור
מחפשים עוד מתכון עם דג סלמון? מצאתם!
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
אפשר לאפות בתנור?
היי שרה, אפשר לאפות ללא הירקות (רק הרוטב), כמובן לשים לב כי לסלמון נטייה להתייבש במהירות, כך שיש צורך לאפות זמן מועט (תלוי בגודל החתיכות שאת שמה)
האם האורז צריך לצאת דביק?
כן, אבל לא חייב, זה יהיה טעים כך או כך.
אפשר להמיר לחזה עוף?
כן, אפשר להחליף את הסלמון בחזה עוף.