
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל50 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
מצרכים
לסלמון
-
500 גרם סלמון טריחתוך לקוביות
-
1/3 כוס רוטב סויה
-
1/3 כוס רוטב טריאקי
-
4 כפות שמן קנולהאו 3 כפות שמן שומשום
-
1 בצל קטןפרוס לחצאי טבעות
-
4 שיני שוםפרוסות (לא חובה)
-
2 פלפלים ירוקים בינונייםאו אחד ירוק ואחד אדום ליופי
-
2 גבעולי בצל ירוקפרוס גס
-
1/4 כוס שומשום
לאורז
-
1 כוס אורז לבןשטוף ומסונן מהמים
-
3 כפות שמן זית
-
2 1/2 כוסות מים בטמפרטורת החדר
-
1/2 כפית שטוחה מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הסלמון: משרים את קוביות הסלמון עם הסויה והטריאקי כחצי שעה במקרר. בינתיים מכינים את האורז.
- מכינים את האורז הלבן: מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את האורז ומערבבים.
- מוסיפים את המים והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה-בינונית (סיר חצי מכוסה) עד שהמים מתאדים ונוצרות מעין ארובות בין גרגרי האורז. מכסים את הסיר וממתינים עשר דקות.
- ממשיכים עם הסלמון: מחממים את השמן במחבת או ב-ווק, מוסיפים את הבצל ומזהיבים. מוסיפים את השום והפלפל ומקפיצים הכל יחד 3-4 דקות (שהפלפל לא יתרכך מדי).
- מוסיפים את קוביות הסלמון עם הרוטב ומקפיצים יחד עם הירקות (את קוביות הסלמון צורבים מכל הצדדים) הסלמון מוכן אחרי 5-7 דקות.
- מסירים מהאש, מוסיפים בצל ירוק ושומשום, מערבבים ומגישים על גבי אורז לבן.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
436.7
קק״ל
1746.7
קק״ל
פחמימות
48.3
גרם
193.4
גרם
שומן
24.9
גרם
99.4
גרם
נתרן
1213.5
מ״ג
4854.2
מ״ג
חלבון
9.9
גרם
39.6
גרם
סיבים תזונתיים
4.1
גרם
16.4
גרם
שומן רווי
3.9
גרם
15.8
גרם
כולסטרול
73.8
מ״ג
295.0
מ״ג
סידן
94.7
מ״ג
378.9
מ״ג
ברזל
3.5
מ״ג
14.0
מ״ג
אשלגן
1072.2
מ״ג
4288.8
מ״ג
אבץ
2.0
מ״ג
8.1
מ״ג
תגובות (0)