ארוחה בקערה: קוביות סלמון מוקפץ על אורז לבן

ארוחת צהריים שהילדים יעופו עליה עם קוביות סלמון מתקתקות, ירקות ואורז. קל מאד להכנה, מהיר וממכר ואת השאריות (אם תהיינה) אפשר לחמם במיקרו
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

לסלמון

לאורז

אופן הכנה

  1. מכינים את הסלמון: משרים את קוביות הסלמון עם הסויה והטריאקי כחצי שעה במקרר. בינתיים מכינים את האורז.
  2. מכינים את האורז הלבן: מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את האורז ומערבבים.
  3. מוסיפים את המים והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה-בינונית (סיר חצי מכוסה) עד שהמים מתאדים ונוצרות מעין ארובות בין גרגרי האורז. מכסים את הסיר וממתינים עשר דקות.
  4. ממשיכים עם הסלמון: מחממים את השמן במחבת או ב-ווק, מוסיפים את הבצל ומזהיבים. מוסיפים את השום והפלפל ומקפיצים הכל יחד  3-4 דקות (שהפלפל לא יתרכך מדי).
    סלמון-מוקפץ-אורז-
  5. מוסיפים את קוביות הסלמון עם הרוטב ומקפיצים יחד עם הירקות (את קוביות הסלמון צורבים מכל הצדדים) הסלמון מוכן אחרי 5-7 דקות.
  6. מסירים מהאש, מוסיפים בצל ירוק ושומשום, מערבבים ומגישים על גבי אורז לבן.סלמון-מוקפץ-על-אורז-לבן
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 436.7 קק״ל 1746.7 קק״ל
פחמימות 48.3 גרם 193.4 גרם
שומן 24.9 גרם 99.4 גרם
נתרן 1213.5 מ״ג 4854.2 מ״ג
חלבון 9.9 גרם 39.6 גרם
סיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.4 גרם
שומן רווי 3.9 גרם 15.8 גרם
כולסטרול 73.8 מ״ג 295.0 מ״ג
סידן 94.7 מ״ג 378.9 מ״ג
ברזל 3.5 מ״ג 14.0 מ״ג
אשלגן 1072.2 מ״ג 4288.8 מ״ג
אבץ 2.0 מ״ג 8.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar