קוצרים מחמאות – מאפה קונכיות פסטה במילוי גבינות ותרד ברוטב פומודורו
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1205.2 קק״ל 7231.0 קק״לפחמימות 819.7 גרם 4918.2 גרםסוכר 790.9 גרם 4745.1 גרםשומן 809.7 גרם 4858.4 גרםנתרן 3714.6 מ״ג 22287.9 מ״גחלבון 806.3 גרם 4837.6 גרםסיבים תזונתיים 789.8 גרם 4738.6 גרםשומן רווי 794.3 גרם 4765.9 גרםכולסטרול 811.4 מ״ג 4868.7 מ״גסידן 1064.0 מ״ג 6384.1 מ״גברזל 789.1 מ״ג 4734.6 מ״גאשלגן 1071.6 מ״ג 6429.3 מ״גאבץ 788.1 מ״ג 4728.5 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 10 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות1205
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1205.2 קק״ל 7231.0 קק״לפחמימות 819.7 גרם 4918.2 גרםסוכר 790.9 גרם 4745.1 גרםשומן 809.7 גרם 4858.4 גרםנתרן 3714.6 מ״ג 22287.9 מ״גחלבון 806.3 גרם 4837.6 גרםסיבים תזונתיים 789.8 גרם 4738.6 גרםשומן רווי 794.3 גרם 4765.9 גרםכולסטרול 811.4 מ״ג 4868.7 מ״גסידן 1064.0 מ״ג 6384.1 מ״גברזל 789.1 מ״ג 4734.6 מ״גאשלגן 1071.6 מ״ג 6429.3 מ״גאבץ 788.1 מ״ג 4728.5 מ״גסגור
אין דבר שיותר משמח אותי מלהכין ארוחה חלבית. אירוח חלבי מלא באפשרויות, מתאים לקרניבורים ולצמחונים ומזמין את הבשלן להיות יצירתי ובלי גבולות. מאפה הקונכיות הזה קוצר מחמאות והוא כוכב אירוח שאני מכינה כבר המון שנים. מה משתנה בכל זאת? המליות. פעם אני מכינה מלית עם ברוקולי או בטטות והפעם תרד וגבינות, כי זה הכי קלאסי.
חשוב לא להגזים עם בישול הפסטה, היא חייבת להיות אל-דנטה (על השן), קשיחה קצת כדי שניתן יהיה למלא אותה. אל תדאגו, הפסטה עוד עוברת אפייה ולכן היא עוד תתרכך ותהיה מפנקת ומתמסרת כשתצא מן התנור.
אפשר להשתגע עם איזה גבינות שרוצים. אני השתמשתי בריקוטה, פרמזן וגבינה בולגרית, אבל גם קשקבל, שמנת חמוצה ופטה יהיו נפלאות כאן. בקיצור, תשתגעו, מה כבר יכול לצאת רע מפסטה עם תרד, גבינות ורוטב עגבניות עשיר?
איך אוכלים? בכף שתתפוס גם את רוטב הפומודורו, גם את הפסטה וגם את המלית. איך מפסיקים? אלוהים יודע! שיהיה בהצלחה עם זה…
מרכיבים 15 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 1205 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
לפסטה:
-
1 כף גדושה מלח דקלמים לבישול הפסטה.
לרוטב התרד והגבינות:
-
1 כף חמאה
-
4 כפות שמן זית
-
2 שיני שוםכתושות.
-
300 גרם עלי תרדניתן להשתמש בעלי תרד טריים או בעלי תרד קפואים
-
250 גבינת ריקוטה 5%או שמנת חמוצה
-
150 גרם גבינה בולגריתניתן להשתמש בפטה או בצפתית
-
100 גרם גבינת פרמזן
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
לאפיה ולציפוי:
-
1 צנצנת רוטב פומודורו קנור
-
2 כפות שמן זית
-
50 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- בוחרים בצורת פסטה קונכיות גדולות במיוחד. אם לא מוצאים פסטה קונכיות ניתן להשתמש בקנלוני או בפסטה בצורת צינורות קצרים ועבים. מבשלים את קונכיות הפסטה בסיר גדול מלא במי מלח רותחים עד לדרגת אל דנטה ומסננים (חשוב שהפסטה תשאר קשיחה ועם גוף כדי שיהיה קל למלא אותה).
- מכינים את התרד: במחבת רחבה מחממים שמן זית וכף חמאה, מוסיפים את השום הכתוש, את תיבולית עשבי התיבול (או תיבולית כל תיבולית אחרת שאוהבים) ואת עלי התרד, מלח ופלפל עם 1/2 כוס מים. מערבבים כל הזמן בעדינות. לאחר כרבע שעה התרד מאבד נוזלים ונפח.
- מכינים את מלית הגבינות והתרד: מפוררים את הגבינה הבולגרית, מגררים את הפרמזן, מערבבים את הריקוטה. על קרש חיתוך קוצצים מעט את עלי התרד, מכניסים לקערה ומערבבים היטב עם הגבינות. ממליחים ומפלפלים בעדינות (הגבינות מלוחות יחסית).
- משמנים בשמן זית תבנית אפיה עמוקה. מוזגים לתוכה את רוטב הפומודורו.
- מסדרים את הקונכיות המבושלות בתבנית בצפיפות.
- מכניסים את המלית לשקית זילוף וממלאים בעדינות את הקונכיות (אם אין לכם שקית זילוף אפשר למלא את הקונכיות עם כפית). מזלפים עוד קצת שמן זית על המאפה וגבינת פרמזן מגוררת.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך כחצי שעה עד שהמאפה מזהיב.
האורחים התלהבו? קצרתם שדה של מחמאות? אל תשכחו לבוא לספר לנו איך יצא!
אופן הכנה
- בוחרים בצורת פסטה קונכיות גדולות במיוחד. אם לא מוצאים פסטה קונכיות ניתן להשתמש בקנלוני או בפסטה בצורת צינורות קצרים ועבים. מבשלים את קונכיות הפסטה בסיר גדול מלא במי מלח רותחים עד לדרגת אל דנטה ומסננים (חשוב שהפסטה תשאר קשיחה ועם גוף כדי שיהיה קל למלא אותה).
- מכינים את התרד: במחבת רחבה מחממים שמן זית וכף חמאה, מוסיפים את השום הכתוש, את תיבולית עשבי התיבול (או תיבולית כל תיבולית אחרת שאוהבים) ואת עלי התרד, מלח ופלפל עם 1/2 כוס מים. מערבבים כל הזמן בעדינות. לאחר כרבע שעה התרד מאבד נוזלים ונפח.
- מכינים את מלית הגבינות והתרד: מפוררים את הגבינה הבולגרית, מגררים את הפרמזן, מערבבים את הריקוטה. על קרש חיתוך קוצצים מעט את עלי התרד, מכניסים לקערה ומערבבים היטב עם הגבינות. ממליחים ומפלפלים בעדינות (הגבינות מלוחות יחסית).
- משמנים בשמן זית תבנית אפיה עמוקה. מוזגים לתוכה את רוטב הפומודורו.
- מסדרים את הקונכיות המבושלות בתבנית בצפיפות.
- מכניסים את המלית לשקית זילוף וממלאים בעדינות את הקונכיות (אם אין לכם שקית זילוף אפשר למלא את הקונכיות עם כפית). מזלפים עוד קצת שמן זית על המאפה וגבינת פרמזן מגוררת.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך כחצי שעה עד שהמאפה מזהיב.
האורחים התלהבו? קצרתם שדה של מחמאות? אל תשכחו לבוא לספר לנו איך יצא!
הכנתם את המתכון?
תגובות (14)
חג שמח
איזה מאפה טעים!!! הנכדים שלי חגגו והריח בבית ניפלא!! הכנתי אתמול להדלקת נרות
נשמע מושלם, חג שמח!
מהטובים שהכנתי
קטגוריות
- אוכל איטלקי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זוגית
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מושחתת
- ארוחה משפחתית קנור
- ארוחה צמחונית קנור
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת גורמה
- בראנץ'
- יום האהבה
- מאפים מלוחים
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים צמחוניים
- סוכות
- פיקניק
- פסטה
- פשטידות
- קישים
- רוטב עגבניות קנור
- תבשילים
- תוספות