עוף טוב - מהמשק לצלחת

קוק או ואן: קלאסיקה צרפתית של עוף שלם ביין

קוק או ואן הוא תבשיל צרפתי נודע שהרעיון העומד מאחוריו הוא השריית העוף השלם עם ירקות השורש בבקבוק יין שלם למשך כמה שעות ואז טיגון ובישול ביין שבו הושרה. התוצאה היא עוף רך ונהדר ברוטב יין שהסמיך וקיבל טעם מרוכז ועשיר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    6 שעות ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את הסלרי, החלק הלבן של הכרישה והגזרים לפרוסות גדולות.

    כל הירקות לסיר, והחגיגה החלה

  2. שוטפים היטב את העוף, מניחים בקערה עמוקה יחד עם הירקות החתוכים ובצלי השאלוט הקלופים.
  3. מוסיפים את עלה הדפנה, התימין והפלפל השחור ומוזגים מעל את בקבוק היין.
    מכסים היטב את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר להשריה של 4 שעות.
  4. מוציאים את העוף והירקות מהמשרה ומייבשים אותם בנייר סופג.
  5. מחממים את השמן בסיר כבד, שיכיל את העוף השלם ומטגנים בו את העוף מכל צדדיו, עד השחמה. מוציאים את העוף מהסיר.
  6. מכניסים את הירקות לאותו הסיר ומטגנים אותן מעט. מחזירים את העוף לסיר ומסדרים בצפיפות.

    עכשיו נותר רק להוסיף את העוף ולהמתין לתוצאה

  7. מוסיפים את המלח ויוצקים את היין מהמשרה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך כשעה.
  8. מסננים את היין מהעוף וממשיכים לבשל את העוף והירקות, ללא נוזלים, במשך 20 דקות.
  9. במקביל, מצמצמים את רוטב היין בסיר קטן נוסף, ברתיחה מתונה, עד שהוא מסמיך. בסיום הבישול אמורה להתקבל כמות של כ- 3/4 כוס רוטב.
  10. על צלחת הגשה מניחים את העוף השלם, לצידו את ירקות השורש ומעל הכל יוצקים את רוטב היין הסמיך.

    עוף ביין, נימוח ועשיר. צילום: נמרוד סונדרס

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 365.9 קק״ל 2195.6 קק״ל
פחמימות 217.9 גרם 1307.7 גרם
שומן 219.4 גרם 1316.7 גרם
נתרן 478.1 מ״ג 2868.6 מ״ג
חלבון 214.6 גרם 1287.6 גרם
סיבים תזונתיים 214.4 גרם 1286.6 גרם
שומן רווי 215.1 גרם 1290.8 גרם
כולסטרול 214.4 מ״ג 1286.6 מ״ג
סידן 224.5 מ״ג 1346.9 מ״ג
ברזל 215.1 מ״ג 1290.5 מ״ג
אשלגן 373.2 מ״ג 2239.4 מ״ג
אבץ 214.6 מ״ג 1287.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar