קטן וממזרי – מאפינס תפוז ופרג חורפי ומחמם לב

מאפינס רכים ואווריריים בטעמים מפתיעים של תפוז, פרג וחלב קוקוס. מאפה אישי וכיפי שמבוגרים אוהבים, המלווה האולטימטיבי לקפה של הבוקר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

החורף עדיין מלווה אותנו ויחד איתו גם התפוזים בקערה על השולחן.

אז מתכון לעוגת תפוזים כבר היה, הכנו סוכריות תפוז מתקתקות של פעם וגם עוף ברוטב חמצמץ.

התקרבותו של חג פורים מעלה לנו חשקים לפרג, אז אמרנו לעצמנו, למה לא לשלב את התפוז והפרג יחד?
ומה יותר כיף ממאפינס אישיים וקטנים, עסיסיים ונימוחים שמתאימים בול לכוס קפה חמה וחורפית כזו כמו הסופ”ש הקרב ובא.
הריח והטעם התפוזי קליל וביתי ואילו הפרג המתפצפץ שנותן לכל ביס חוויה אחרת.

הרי לכם המתכון המעולה למאפינס תפוז ופרג, יפים, קטנטנים, לא מתוקים מידי ומאוד מרעננים, שיהפכו את כוס הקפה שלכם בעזרת קצת דמיון, לטיול בפרדס אחרי הגשם!

סופ”ש נעים, חמים ומלא במאפינס ריחניים.

מצרכים

מאפינס

סירופ

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, סודה לשתייה, המלח והפרג.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הרוויון, חלב הקוקוס, מיץ התפוזים, גרידת התפוז ואת הביצים.
  4. מוסיפים את הקערה הרטובה אל קערת החומרים היבשים, בהדרגה. מוסיפים קצת ומערבבים, קצת ומערבבים וכו’… מערבבים היטב!
  5. בזרזוף עדין מוסיפים את החמאה לאט לאט ומערבבים עד להטמעה. שימו לב לא לערבב יותר מידי.
  6. ממלאים את תבנית המאפינס (או בתוך מאנג’ט) כשליש מגובה שקע המאפין.
  7. מכניסים לתנור שחיממנו מראש ל-20 דק’ עד שהמאפינס מזהיבים להם.
  8. מכינים את הסירופ: בסיר קטן שמים את הסוכר ואת מיץ התפוזים ומבשלים על אש בינונית למשך כ-5 דקות עד שהסוכר נמס לגמריי ונוצר סירופ תפוז מתקתק.
  9. מוציאים את המאפינס מהתנור ובעזרת מברשת כשהמאפינס עוד חמים, מברישים כל אחד היטב בסיפור סוכר התפוז שהכנו.

    מאפינס תפוז ופרג
    מאפינס תפוז ופרג

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 180.2 קק״ל 3603.4 קק״ל
פחמימות 27.8 גרם 556.4 גרם
שומן 6.0 גרם 121.0 גרם
נתרן 63.9 מ״ג 1277.0 מ״ג
חלבון 3.3 גרם 65.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 13.4 גרם
שומן רווי 3.9 גרם 77.7 גרם
כולסטרול 35.8 מ״ג 715.5 מ״ג
סידן 30.1 מ״ג 602.3 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 9.5 מ״ג
אשלגן 67.1 מ״ג 1343.0 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 5.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (5)

    Avatar
    אפרת

    לא חובבת פרג אבל המתכון הזה פשוט מעולה. תודה

    Avatar
    נירה דאמרי

    מה אפשר במקום ריויון?

      Avatar
      Foody Foody

      היי נירה, במקום רוויון אפשר להשתמש ביוגורט או בחלב.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody