קטן וממזרי – מאפינס תפוז ופרג חורפי ומחמם לב

מאפינס רכים ואווריריים בטעמים מפתיעים של תפוז, פרג וחלב קוקוס. מאפה אישי וכיפי שמבוגרים אוהבים, המלווה האולטימטיבי לקפה של הבוקר
מאפינס רכים ואווריריים בטעמים מפתיעים של תפוז, פרג וחלב קוקוס. מאפה אישי וכיפי שמבוגרים אוהבים, המלווה האולטימטיבי לקפה של הבוקר
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    190
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 190.3 קק״ל 3806.4 קק״ל
    פחמימות 29.9 גרם 597.9 גרם
    שומן 6.4 גרם 128.2 גרם
    נתרן 74.5 מ״ג 1490.7 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 75.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 14.7 גרם
    שומן רווי 3.9 גרם 77.6 גרם
    כולסטרול 39.9 מ״ג 798.7 מ״ג
    סידן 30.8 מ״ג 615.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 9.6 מ״ג
    אשלגן 70.3 מ״ג 1406.7 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 7.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    190
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 190.3 קק״ל 3806.4 קק״ל
    פחמימות 29.9 גרם 597.9 גרם
    שומן 6.4 גרם 128.2 גרם
    נתרן 74.5 מ״ג 1490.7 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 75.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 14.7 גרם
    שומן רווי 3.9 גרם 77.6 גרם
    כולסטרול 39.9 מ״ג 798.7 מ״ג
    סידן 30.8 מ״ג 615.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 9.6 מ״ג
    אשלגן 70.3 מ״ג 1406.7 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 7.0 מ״ג
    סגור

החורף עדיין מלווה אותנו ויחד איתו גם התפוזים בקערה על השולחן.

אז מתכון לעוגת תפוזים כבר היה, הכנו סוכריות תפוז מתקתקות של פעם וגם עוף ברוטב חמצמץ.

התקרבותו של חג פורים מעלה לנו חשקים לפרג, אז אמרנו לעצמנו, למה לא לשלב את התפוז והפרג יחד?
ומה יותר כיף ממאפינס אישיים וקטנים, עסיסיים ונימוחים שמתאימים בול לכוס קפה חמה וחורפית כזו כמו הסופ”ש הקרב ובא.
הריח והטעם התפוזי קליל וביתי ואילו הפרג המתפצפץ שנותן לכל ביס חוויה אחרת.

הרי לכם המתכון המעולה למאפינס תפוז ופרג, יפים, קטנטנים, לא מתוקים מידי ומאוד מרעננים, שיהפכו את כוס הקפה שלכם בעזרת קצת דמיון, לטיול בפרדס אחרי הגשם!

סופ”ש נעים, חמים ומלא במאפינס ריחניים.

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מאפינס

סירופ


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, סודה לשתייה, המלח והפרג.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הרוויון, חלב הקוקוס, מיץ התפוזים, גרידת התפוז ואת הביצים.
  4. מוסיפים את הקערה הרטובה אל קערת החומרים היבשים, בהדרגה. מוסיפים קצת ומערבבים, קצת ומערבבים וכו’… מערבבים היטב!
  5. בזרזוף עדין מוסיפים את החמאה לאט לאט ומערבבים עד להטמעה. שימו לב לא לערבב יותר מידי.
  6. ממלאים את תבנית המאפינס (או בתוך מאנג’ט) כשליש מגובה שקע המאפין.
  7. מכניסים לתנור שחיממנו מראש ל-20 דק’ עד שהמאפינס מזהיבים להם.
  8. מכינים את הסירופ: בסיר קטן שמים את הסוכר ואת מיץ התפוזים ומבשלים על אש בינונית למשך כ-5 דקות עד שהסוכר נמס לגמריי ונוצר סירופ תפוז מתקתק.
  9. מוציאים את המאפינס מהתנור ובעזרת מברשת כשהמאפינס עוד חמים, מברישים כל אחד היטב בסיפור סוכר התפוז שהכנו.

    מאפינס תפוז ופרג
    מאפינס תפוז ופרג

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קטן וממזרי – מאפינס תפוז ופרג חורפי ומחמם לב

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    יאאמי של מאפינס ??

    Avatar
    Tzipora gafni

    יצא מוווושלם!

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    עודדה פלד דיקסון

    המאפינס תפוז יצאו משובחים!

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף!!

    Avatar
    Tzipora gafni

    האם יש תחליף פרווה לרוויון?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להשתמש ביוגורט צמחי או שמנת חמוצה צמחית. בהצלחה (:

    Avatar
    דיקלה פוקס

    ויתרתי על הפרג, יצא ממש טעים

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות