קינוח שוקולד וגבינה בכוסות אספרסו

קינוח שוקולד וגבינה בכוסות אספרסו זה מנה חגיגית, חיננית, מפתיעה וטעימה, שנראית מושקעת ביותר, ואף אחד לא ינחש כמה פשוט היה להכין אותה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

קינוח שוקולד וגבינה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מחממים שמנת מתוקה עם סוכר עד לסף רתיחה. מסירים מהאש, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
  3. מוסיפים גבינת מסקרפונה וקקאו וטורפים לתערובת אחידה ופושרת.
  4. מוסיפים חלמונים וליקר ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. ממלאים כוסות אספרסו בתערובת, עד 3/4 גובה הכוס. מסדרים את הכוסות בתבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים בגובה 2 ס”מ (בזהירות, שלא יחדרו מים לכוסות).
  6. אופים 20 דקות, עד שהקרם הופך להיות יציב בשוליים ועדיין רוטט במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים.
  7. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
  8. מקשטים ומגישים: מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מניחים בכל כוס כף קצפת ומפזרים מעט אגוזים מסוכרים. מגישים מיד.

הערות

  • אפשר להשתמש גם בליקר פרנג'ליקו (ליקר אגוזים) או ליקר שוקולד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 16 מנות
קלוריות 142.0 קק״ל 2272.6 קק״ל
פחמימות 11.6 גרם 185.8 גרם
שומן 9.2 גרם 147.0 גרם
נתרן 10.7 מ״ג 171.7 מ״ג
חלבון 2.1 גרם 34.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.8 גרם 13.3 גרם
שומן רווי 5.8 גרם 92.6 גרם
כולסטרול 70.4 מ״ג 1126.6 מ״ג
סידן 23.5 מ״ג 375.5 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 13.5 מ״ג
אשלגן 75.2 מ״ג 1202.5 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 5.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody