
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים6
מצרכים
לחם
-
1 לחם לבן עגול בינוני
-
50 גרם חמאה
-
1 כף אריסה
-
150 גרם גבינת גאודה
-
150 גרם גבינת צ’דר כתום
-
2 גבעולי בצל ירוק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל במשך 30 שניות.
- מגרדים את שני סוגי הגבינות בפומפייה. קוצצים את הבצל הירוק לרצועות דקות.
- בעזרת סכין לחם משוננת חותכים 3 חתכי רוחב בכיכר, אך לא חיתוך סופי, כך שמשאירים 1 ס”מ בתחתית - הפרוסות נשארות מחוברות לתחתית. מבצעים 3 חתכי אורך באופן דומה - נוצרת רשת של קוביות לחם שמחוברות לתחתית, בעוד הכיכר נשארת עגולה.
- מניחים את הכיכר על התבנית ומברישים את קוביות הלחם בחמאה. מומלץ להבריש גם את החלק הפנימי (הרך של הלחם). מורחים את האריסה בין קוביות הלחם.
- מפזרים בין קוביות הלחם את הגבינות והבצל הירוק.
- אופים כ-20 דקות, או עד שהגבינות נמסות.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
416.6
קק״ל
1666.2
קק״ל
פחמימות
6.4
גרם
25.8
גרם
שומן
36.1
גרם
144.3
גרם
נתרן
440.1
מ״ג
1760.4
מ״ג
חלבון
20.2
גרם
80.7
גרם
סיבים תזונתיים
0.5
גרם
2.0
גרם
שומן רווי
20.9
גרם
83.4
גרם
כולסטרול
98.7
מ״ג
394.6
מ״ג
סידן
479.7
מ״ג
1919.0
מ״ג
ברזל
0.5
מ״ג
1.9
מ״ג
אשלגן
129.8
מ״ג
519.2
מ״ג
אבץ
3.0
מ״ג
11.9
מ״ג
תגובות (0)