קיצ’רי – תבשיל אורז ועדשים אדומות מהמטבח העירקי
קיצ'רי הוא תבשיל עיראקי נפלא של אורז ועדשים כתומות מתובל בשום וכמון, שמפיץ ריח משגע בבית. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה, ביצת עין וסלט ירקות חריף
קיצ'רי הוא תבשיל עיראקי נפלא של אורז ועדשים כתומות מתובל בשום וכמון, שמפיץ ריח משגע בבית. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה, ביצת עין וסלט ירקות חריף
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 677.2 קק״ל 4063.3 קק״לפחמימות 101.0 גרם 606.2 גרםשומן 35.7 גרם 214.2 גרםנתרן 539.8 מ״ג 3238.5 מ״גחלבון 28.2 גרם 169.0 גרםסיבים תזונתיים 16.6 גרם 99.4 גרםשומן רווי 10.7 גרם 64.4 גרםכולסטרול 8.8 מ״ג 52.5 מ״גסידן 77.8 מ״ג 466.6 מ״גברזל 10.9 מ״ג 65.3 מ״גאשלגן 433.1 מ״ג 2598.7 מ״גאבץ 9.7 מ״ג 58.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות677
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 677.2 קק״ל 4063.3 קק״לפחמימות 101.0 גרם 606.2 גרםשומן 35.7 גרם 214.2 גרםנתרן 539.8 מ״ג 3238.5 מ״גחלבון 28.2 גרם 169.0 גרםסיבים תזונתיים 16.6 גרם 99.4 גרםשומן רווי 10.7 גרם 64.4 גרםכולסטרול 8.8 מ״ג 52.5 מ״גסידן 77.8 מ״ג 466.6 מ״גברזל 10.9 מ״ג 65.3 מ״גאשלגן 433.1 מ״ג 2598.7 מ״גאבץ 9.7 מ״ג 58.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 677 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות אורז לבן
-
1 1/2 כוסות עדשים אדומות
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 בצלקצוץ
-
2 שיני שום
-
3 כפות גדושות רסק עגבניות
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
4 כוסות מים
אופן הכנה
- שוטפים היטב את האורז והעדשים במסננת בהרבה מים, עד שהמים שיוצאים שקופים.
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האורז והעדשים ומביאים שוב לרתיחה.
- מכסים את הסיר במכסה, מעבירים את הסיר לאש הקטנה ביותר ומבשלים במשך 20 דקות.
- לפני ההגשה מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את השום והכמון ומטגנים כדקה. שופכים על האורז ומערבבים.
- מגישים עם שמנת חמוצה, ביצת עין וסלט ירקות חריף.
אופן הכנה
- שוטפים היטב את האורז והעדשים במסננת בהרבה מים, עד שהמים שיוצאים שקופים.
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האורז והעדשים ומביאים שוב לרתיחה.
- מכסים את הסיר במכסה, מעבירים את הסיר לאש הקטנה ביותר ומבשלים במשך 20 דקות.
- לפני ההגשה מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את השום והכמון ומטגנים כדקה. שופכים על האורז ומערבבים.
- מגישים עם שמנת חמוצה, ביצת עין וסלט ירקות חריף.
בשיתוף עם "הנמל"
עוד מתכונים עירקיים שאתם חייבים להכין:
תגובות (15)
כמות המים לא טובה לדעתי, יצא לי חלק מהאורז קשה
היי נעמי, על כל כוס אורז שתי כוסות מים.
חצי כוס שמן על כזו כמות של אורז? זה המון!!
אפשר להפחית, אין בעיה 🙂
וככה בלי לבשל את העדשים לפני?
עדשים כתומות מתבשלות מאוד מהר