רקע הנמל מעודכן

קיצ’רי – תבשיל אורז ועדשים אדומות מהמטבח העירקי

קיצ'רי הוא תבשיל עיראקי נפלא של אורז ועדשים כתומות מתובל בשום וכמון, שמפיץ ריח משגע בבית. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה, ביצת עין וסלט ירקות חריף
קיצ'רי הוא תבשיל עיראקי נפלא של אורז ועדשים כתומות מתובל בשום וכמון, שמפיץ ריח משגע בבית. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה, ביצת עין וסלט ירקות חריף
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
35 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    677
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 677.2 קק״ל 4063.3 קק״ל
    פחמימות 101.0 גרם 606.2 גרם
    שומן 35.7 גרם 214.2 גרם
    נתרן 539.8 מ״ג 3238.5 מ״ג
    חלבון 28.2 גרם 169.0 גרם
    סיבים תזונתיים 16.6 גרם 99.4 גרם
    שומן רווי 10.7 גרם 64.4 גרם
    כולסטרול 8.8 מ״ג 52.5 מ״ג
    סידן 77.8 מ״ג 466.6 מ״ג
    ברזל 10.9 מ״ג 65.3 מ״ג
    אשלגן 433.1 מ״ג 2598.7 מ״ג
    אבץ 9.7 מ״ג 58.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    677
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 677.2 קק״ל 4063.3 קק״ל
    פחמימות 101.0 גרם 606.2 גרם
    שומן 35.7 גרם 214.2 גרם
    נתרן 539.8 מ״ג 3238.5 מ״ג
    חלבון 28.2 גרם 169.0 גרם
    סיבים תזונתיים 16.6 גרם 99.4 גרם
    שומן רווי 10.7 גרם 64.4 גרם
    כולסטרול 8.8 מ״ג 52.5 מ״ג
    סידן 77.8 מ״ג 466.6 מ״ג
    ברזל 10.9 מ״ג 65.3 מ״ג
    אשלגן 433.1 מ״ג 2598.7 מ״ג
    אבץ 9.7 מ״ג 58.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אורז
נעמה פלד
X

35 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את האורז והעדשים במסננת בהרבה מים, עד שהמים שיוצאים שקופים.
  2. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את האורז והעדשים ומביאים שוב לרתיחה.
  5. מכסים את הסיר במכסה, מעבירים את הסיר לאש הקטנה ביותר ומבשלים במשך 20 דקות.
  6. לפני ההגשה מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את השום והכמון ומטגנים כדקה. שופכים על האורז ומערבבים.
  7. מגישים עם שמנת חמוצה, ביצת עין וסלט ירקות חריף.

    קיצ'רי 2
    קיצ’רי תבשיל אורז ועדשים כתומות משגע! צילום: נמרוד סונדרס

עוד מתכונים עירקיים שאתם חייבים להכין:
קיצ’רי – תבשיל אורז ועדשים אדומות מהמטבח העירקי

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    שיר אברהם

    טעים טעים טעים ♥️

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    נעמי

    כמות המים לא טובה לדעתי, יצא לי חלק מהאורז קשה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נעמי, על כל כוס אורז שתי כוסות מים.

    Avatar
    משה נדלר

    חצי כוס שמן על כזו כמות של אורז? זה המון!!

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להפחית, אין בעיה 🙂

      Avatar
      מערכת Foody

      עדשים כתומות מתבשלות מאוד מהר

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות