קישואים ממולאים באורז ופרגיות של אהרוני

ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין את אחת ממנות הבית שלהם: קישואים ממולאים באורז ופרגיות ברוטב חמצמץ. כל הטיפים להכנת ממולאים נהדרים במיוחד
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    24

מצרכים

קישואים ממולאים

רוטב

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משרים את האורז כשעה במים קרים ומסננים. מרוקנים את הקישואים. קוצצים את הפלפל החריף והמשמשים. קוצצים את השום.
  2. שמים במעבד מזון את עשבי התיבול, הבצל והשום ומרסקים לתערובת פירורית.
  3. שמים בקערה את האורז ותערובת עשבי התיבול ומערבבים. מוסיפים את הפלפל, צימוקים, משמשים, מלח, פלפל, שמן זית, פרגיות וגרידת לימון ומערבבים.
  4. ממלאים את הקישואים במלואם בתערובת האורז מבלי לדחוס.
  5. מכינים את הרוטב: קולפים ופורסים את הבצל, חוצים את הלימון הפרסי. מפזרים את הבצל בתחתית תבנית אפייה. מסדרים מעל את הקישואים הממולאים.
  6. מביאים לרתיחה בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב.
  7. יוצקים את הרוטב על הקישואים, מכסים בעיגול נייר אפייה בקוטר התבנית עם חור במרכזו ואופים במשך כשעה. לאחר כחצי שעה הופכים את הקישואים לצד השני בעזרת מלקחיים ומחזירים לתנור.
  8. מגישים מיד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 261.6 קק״ל 1569.6 קק״ל
פחמימות 40.5 גרם 243.0 גרם
שומן 5.3 גרם 32.0 גרם
נתרן 1012.8 מ״ג 6076.9 מ״ג
חלבון 12.9 גרם 77.4 גרם
סיבים תזונתיים 6.1 גרם 36.3 גרם
שומן רווי 1.3 גרם 7.8 גרם
כולסטרול 23.3 מ״ג 140.0 מ״ג
סידן 117.3 מ״ג 703.6 מ״ג
ברזל 3.7 מ״ג 22.0 מ״ג
אשלגן 1316.8 מ״ג 7900.9 מ״ג
אבץ 1.6 מ״ג 9.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody