קיש ברוקולי וגבינות מנצח

השילוב המושלם בין בצק פריך, מלית גבינות עשירה אבל לא שמנה מדי וברוקולי שמוסיף המון בריאות. הקיש המושלם הזה יככב בכל בופה, בראנץ' או ארוחת ערב
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

תבנית טארט 24 ס"מ

בצק

אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: חותכים את החמאה לקוביות. במעבד מזון מעבדים קמח, חמאה ומלח עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי (שמזכיר מרקם של קוסקוס). אם הבצק לא מתגבש מספיק מוסיפים מים, כף אחרי כף.
  3. מעבירים למשטח מקומח. מאחדים לגוש בצק, משטחים ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה-שעה.
  4. מרדדים את הבצק ליריעה דקה, מרפדים איתו תבנית פאי ומהדקים היטב. מכניסים למקפיא לשעה לפחות.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מכינים את המלית: מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים. חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים לכמה דקות רק כדי שיתרכך מעט. מעבירים לקערה עם מי קרח לדקה, מסננים ומניחים בצד.
  7. בקערה מערבבים את השמנת החמוצה, הביצים והשום עד שהתערובת אחידה.
  8. מרכיבים את הקיש: מפוררים את הגבינה הבולגרית לתערובת ויוצקים מעל הקלתית שהצטננה.
  9. מפזרים מעל את גבינת המוצרלה ומסדרים מעל את פרחי הברוקולי.
  10. אופים את הקיש במשך כחצי שעה על שכל הקיש משחים מלמעלה. מצננים ומגישים.

הערות

  • במקום המוצרלה אפשר לשים כל גבינה צהובה שאוהבים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2610.0 קק״ל 2610.0 קק״ל
פחמימות 146.7 גרם 146.7 גרם
שומן 164.1 גרם 164.1 גרם
נתרן 18652.2 מ״ג 18652.2 מ״ג
חלבון 109.0 גרם 109.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרם
שומן רווי 42.4 גרם 42.4 גרם
כולסטרול 922.9 מ״ג 922.9 מ״ג
סידן 893.7 מ״ג 893.7 מ״ג
ברזל 3.9 מ״ג 3.9 מ״ג
אשלגן 5051.8 מ״ג 5051.8 מ״ג
אבץ 9.5 מ״ג 9.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody