פשטידת ברוקולי וגבינות מנצחת

השילוב המושלם בין בצק פריך, מלית גבינות עשירה אבל לא שמנה מדי וברוקולי שמוסיף המון בריאות. הקיש המושלם הזה יככב בכל בופה, בראנץ' או ארוחת ערב
השילוב המושלם בין בצק פריך, מלית גבינות עשירה אבל לא שמנה מדי וברוקולי שמוסיף המון בריאות. הקיש המושלם הזה יככב בכל בופה, בראנץ' או ארוחת ערב
  • רות אופק
שמרו
כשר
18 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    2665
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2664.8 קק״ל 2664.8 קק״ל
    פחמימות 145.0 גרם 145.0 גרם
    שומן 169.3 גרם 169.3 גרם
    נתרן 18773.0 מ״ג 18773.0 מ״ג
    חלבון 113.3 גרם 113.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 44.9 גרם 44.9 גרם
    כולסטרול 967.7 מ״ג 967.7 מ״ג
    סידן 698.0 מ״ג 698.0 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 553.1 מ״ג 553.1 מ״ג
    אבץ 4.9 מ״ג 4.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    2665
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2664.8 קק״ל 2664.8 קק״ל
    פחמימות 145.0 גרם 145.0 גרם
    שומן 169.3 גרם 169.3 גרם
    נתרן 18773.0 מ״ג 18773.0 מ״ג
    חלבון 113.3 גרם 113.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 44.9 גרם 44.9 גרם
    כולסטרול 967.7 מ״ג 967.7 מ״ג
    סידן 698.0 מ״ג 698.0 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 553.1 מ״ג 553.1 מ״ג
    אבץ 4.9 מ״ג 4.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פשטידות
רות אופק
X

18 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בצק


אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: חותכים את החמאה לקוביות. במעבד מזון מעבדים קמח, חמאה ומלח עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי (שמזכיר מרקם של קוסקוס). אם הבצק לא מתגבש מספיק מוסיפים מים, כף אחרי כף.
  3. מעבירים למשטח מקומח. מאחדים לגוש בצק, משטחים ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה-שעה.
  4. מרדדים את הבצק ליריעה דקה, מרפדים איתו תבנית פאי ומהדקים היטב. מכניסים למקפיא לשעה לפחות.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים את הבצק לתנור ל-20 דקות, מוציאים ומצננים לטמפ’ החדר.
  6. מכינים את המלית: מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים. חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים לכמה דקות רק כדי שיתרכך מעט. מעבירים לקערה עם מי קרח לדקה, מסננים ומניחים בצד.
  7. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
  8. בקערה מערבבים את השמנת החמוצה, הביצים והשום עד שהתערובת אחידה.
  9. מרכיבים את הקיש: מפוררים את הגבינה הבולגרית לתערובת ויוצקים מעל הקלתית שהצטננה.
  10. מפזרים מעל את גבינת המוצרלה ומסדרים מעל את פרחי הברוקולי.
  11. אופים את הקיש במשך כחצי שעה על שכל הקיש משחים מלמעלה. מצננים ומגישים.

 

הערות

  • במקום המוצרלה אפשר לשים כל גבינה צהובה שאוהבים
עוד מתכונים שאתם חייבים להכין!
פשטידת ברוקולי וגבינות מנצחת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    שפרה

    יצא נדיר וואו! האם אפשר להקפיא? ואם כן איך להקפיא ואיך להפשיר

      Avatar
      מערכת Foody

      שמחים שאהבת. אפשר להקפיא, ולהוציא להפשרה על השיש כמה שעות לפני שמגישים, ואז להכניס לתנור לחימום.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות