קיש ברוקולי וגבינות מנצח

השילוב המושלם בין בצק פריך, מלית גבינות עשירה אבל לא שמנה מדי וברוקולי שמוסיף המון בריאות. הקיש המושלם הזה יככב בכל בופה, בראנץ' או ארוחת ערב
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

תבנית טארט 24 ס"מ

בצק

אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: חותכים את החמאה לקוביות. במעבד מזון מעבדים קמח, חמאה ומלח עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי (שמזכיר מרקם של קוסקוס). אם הבצק לא מתגבש מספיק מוסיפים מים, כף אחרי כף.
  3. מעבירים למשטח מקומח. מאחדים לגוש בצק, משטחים ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה-שעה.
  4. מרדדים את הבצק ליריעה דקה, מרפדים איתו תבנית פאי ומהדקים היטב. מכניסים למקפיא לשעה לפחות.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים את הבצק לתנור ל-20 דקות, מוציאים ומצננים לטמפ’ החדר.
  6. מכינים את המלית: מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים. חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים לכמה דקות רק כדי שיתרכך מעט. מעבירים לקערה עם מי קרח לדקה, מסננים ומניחים בצד.
  7. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
  8. בקערה מערבבים את השמנת החמוצה, הביצים והשום עד שהתערובת אחידה.
  9. מרכיבים את הקיש: מפוררים את הגבינה הבולגרית לתערובת ויוצקים מעל הקלתית שהצטננה.
  10. מפזרים מעל את גבינת המוצרלה ומסדרים מעל את פרחי הברוקולי.
  11. אופים את הקיש במשך כחצי שעה על שכל הקיש משחים מלמעלה. מצננים ומגישים.

הערות

  • במקום המוצרלה אפשר לשים כל גבינה צהובה שאוהבים
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2610.0 קק״ל 2610.0 קק״ל
פחמימות 146.7 גרם 146.7 גרם
שומן 164.1 גרם 164.1 גרם
נתרן 18652.2 מ״ג 18652.2 מ״ג
חלבון 109.0 גרם 109.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרם
שומן רווי 42.4 גרם 42.4 גרם
כולסטרול 922.9 מ״ג 922.9 מ״ג
סידן 893.7 מ״ג 893.7 מ״ג
ברזל 3.9 מ״ג 3.9 מ״ג
אשלגן 5051.8 מ״ג 5051.8 מ״ג
אבץ 9.5 מ״ג 9.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    ori talmor

    החלק הזה חסר! מוציאים את בצק הקיש ואופים בתנור חם על 180 מעלות כרבע שעה עד שהבצק מזהיב, מוציאים ומצננים.

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה. המתכון עודכן.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody