קיש פטריות ובצל מבצק עלים מוכן

ישראל אהרוני מכין מנה צרפתית קלאסית שמתאימה לאירוח חלבי - קיש פטריות ובצל. במקום לעבוד קשה ולהכין בצק פריך, משתמשים בבצק עלים מוכן ונהנים מהכנה מהירה וקלה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

מילוי

קיש

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את המילוי: משרים את הפטריות המיובשות במים רותחים 15 דקות, מסננים וסוחטים מנוזלים. קוצצים דק.
  3. במחבת רחבה מחממים את השמן והחמאה.
  4. חותכים את הבצל לפרוסות דקות ומוסיפים למחבת. מטגנים 2 דקות.
  5. מוסיפים את התימין, הרוזמרין, פטריות קצוצות, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מטגנים 5 דקות ומסירים מהאש.
  6. בקערה טורפים את השמנת, הביצים, החלב, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.
  7. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול גדול ומרפדים תבנית טארט עגולה עם שוליים גבוהים. דוקרים מעט במזלג.
  8. מעל הבצק שמים את תערובת הפטריות והבצל, מעליה יוצקים את תערובת השמנת והביצים, מפזרים מעל את הגבינה ומכסים בנייר כסף.
  9. אופים את הקיש 30 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 20 דקות, עד שהקיש שחום.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 184.6 קק״ל 1477.0 קק״ל
פחמימות 6.8 גרם 54.0 גרם
שומן 14.2 גרם 113.2 גרם
נתרן 516.5 מ״ג 4132.3 מ״ג
חלבון 7.9 גרם 62.8 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.3 גרם
שומן רווי 5.6 גרם 45.0 גרם
כולסטרול 115.1 מ״ג 920.7 מ״ג
סידן 136.0 מ״ג 1088.2 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 4.9 מ״ג
אשלגן 157.5 מ״ג 1260.3 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 6.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody