רקע סימנס

קלצונה במלית פטריות נימוחה

כיס מבצק פיצה מפנק ממולא בפטריות שנמסות בפה, ובציפוי פרמזן פריך - מנה מושלמת לאירוח וגם ליום-יום. מתכון קלאסי לחובבי המטבח האיטלקי
כיס מבצק פיצה מפנק ממולא בפטריות שנמסות בפה, ובציפוי פרמזן פריך - מנה מושלמת לאירוח וגם ליום-יום. מתכון קלאסי לחובבי המטבח האיטלקי
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    817
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 817.1 קק״ל 3268.6 קק״ל
    פחמימות 102.7 גרם 410.9 גרם
    שומן 32.3 גרם 129.0 גרם
    נתרן 808.5 מ״ג 3234.2 מ״ג
    חלבון 26.3 גרם 105.3 גרם
    סיבים תזונתיים 5.1 גרם 20.5 גרם
    שומן רווי 8.5 גרם 34.0 גרם
    כולסטרול 85.1 מ״ג 340.3 מ״ג
    סידן 286.7 מ״ג 1146.9 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 8.5 מ״ג
    אשלגן 285.4 מ״ג 1141.7 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 8.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    817
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 817.1 קק״ל 3268.6 קק״ל
    פחמימות 102.7 גרם 410.9 גרם
    שומן 32.3 גרם 129.0 גרם
    נתרן 808.5 מ״ג 3234.2 מ״ג
    חלבון 26.3 גרם 105.3 גרם
    סיבים תזונתיים 5.1 גרם 20.5 גרם
    שומן רווי 8.5 גרם 34.0 גרם
    כולסטרול 85.1 מ״ג 340.3 מ״ג
    סידן 286.7 מ״ג 1146.9 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 8.5 מ״ג
    אשלגן 285.4 מ״ג 1141.7 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 8.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את חומרי הבצק פרט למלח, לחומץ ולשמן הזית. לשים במהירות בינונית 5 דקות עד לקבלת בצק לא ממש חלק.
  2. מוסיפים חומץ, מלח ושמן זית ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית, עוטפים בניילון נצמד ובמגבת מטבח ומתפיחים בתנור באופציית התפחה.
  4. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים (כ-200 גרם כל אחד). אם רוצים קלצונה קטנים יותר ניתן לחלק לשמונה חלקים. יוצרים מהבצק כדורים, מניחים על משטח מקומח ומניחים להתפחה מכוסים במגבת לחצי שעה.

    חיתוך הבצק לארבעה חלקים שווים
    מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים

  5. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  6. מכינים את המלית: קוצצים את הבצלים ופורסים את הפטריות לפרוסות דקות. מטגנים במחבת את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ואת הפטריות ומערבבים. מטגנים עד שהנוזלים של הפטריות מתאדים. מניחים לתערובת להתקרר.
  7. קוצצים את הבצל הירוק ובקערה גדולה מערבבים את הפטריות והבצל המטוגנים עם שאר חומרי המלית.
  8. מרכיבים את הקלצונה: על משטח מקומח מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בעובי ½ ס”מ ומניחים את המלית במרכז העיגול.

    בצק מרודד עם מלית
    מרדדים את הבצק ומניחים את המלית במרכז

  9. מקפלים לשניים. מורחים באצבע את שולי העיגול במעט מים וסוגרים היטב.

    סוגרים היטב בלחיצת אצבע
    סוגרים היטב בלחיצת אבצע

  10. מניחים את כיסוני הקלצונה בתבנית אפייה מכוסה נייר אפייה. אופים בתנור 6-5 דקות.

    מכניסים את הקלצונה לתנור
    מכניסים את הקלצונה לתנור

  11. מוציאים את התבנית מהתנור, מורחים כל כיסון במעט שמן זית ומפזרים פרמזן.
  12. אופים עוד 4-3 דקות. מוציאים מהתנור ומחכים מעט לפני שאוכלים. זהירות! המלית לוהטת.

    קלצונה במילוי פטריות
    מוכן! זהירות מהמלית הרותחת. צילומים: שי אפגין

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קלצונה במלית פטריות נימוחה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    עדן ג׳אן

    אני לא אוהבת פטריות איזה מילוי עוד אפשר להכין?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לוותר על הפטריות לגמרי או להחליף בטבעות זיתים ירוקים.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות