רקע סימנס

קלצונה במלית פטריות נימוחה

כיס מבצק פיצה מפנק ממולא בפטריות שנמסות בפה, ובציפוי פרמזן פריך - מנה מושלמת לאירוח וגם ליום-יום. מתכון קלאסי לחובבי המטבח האיטלקי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

מצרכים

בצק

מלית

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את חומרי הבצק פרט למלח, לחומץ ולשמן הזית. לשים במהירות בינונית 5 דקות עד לקבלת בצק לא ממש חלק.
  2. מוסיפים חומץ, מלח ושמן זית ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית, עוטפים בניילון נצמד ובמגבת מטבח ומתפיחים בתנור באופציית התפחה.
  4. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים (כ-200 גרם כל אחד). אם רוצים קלצונה קטנים יותר ניתן לחלק לשמונה חלקים. יוצרים מהבצק כדורים, מניחים על משטח מקומח ומניחים להתפחה מכוסים במגבת לחצי שעה.

    חיתוך הבצק לארבעה חלקים שווים
    מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים

  5. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  6. מכינים את המלית: קוצצים את הבצלים ופורסים את הפטריות לפרוסות דקות. מטגנים במחבת את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ואת הפטריות ומערבבים. מטגנים עד שהנוזלים של הפטריות מתאדים. מניחים לתערובת להתקרר.
  7. קוצצים את הבצל הירוק ובקערה גדולה מערבבים את הפטריות והבצל המטוגנים עם שאר חומרי המלית.
  8. מרכיבים את הקלצונה: על משטח מקומח מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בעובי ½ ס”מ ומניחים את המלית במרכז העיגול.

    בצק מרודד עם מלית
    מרדדים את הבצק ומניחים את המלית במרכז

  9. מקפלים לשניים. מורחים באצבע את שולי העיגול במעט מים וסוגרים היטב.

    סוגרים היטב בלחיצת אצבע
    סוגרים היטב בלחיצת אבצע

  10. מניחים את כיסוני הקלצונה בתבנית אפייה מכוסה נייר אפייה. אופים בתנור 6-5 דקות.

    מכניסים את הקלצונה לתנור
    מכניסים את הקלצונה לתנור

  11. מוציאים את התבנית מהתנור, מורחים כל כיסון במעט שמן זית ומפזרים פרמזן.
  12. אופים עוד 4-3 דקות. מוציאים מהתנור ומחכים מעט לפני שאוכלים. זהירות! המלית לוהטת.

    קלצונה במילוי פטריות
    מוכן! זהירות מהמלית הרותחת. צילומים: שי אפגין

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 817.1 קק״ל 3268.6 קק״ל
פחמימות 102.7 גרם 410.9 גרם
שומן 32.3 גרם 129.0 גרם
נתרן 808.5 מ״ג 3234.2 מ״ג
חלבון 26.3 גרם 105.3 גרם
סיבים תזונתיים 5.1 גרם 20.5 גרם
שומן רווי 8.5 גרם 34.0 גרם
כולסטרול 85.1 מ״ג 340.3 מ״ג
סידן 286.7 מ״ג 1146.9 מ״ג
ברזל 2.1 מ״ג 8.5 מ״ג
אשלגן 285.4 מ״ג 1141.7 מ״ג
אבץ 2.2 מ״ג 8.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    נלה

    הבצק פשוט מעולה!!! איזה עוד מילויים אפשר להכין? הבנים לא אוהבים פטריות לצערי

      Avatar
      Foody Foody

      היי, השמיים הם הגבול ((: אפשר למלא בפלפלים, תרד וגבינות, בצל מטוגן וגבינות, רטטוי ירקות, חצילים וכל מה שאוהבים (: בהצלחה!!!

    Avatar
    רונית

    איזה רעיון גאוני! מטפיחה עכשיו בצק לא בתנור אלא בשיטה המסורתית חחח