קציצות בשר ברוטב עגבניות צלויות

אין מנה מנחמת כמו קציצות, במיוחד כשהן מוגשות ברוטב עגבניות. עז תלם מגיש קציצות בשר ברוטב עגבניות צלויות שכיף לנגב עם פרוסת חלה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    20


אחת המנות האהובות עליי היא קציצות ברוטב עגבניות, וכאן שדרגתי את המתכון עם שלושה גוונים של עגבניות: אני משתמש ברסק אורגני מלא בטעם מרוכז, עגבניות מרוסקות איטלקיות, ועגבניות צלויות בתנור עם שום שמוסיפות טעם משגע וניחוח מעט מעושן.
המרכיב הסודי שלי במנה הוא רוטב סויה, שאני אוהב להוסיף גם למנות שהן לא אסיאתיות. הוא מוסיף טעם בשרני שמחזק מאוד את הטעמים הטבעיים של הבשר והעגבניות. אפשר להכין בלעדיו, יהיה פחות טעים.

מצרכים

עגבניות צלויות

  • 5 עגבנייה בינוניים
  • 2 ראשי שום
  • 5 כפות שמן זית

רוטב

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל בינוני
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 קופסה או 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 1 כפית אורגנו יבש

קציצות

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 2 פרוסות חלה טרייה
  • 1 ביצה L
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

טיגון

  • 1 כוס שמן קנולה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. חוצים את העגבניות וראשי השום לרוחב. מניחים את העגבניות והשום על התבנית עם הצד החתוך כלפי מטה. מזלפים את השמן ואופים 20-30 דקות, עד שהעגבניות רכות וזהובות והשום רך וצלוי.
  3. מכינים את הרוטב: חותכים את הבצל לקוביות קטנות.
  4. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל ומטגנים 5-7 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה קלה.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים היטב 30-40 שניות.
  6. מוסיפים את רוטב הסויה והעגבניות המרוסקות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל שחור, הסוכר והאורגנו. מבשלים על להבה בינונית נמוכה בזמן שמכינים את הקציצות.
  7. מכינים את הקציצות: קוצצים את הפטרוזיליה והנענע.
  8.  משרים את החלה במים 2 דקות וסוחטים היטב.
  9. שמים בקערה את כל רכיבי הקציצות, מערבבים היטב ולשים את התערובת היטב כ-2 דקות. מוציאים בעזרת כף מעט מהתערובת ומגלגלים לכדור בגודל כדור פינג פונג בעזרת ידיים רטובות. חוזרים על הפעולה עם כל תערובת הקציצות.
  10. מחממים את השמן במחבת רחבה. מניחים במחבת שכבה של קציצות (עם רווחים) ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים את הקציצות המטוגנות לצלחת וממשיכים לטגן את שאר הקציצות.
  11. מביאים את הרוטב לרתיחה. מסירים את הקליפה מהעגבניות הצלויות ומוסיפים אותן עם כל המיצים שניגרו מהן לרוטב.
  12. מועכים את ראשי השום ומוסיפים את שיני השום הצלויות לרוטב.
  13. מניחים ברוטב את הקציצות המטוגנות. מבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה 40-60 דקות, עד שהקציצות רכות ונימוחות. מדי פעם מערבבים כדי שכל הקציצות תהיינה עטופות ברוטב.
  14. לפני ההגשה, טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול עם סוכר או מלח ופלפל שחור. מומלץ להגיש על אורז לבן או קוסקוס שסופג את הטעמים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (2)

    תום ליפשיץ

    תראו מה יצא לי!

    מערכת Foody

    לא דומה אבל גם טעים!

תגובות (0)