קציצות בשר עם חצילים וקישואים

מחפשים להכין קציצות שונות מבשר טחון? השף אהרוני מלמד כיצד להכין קציצות בשר בליווי חצילים קלויים וקישואים ברוטב לימון. מנה טעימה ומיוחדת
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    27

מצרכים

קציצות

תבשיל קישואים

פסטו כוסברה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את החציל לקוביות, מסדרים בתוך התבנית, מתיזים מעל שמן, מפזרים את עלי המרווה, מלח ופלפל וקולים כ-20 דקות.
  2. מכינים את הקציצות: מרסקים במעבד מזון את הבצל, שום, פלפל החריף וכוסברה. מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים את הבשר והביצים ולשים לתערובת אחידה. מרטיבים את הידיים וצרים קציצות עגולות ושמנמנות.
  4. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה יפה.
  5. מכינים את התבשיל: חותכים את הקישואים לקוביות בינוניות. קוצצים את השום, חותכים את הבצל לקוביות. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את עלי המרווה, שום, פלפל ובצל. מוסיפים את הקישואים, מלח, פלפל וקליפת לימון ומערבבים. מוסיפים את החצילים הקלויים ומיץ לימון ומערבבים. מכבים את האש .
  6. לפסטו כוסברה: טוחנים בבלנדר מוט את השום, כוסברה ושמן הזית.
  7. מגישים את הקציצות מעל התבשיל עם זילופי הפסטו מעל.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 671.8 קק״ל 4030.6 קק״ל
פחמימות 14.2 גרם 85.2 גרם
שומן 47.6 גרם 285.9 גרם
נתרן 2260.3 מ״ג 13561.8 מ״ג
חלבון 48.0 גרם 288.2 גרם
סיבים תזונתיים 4.7 גרם 28.5 גרם
שומן רווי 15.2 גרם 91.2 גרם
כולסטרול 242.7 מ״ג 1456.3 מ״ג
סידן 98.4 מ״ג 590.3 מ״ג
ברזל 5.8 מ״ג 34.5 מ״ג
אשלגן 964.0 מ״ג 5784.1 מ״ג
אבץ 9.8 מ״ג 58.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody