קציצות בשר עם לוביה ותרד ברוטב לימוני

תבשיל מדהים וקל להכנה של קציצות בשר מתובלות היטב ברוטב שום ודבש לימוני עם שעועית לוביה ועלי תרד שמעניקים לכל העסק טעם משגע
תבשיל מדהים וקל להכנה של קציצות בשר מתובלות היטב ברוטב שום ודבש לימוני עם שעועית לוביה ועלי תרד שמעניקים לכל העסק טעם משגע
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 6 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    593
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 592.6 קק״ל 4740.9 קק״ל
    פחמימות 28.0 גרם 224.0 גרם
    סוכר 10.6 גרם 85.0 גרם
    שומן 32.9 גרם 262.8 גרם
    נתרן 357.2 מ״ג 2857.9 מ״ג
    חלבון 38.8 גרם 310.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.9 גרם 39.4 גרם
    שומן רווי 11.7 גרם 93.3 גרם
    כולסטרול 180.1 מ״ג 1440.8 מ״ג
    סידן 81.4 מ״ג 650.9 מ״ג
    ברזל 8.3 מ״ג 66.5 מ״ג
    אשלגן 643.9 מ״ג 5151.4 מ״ג
    אבץ 11.5 מ״ג 92.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 6 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    593
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 592.6 קק״ל 4740.9 קק״ל
    פחמימות 28.0 גרם 224.0 גרם
    סוכר 10.6 גרם 85.0 גרם
    שומן 32.9 גרם 262.8 גרם
    נתרן 357.2 מ״ג 2857.9 מ״ג
    חלבון 38.8 גרם 310.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.9 גרם 39.4 גרם
    שומן רווי 11.7 גרם 93.3 גרם
    כולסטרול 180.1 מ״ג 1440.8 מ״ג
    סידן 81.4 מ״ג 650.9 מ״ג
    ברזל 8.3 מ״ג 66.5 מ״ג
    אשלגן 643.9 מ״ג 5151.4 מ״ג
    אבץ 11.5 מ״ג 92.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

תבשיל


אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המצרכים לקציצות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. אפשר גם להכין לילה קודם.
  2. יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. מברישים בשמן זית.
    קציצות בשר עם לוביה 1
    יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. צילום: נמרוד סונדרס
    קציצות בשר עם לוביה 2
    צילום: נמרוד סונדרס

    קציצות בשר עם לוביה 3
    צילום: נמרוד סונדרס

  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות.
  4. מכינים את התבשיל: בסיר גדול מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד הזהבה.
  5. מוסיפים את התימין לטיגון קצר, רק כדי “לפתוח” אותו.
  6. מוסיפים את עלי התרד והשום.
  7. מוסיפים את הכמון ואת הלוביה היבשה ומקפיצים אותה יחד עם השום ועלי התרד.
    קציצות בשר עם לוביה 4
    מוסיפים את הלוביה. צילום: נמרוד סונדרס

    קציצות בשר עם לוביה 5
    מקפיצים אותה עם עלי התרד. צילום: נמרוד סונדרס

  8. מוסיפים לסיר את רוטב השום ודבש ואת היין הלבן ומערבבים.

    קציצות בשר עם לוביה 6
    מוסיפים את רוטב השום ודבש. צילום: נמרוד סונדרס

  9. מוסיפים מיץ משני לימונים ומביאים לרתיחה.
  10. מוסיפים את הקציצות לסיר ומסדרים אותן יפה על הלוביה.
    קציצות בשר עם לוביה 7
    מוסיפים את הקציצות לסיר. צילום: נמרוד סונדרס
    קציצות בשר עם לוביה 8
    צילום: נמרוד סונדרס

    קציצות בשר עם לוביה 9
    צילום: נמרוד סונדרס

  11. מסדרים מעל את פרוסות הלימון.

    קציצות בשר עם לוביה 10
    מסדרים מעל את פרוסות הלימון. צילום: נמרוד סונדרס

  12. מוסיפים מים רותחים עד לגובה הקציצות, מבשלים שעה על אש קטנה. מתקנים תיבול.
  13. מכניסים את הסיר לתנור בחום 160 מעלות למשך 3 שעות.
  14. מגישים עם אורז לבן.
    קציצות בשר עם לוביה 11
    מגישים עם אורז לבן. צילום: נמרוד סונדרס

    קציצות בשר עם לוביה 12
    תבשיל משגע של קציצות בשר עם לוביה! צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות בשר עם לוביה ותרד ברוטב לימוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות