קציצות דגים מטוגנות עם סלט עגבניות, הדרים וטחינה ביתית
השף משה שגב מכין קציצות דגים מטוגנות עם סלט עגבניות וטחינה ביתית. מנה קייצית, קלילה וטעימה של קציצות עסיסיות וסלט חמצמץ ורענן
השף משה שגב מכין קציצות דגים מטוגנות עם סלט עגבניות וטחינה ביתית. מנה קייצית, קלילה וטעימה של קציצות עסיסיות וסלט חמצמץ ורענן
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 697.3 קק״ל 2789.3 קק״לפחמימות 28.4 גרם 113.6 גרםשומן 50.5 גרם 202.0 גרםנתרן 621.7 מ״ג 2486.8 מ״גחלבון 27.1 גרם 108.6 גרםסיבים תזונתיים 15.8 גרם 63.3 גרםשומן רווי 7.3 גרם 29.0 גרםכולסטרול 135.3 מ״ג 541.3 מ״גסידן 296.2 מ״ג 1184.9 מ״גברזל 5.5 מ״ג 22.0 מ״גאשלגן 1995.2 מ״ג 7980.7 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 11.6 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות697
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 697.3 קק״ל 2789.3 קק״לפחמימות 28.4 גרם 113.6 גרםשומן 50.5 גרם 202.0 גרםנתרן 621.7 מ״ג 2486.8 מ״גחלבון 27.1 גרם 108.6 גרםסיבים תזונתיים 15.8 גרם 63.3 גרםשומן רווי 7.3 גרם 29.0 גרםכולסטרול 135.3 מ״ג 541.3 מ״גסידן 296.2 מ״ג 1184.9 מ״גברזל 5.5 מ״ג 22.0 מ״גאשלגן 1995.2 מ״ג 7980.7 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 11.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 697 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
300 גרם דג לבן
-
1 צרור כוסברה
-
2 שיני שום
-
1 בצל סגול בינוני
-
1 לימון בינוני
-
1 תפוז בינוני
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
2 חלמונים L
-
2 כפות פירורי לחם
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
טחינה
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כוס מים קרים
-
1 לימון בינוני
-
1 פלפלון שיפקה חריף קטן
-
2 גבעולי כוסברה
טיגון
-
1/4 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
- קוצצים דק את השום והבצל. מגררים בפומפייה את קליפת הלימון והתפוז. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות. קוצצים דק את הסלרי, שום, לימון כבוש, פטרוזיליה וכוסברה.
- מכינים את הקציצות: שמים את כל רכיבי הקציצות בקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת דביקה. יוצרים קציצות קטנות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה.
- מכינים את הסלט: שמים את כל רכיבי הסלט בקערה ומערבבים.
- מכינים את הטחינה: טוחנים בבלנדר את כל הרכיבים למרקם חלק. אם רוצים לדלל את הטחינה, מוסיפים מעט מים קרים.
- מגישים את הקציצות עם הסלט והטחינה.
אופן הכנה
- קוצצים דק את השום והבצל. מגררים בפומפייה את קליפת הלימון והתפוז. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות. קוצצים דק את הסלרי, שום, לימון כבוש, פטרוזיליה וכוסברה.
- מכינים את הקציצות: שמים את כל רכיבי הקציצות בקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת דביקה. יוצרים קציצות קטנות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה.
- מכינים את הסלט: שמים את כל רכיבי הסלט בקערה ומערבבים.
- מכינים את הטחינה: טוחנים בבלנדר את כל הרכיבים למרקם חלק. אם רוצים לדלל את הטחינה, מוסיפים מעט מים קרים.
- מגישים את הקציצות עם הסלט והטחינה.
הערות
- ניתן להשתמש בכל עשבי התיבול שאוהבים: בזיליקום, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה וכו'
הערות
- ניתן להשתמש בכל עשבי התיבול שאוהבים: בזיליקום, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה וכו'
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן