קציצות עוף אפויות אהובות על ילדים

קציצות עוף אפויות בניחוח אסיאתי אהובות מאוד על ילדים, נהדרות לצד ירקות בתנור. עידית נרקיס כ״ץ עם מתכון שיהפוך להיות קבוע בארוחות הצהריים המשפחתיות שלכם
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

לפני שאני מספרת לכם על הקציצות המעולות האלו, אני רוצה לספר שלאחרונה התאהבתי בברוקולי אפוי. זה מהיר, טעים וממש כיף לאכול אותו כך עם הקצוות הפריכים שלו. ובגלל שהוא קצת מזכיר צ’יפס (משומן, מלוח וקצת פריך), אז הוא גם בא בטוב לילדים. אז בכל הזדמנות שיש לי, אני זורקת אותו לתנור ואם יש איזה חלבון שאפשר לאפות לידו, אז זו בכלל ארוחה (ראו המתכון לסלמון וירקות בתנור מלפני כמה שבועות).

אז לפני כמה שבועות היה עוף טחון. קצצתי לתוכו את כל הירוקים שהיו לי במקרר (שזה בגדול, בצל ירוק וכוסברה), הוספתי ג’ינג’ר ושמן שומשום וקיבלתי קציצות שמזכירות בטעם מילוי של דים סאם. הילדים עפו עליהן והעובדה שהן אפויות הופכות אותן להצלחה מסחררת. יחד עם הברוקולי, ואורז בצד, ואולי איזה עלה ירוק (בתמונה שמתי כמה עלי בייבי תרד טריים), יש לכם ארוחה שלמה בצלחת.

מצרכים

קציצות

רוטב

ברוקולי

אופן הכנה

  1. מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות. מעבירים לקירור של חצי שעה במקרר, לפחות.
  2.  מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומשמנים אותה קלות בשמן צמחי.
  3. מערבבים את כל חומרי הרוטב.
  4. מניחים את הברוקולי על התבנית, מתבלים בשמן זית ומלח לפי הטעם, מערבבים ומזיזים את הברוקולי לצד התבנית.
  5. יוצרים מהתערובת הקרה קציצות, ומניחים בצד השני של התבנית באופן מסודר. הקציצות צריכות לתפוס 2/3 מהתבנית והברוקולי 1/3. שימו לב שתערובת הקציצות מאוד רכה, וזה בסדר - כך יוצאות קציצות רכות. 
  6. מברישים את הקציצות ברוטב ואופים 17-18 דקות.
  7. מוציאים את התבנית מהתנור, מברישים שוב את הקציצות ברוטב ואופים בתכנית גריל עוד כ-3 דקות ונזהרים לא לשרוף.
  8. מומלץ להגיש עם אורז מאודה בצד. 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 16 מנות
קלוריות 44.7 קק״ל 715.0 קק״ל
פחמימות 3.2 גרם 51.1 גרם
שומן 3.4 גרם 54.1 גרם
נתרן 198.4 מ״ג 3174.1 מ״ג
חלבון 1.0 גרם 16.1 גרם
סיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.4 גרם
שומן רווי 0.5 גרם 7.7 גרם
כולסטרול 15.9 מ״ג 253.8 מ״ג
סידן 6.3 מ״ג 101.1 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 2.6 מ״ג
אשלגן 19.0 מ״ג 304.2 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody