עוף טוב - מהמשק לצלחת

קציצות עוף אפויות אהובות על ילדים

קציצות עוף אפויות בניחוח אסיאתי אהובות מאוד על ילדים, נהדרות לצד ירקות בתנור. עידית נרקיס כ״ץ עם מתכון שיהפוך להיות קבוע בארוחות הצהריים המשפחתיות שלכם
קציצות עוף אפויות בניחוח אסיאתי אהובות מאוד על ילדים, נהדרות לצד ירקות בתנור. עידית נרקיס כ״ץ עם מתכון שיהפוך להיות קבוע בארוחות הצהריים המשפחתיות שלכם
  • עידית נרקיס כ"ץ
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    41
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 40.5 קק״ל 647.6 קק״ל
    פחמימות 3.2 גרם 51.1 גרם
    שומן 3.0 גרם 47.2 גרם
    נתרן 179.7 מ״ג 2875.0 מ״ג
    חלבון 1.0 גרם 15.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.5 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 6.7 גרם
    כולסטרול 15.8 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 5.9 מ״ג 94.6 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 2.0 מ״ג
    אשלגן 19.0 מ״ג 303.8 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    41
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 40.5 קק״ל 647.6 קק״ל
    פחמימות 3.2 גרם 51.1 גרם
    שומן 3.0 גרם 47.2 גרם
    נתרן 179.7 מ״ג 2875.0 מ״ג
    חלבון 1.0 גרם 15.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.5 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 6.7 גרם
    כולסטרול 15.8 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 5.9 מ״ג 94.6 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 2.0 מ״ג
    אשלגן 19.0 מ״ג 303.8 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור

לפני שאני מספרת לכם על הקציצות המעולות האלו, אני רוצה לספר שלאחרונה התאהבתי בברוקולי אפוי. זה מהיר, טעים וממש כיף לאכול אותו כך עם הקצוות הפריכים שלו. ובגלל שהוא קצת מזכיר צ’יפס (משומן, מלוח וקצת פריך), אז הוא גם בא בטוב לילדים. אז בכל הזדמנות שיש לי, אני זורקת אותו לתנור ואם יש איזה חלבון שאפשר לאפות לידו, אז זו בכלל ארוחה (ראו המתכון לסלמון וירקות בתנור מלפני כמה שבועות).

אז לפני כמה שבועות היה עוף טחון. קצצתי לתוכו את כל הירוקים שהיו לי במקרר (שזה בגדול, בצל ירוק וכוסברה), הוספתי ג’ינג’ר ושמן שומשום וקיבלתי קציצות שמזכירות בטעם מילוי של דים סאם. הילדים עפו עליהן והעובדה שהן אפויות הופכות אותן להצלחה מסחררת. יחד עם הברוקולי, ואורז בצד, ואולי איזה עלה ירוק (בתמונה שמתי כמה עלי בייבי תרד טריים), יש לכם ארוחה שלמה בצלחת.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

רוטב

ברוקולי


אופן הכנה

  1. מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות. מעבירים לקירור של חצי שעה במקרר, לפחות.
  2.  מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומשמנים אותה קלות בשמן צמחי.
  3. מערבבים את כל חומרי הרוטב.
  4. מניחים את הברוקולי על התבנית, מתבלים בשמן זית ומלח לפי הטעם, מערבבים ומזיזים את הברוקולי לצד התבנית.
  5. יוצרים מהתערובת הקרה קציצות, ומניחים בצד השני של התבנית באופן מסודר. הקציצות צריכות לתפוס 2/3 מהתבנית והברוקולי 1/3. שימו לב שתערובת הקציצות מאוד רכה, וזה בסדר - כך יוצאות קציצות רכות. 
  6. מברישים את הקציצות ברוטב ואופים 17-18 דקות.
  7. מוציאים את התבנית מהתנור, מברישים שוב את הקציצות ברוטב ואופים בתכנית גריל עוד כ-3 דקות ונזהרים לא לשרוף.
  8. מומלץ להגיש עם אורז מאודה בצד. 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות עוף אפויות אהובות על ילדים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    אפרת אלון

    נראה טעים ובריא לילדים

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות