קציצות עוף ברוטב עגבניות עשיר עם אורז ובצל

מה היום לארוחת צהריים? השף משה שגב מכין קציצות עוף מבושלות ברוטב עגבניות עשיר, מוגשות עם אורז והמון בצל מטוגן. מנה טעימה ומיוחדת
מה היום לארוחת צהריים? השף משה שגב מכין קציצות עוף מבושלות ברוטב עגבניות עשיר, מוגשות עם אורז והמון בצל מטוגן. מנה טעימה ומיוחדת
  • משה שגב
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    27
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1500
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1500.1 קק״ל 6000.5 קק״ל
    פחמימות 130.4 גרם 521.7 גרם
    שומן 86.7 גרם 346.7 גרם
    נתרן 3891.5 מ״ג 15566.1 מ״ג
    חלבון 56.1 גרם 224.5 גרם
    סיבים תזונתיים 18.4 גרם 73.6 גרם
    שומן רווי 11.7 גרם 46.9 גרם
    כולסטרול 213.8 מ״ג 855.2 מ״ג
    סידן 452.3 מ״ג 1809.1 מ״ג
    ברזל 11.6 מ״ג 46.6 מ״ג
    אשלגן 3659.5 מ״ג 14638.0 מ״ג
    אבץ 7.7 מ״ג 30.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    27
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1500
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1500.1 קק״ל 6000.5 קק״ל
    פחמימות 130.4 גרם 521.7 גרם
    שומן 86.7 גרם 346.7 גרם
    נתרן 3891.5 מ״ג 15566.1 מ״ג
    חלבון 56.1 גרם 224.5 גרם
    סיבים תזונתיים 18.4 גרם 73.6 גרם
    שומן רווי 11.7 גרם 46.9 גרם
    כולסטרול 213.8 מ״ג 855.2 מ״ג
    סידן 452.3 מ״ג 1809.1 מ״ג
    ברזל 11.6 מ״ג 46.6 מ״ג
    אשלגן 3659.5 מ״ג 14638.0 מ״ג
    אבץ 7.7 מ״ג 30.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

אורז עם בצל

קציצות

רוטב


אופן הכנה

  1. חותכים את הבצל לרצועות דקות. פורסים את השום. מרתיחים את המים בקומקום. קולים את הצנוברים על מחבת יבשה עד להזהבה קלה. קוצצים דק את הצ’ילי, סלרי, פטרוזיליה וכרישה. כותשים את השום. משרים את הלחם קלות במים וסוחטים. טורפים את הביצה. קוצצים את השום והעגבניות.
  2. שורפים את הפלפלים על אש גלויה. מעבירים לשקית סגורה ומצננים כ - 10 דקות. מסירים את הקליפה.
  3. מכינים את האורז עם הבצלים: מחממים שמן בסיר, מוסיפים שום ומטגנים מעט. מוסיפים אורז, מערבבים, יוצקים מעל מים רותחים, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 17 דקות. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להשחמה יפה. מוסיפים את הבצל המטוגן, פלפל וצנוברים לסיר האורז ומערבבים.
  4. מכינים את הקציצות: שמים את כל רכיבי המתכון בקערה, מערבבים עד לקבלת תערובת דביקה, יוצרים קציצות קטנות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.
  5. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את השום. מוסיפים את שני סוגי העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את היין, עלה דפנה, אורגנו ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות או עד לקבלת רוטב עשיר וסמיך. מוסיפים את הקציצות ומבשלים יחד 15 דקות נוספות.
  6. מגישים את הקציצות עם האורז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות עוף ברוטב עגבניות עשיר עם אורז ובצל

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות