קציצות עוף ברוטב עגבניות עשיר עם אורז ובצל

מה היום לארוחת צהריים? השף משה שגב מכין קציצות עוף מבושלות ברוטב עגבניות עשיר, מוגשות עם אורז והמון בצל מטוגן. מנה טעימה ומיוחדת
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    27

מצרכים

אורז עם בצל

קציצות

רוטב

אופן הכנה

  1. חותכים את הבצל לרצועות דקות. פורסים את השום. מרתיחים את המים בקומקום. קולים את הצנוברים על מחבת יבשה עד להזהבה קלה. קוצצים דק את הצ’ילי, סלרי, פטרוזיליה וכרישה. כותשים את השום. משרים את הלחם קלות במים וסוחטים. טורפים את הביצה. קוצצים את השום והעגבניות.
  2. שורפים את הפלפלים על אש גלויה. מעבירים לשקית סגורה ומצננים כ - 10 דקות. מסירים את הקליפה.
  3. מכינים את האורז עם הבצלים: מחממים שמן בסיר, מוסיפים שום ומטגנים מעט. מוסיפים אורז, מערבבים, יוצקים מעל מים רותחים, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 17 דקות. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להשחמה יפה. מוסיפים את הבצל המטוגן, פלפל וצנוברים לסיר האורז ומערבבים.
  4. מכינים את הקציצות: שמים את כל רכיבי המתכון בקערה, מערבבים עד לקבלת תערובת דביקה, יוצרים קציצות קטנות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.
  5. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את השום. מוסיפים את שני סוגי העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את היין, עלה דפנה, אורגנו ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות או עד לקבלת רוטב עשיר וסמיך. מוסיפים את הקציצות ומבשלים יחד 15 דקות נוספות.
  6. מגישים את הקציצות עם האורז.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1545.2 קק״ל 6180.6 קק״ל
פחמימות 121.1 גרם 484.2 גרם
שומן 100.7 גרם 402.8 גרם
נתרן 3869.5 מ״ג 15478.0 מ״ג
חלבון 52.5 גרם 209.9 גרם
סיבים תזונתיים 10.8 גרם 43.4 גרם
שומן רווי 13.4 גרם 53.6 גרם
כולסטרול 214.0 מ״ג 855.8 מ״ג
סידן 270.1 מ״ג 1080.4 מ״ג
ברזל 10.8 מ״ג 43.3 מ״ג
אשלגן 2455.8 מ״ג 9823.3 מ״ג
אבץ 7.4 מ״ג 29.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody