פופאי היה משתגע! קציצות תרד ובצל ירוק

מחפשים מתכון זריז לארוחת צהריים קלילה? מכינים קציצות תרד ובצל ירוק - בשרניות, טעימות ומזינות, שכיף לאכול ישר מהמחבת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    6

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את התרד לרצועות עבות, קוצצים דק את הבצל הירוק.
  2. מתיזים את תרסיס השמן בסיר ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את התרד ומבשלים 3-4 דקות עד שהתרד מצטמק ומאבד את מרבית נפחו.
  3. מעבירים את העלים למסננת צפופה להגרת נוזלים ונותנים להם להתקרר מעט.
  4. סוחטים היטב את העלים ומעבירים לקערה.
  5. מוסיפים את שיבולת השועל הדקה, את הבצל הירוק וביצה אחת. מערבבים היטב לתערובת אחידה. אם התערובת רטובה מדי, מוסיפים מעט פירורי לחם, ואם יבשה מדי מוסיפים את הביצה הנוספת.
  6. מתיזים את תרסיס השמן במחבת רחבה ומחממים על להבה בינונית. בעזרת כף לוקחים מהתערובת ומניחים במחבת. משטחים מעט ומטגנים מעל להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה. חוזרים על הפעולה עם יתר התערובת.
  7. מוציאים את הקציצות לנייר סופג ומגישים.

הערות

  • אם רוצים, אפשר להגיש את הקציצות עם שמנת חמוצה
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 21.7 קק״ל 260.7 קק״ל
פחמימות 0.9 גרם 10.6 גרם
שומן 1.9 גרם 22.6 גרם
נתרן 146.5 מ״ג 1758.3 מ״ג
חלבון 1.7 גרם 20.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.6 גרם
שומן רווי 0.4 גרם 4.2 גרם
כולסטרול 49.4 מ״ג 592.2 מ״ג
סידן 10.7 מ״ג 128.2 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 3.6 מ״ג
אשלגן 32.9 מ״ג 394.6 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 1.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody