פופאי היה משתגע! לביבות תרד ובצל ירוק

מחפשים מתכון זריז לארוחת צהריים קלילה? מכינים לביבות תרד ובצל ירוק - בשרניות, טעימות ומזינות, שכיף לאכול ישר מהמחבת
מחפשים מתכון זריז לארוחת צהריים קלילה? מכינים לביבות תרד ובצל ירוק - בשרניות, טעימות ומזינות, שכיף לאכול ישר מהמחבת
  • עז תלם
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    20
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 20.3 קק״ל 243.4 קק״ל
    פחמימות 1.4 גרם 16.3 גרם
    שומן 2.2 גרם 26.2 גרם
    נתרן 158.4 מ״ג 1900.3 מ״ג
    חלבון 1.8 גרם 22.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.7 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 8.0 גרם
    כולסטרול 42.6 מ״ג 510.8 מ״ג
    סידן 10.2 מ״ג 122.2 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 7.1 מ״ג
    אשלגן 31.5 מ״ג 377.6 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 5.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    20
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 20.3 קק״ל 243.4 קק״ל
    פחמימות 1.4 גרם 16.3 גרם
    שומן 2.2 גרם 26.2 גרם
    נתרן 158.4 מ״ג 1900.3 מ״ג
    חלבון 1.8 גרם 22.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.7 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 8.0 גרם
    כולסטרול 42.6 מ״ג 510.8 מ״ג
    סידן 10.2 מ״ג 122.2 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 7.1 מ״ג
    אשלגן 31.5 מ״ג 377.6 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 5.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. חותכים את התרד לרצועות עבות, קוצצים דק את הבצל הירוק.
  2. מתיזים את תרסיס השמן בסיר ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את התרד ומבשלים 3-4 דקות עד שהתרד מצטמק ומאבד את מרבית נפחו.
  3. מעבירים את העלים למסננת צפופה להגרת נוזלים ונותנים להם להתקרר מעט.
  4. סוחטים היטב את העלים ומעבירים לקערה.
  5. מוסיפים את שיבולת השועל הדקה, את הבצל הירוק וביצה אחת. מערבבים היטב לתערובת אחידה. אם התערובת רטובה מדי, מוסיפים מעט פירורי לחם, ואם יבשה מדי מוסיפים את הביצה הנוספת.
  6. מתיזים את תרסיס השמן במחבת רחבה ומחממים על להבה בינונית. בעזרת כף לוקחים מהתערובת ומניחים במחבת. משטחים מעט ומטגנים מעל להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה. חוזרים על הפעולה עם יתר התערובת.
  7. מוציאים את הקציצות לנייר סופג ומגישים.

הערות

  • אם רוצים, אפשר להגיש את הקציצות עם שמנת חמוצה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פופאי היה משתגע! לביבות תרד ובצל ירוק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    Niza Nimi Shapira

    רוצה לדעת למה מבשלים קודם את התרד

      Avatar
      Foody Foody

      יש לבשל את התרד כדי לאדות ממנו כמה שיותר נוזלים (עלי תרד מכילים כמות גבוהה של נוזלים) לכן גם יש לסחוט אותם היטב ולהניח במסננת להגרת הנוזלים לאחר הבישול. עלי תרד טריים יגירו נוזלים בקציצה וזה יפגע במרקם הקציצות. בהצלחה!

    Avatar
    יפה מרגלית

    מנה שקל להכין ומנה מאוד בריאה..אני מבינה במטבח ולכן רושמת זאת תודה מראש יפה מרגלית

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות