לגלות את השוק מחדש עם מתכון של קראמבל רוברב ותותים

הוא אולי דומה לסלרי אבל טעמו חמצמץ והוא משתלב נהדר בקינוחים שונים. בעולם כבר אימצו אותו מזמן וגם תמרה אהרוני מכינה איתו קראמבל רוברב ותותים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

כמו הרבה מאכלים נהדרים אחרים, גם הקראמבל הומצא בכלל כמנת דוחק, באנגליה בתקופת מלחמת העולם השנייה. בזמן המלחמה מוצרי מזון בסיסיים היו בהקצבה ומוצרי מזון אחרים היו חסרים (ביצים למשל), כך נולד הקראמבל הנפלא, שהמצרכים שבו היו חלק מסל המצרכים שהיה בהקצבה לאזרחים. היות שהוא כל כך קל להכנה וכל כך כל כך טעים הוא זכה מיד להצלחה והפך למנת דגל במטבח הבריטי.

קראמבל - למעשה מדובר בתערובת של קוביות פרי מתובלות מכוסות בשכבה של פירורי בצק פריך, אופים הכול יחד ומקבלים פלא: הפירות מתקתקים וחמצמצים מתרככים והופכים נימוחים ועסיסיים, והבצק המתקתק נהיה סופר פריך - קונטרסט מושלם של טעמים ומרקמים. וזהו גם מנה כל כך קלה להכנה!

אפשר להכין את הקראמבל ממש מכל פרי שאוהבים! פירות קיץ (שזיפים, אפרסקים, משמשים וכו), פירות חורף (למשל פירות אדומים) ואפילו מפירות כמו תפוחים ואגסים!

עונת הרוברב כבר החלה, וגם תותים כבר אפשר למצוא בשווקים. השילוב של שניהם עושה עבודה נהדרת בקראמבל, ובשילוב של הליים והבלסמי מתקבל עושר גוונים של טעמי חמוץ ומתוק.

על זה אומרים אצלנו בבית - שפתיים ישקו.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. חותכים את התותים והרוברב לקוביות בגודל של כ-1 ס”מ ומניחים בתבנית חסינת חום.
  3. מוסיפים מיץ וקליפה מליים, וניל ובלסמי ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים סוכר וקורנפלור ומערבבים היטב.
  5. מסדרים את התערובת בתבנית בשכבה אחידה וישרה.
  6. מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית.
  7. מפזרים את פירורי הבצק בשכבה אחידה על התותים והרוברבר.
  8. אופים 35-45 דק עד להזהבת הפרורים.
  9. מומלץ להגיש עם גלידה וניל\שמנת חמוצה\קצפת.
שכבה ראשונה בתבנית
שכבה ראשונה בתבנית

הערות

  • ניתן להוריד 2\1 כוס מכמות הקמח במתכון ולהוסיף במקום שיבולת שועל, זה נותן אקסטרה פריכות וטעם נהדר
  • ניתן להמיר את הקמח הלבן (או חלקו) בכל קמח אחר שאוהבים (חיטה מלאה, כוסמין וכו׳)
  • אפשר להוסיף לבצק מעט אגוזים קצוצים שמוסיפים טקסטורה וטעם נהדר
  • כאמור - ניתן לגוון בפירות ולהשתמש בכל פרי או שילוב פירות שאוהבים
  • אפשר להוסיף לתערובת הפירות מעט אלכוהול (קצת ברנדי או רום למשל)
  • אפשר לאפות את הקראמבל בכלים אישיים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2920.3 קק״ל 2920.3 קק״ל
פחמימות 468.6 גרם 468.6 גרם
שומן 104.8 גרם 104.8 גרם
נתרן 833.6 מ״ג 833.6 מ״ג
חלבון 19.9 גרם 19.9 גרם
סיבים תזונתיים 5.9 גרם 5.9 גרם
שומן רווי 0.4 גרם 0.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 134.3 מ״ג 134.3 מ״ג
ברזל 4.4 מ״ג 4.4 מ״ג
אשלגן 589.3 מ״ג 589.3 מ״ג
אבץ 4.9 מ״ג 4.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    אלינור גבריאלוב

    איפה אפשר ליקנות את הרוברב?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody