קריוש: סופגניות פרח אלג’יראיות יפהפיות
סופגניות מושלמות לאירוח, שקוצרות קריאות התפעלות- קריוש, סופגניות פרח אלג'יראיות, מבצק מטוגן, בזילוף דבש. כוס תה בצד ואתם מסודרים!
סופגניות מושלמות לאירוח, שקוצרות קריאות התפעלות- קריוש, סופגניות פרח אלג'יראיות, מבצק מטוגן, בזילוף דבש. כוס תה בצד ואתם מסודרים!
- רותם בן מויאל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 216.2 קק״ל 3242.8 קק״לפחמימות 35.4 גרם 531.2 גרםשומן 6.5 גרם 97.3 גרםנתרן 24.5 מ״ג 367.3 מ״גחלבון 4.4 גרם 65.9 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 16.0 גרםשומן רווי 3.6 גרם 53.3 גרםכולסטרול 34.0 מ״ג 510.4 מ״גסידן 20.3 מ״ג 304.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 48.4 מ״ג 726.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה שעה ו-10 דק׳כולל 3 שעות ו-10 דק׳
-
קלוריות216
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 216.2 קק״ל 3242.8 קק״לפחמימות 35.4 גרם 531.2 גרםשומן 6.5 גרם 97.3 גרםנתרן 24.5 מ״ג 367.3 מ״גחלבון 4.4 גרם 65.9 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 16.0 גרםשומן רווי 3.6 גרם 53.3 גרםכולסטרול 34.0 מ״ג 510.4 מ״גסידן 20.3 מ״ג 304.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 48.4 מ״ג 726.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.8 מ״גסגור
חנוכה הוא החג בו נולדתי, ולכן אני כל כך אוהב סופגניות. ואם כבר סופגניות, אז השנה בא לי לגוון ולהביא לכם מתכון לסופגניות מהמטבח האלג׳יראי. אחרי שתכינו ותטעמו קריוש, תבינו למה. יאללה, לכו על זה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה שעה ו-10 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-10 דק׳ | קלוריות 216 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
400 גרם קמח לבן
-
100 גרם סולת
-
1 ביצה L
-
100 גרם חמאהמומסת
-
1 1/2 כפות סוכר לבן
-
1 כף אבקת אפייה
-
1/2 כפית שמרים יבשיםאו כפית וחצי שמרים טריים
-
120מ"ל או 1/2 כוס מיםועוד טיפה לפי הצורך
-
חופן שקדים מולבנים שלמיםלא קלויים
טיגון
-
1/2 בקבוק שמן קנולהלטיגון עמוק
הגשה
-
1/2 כוס דבשמחומם במיקרוגל, לזילוף
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל החומרי הבצק, למעט המים.
- מפעילים במהירות איטית, ממתינים לערבול החומרים, ומוסיפים את המים בהדרגה עד להיטמעות בבצק.
- כשכל המים נטמעו בבצק, מגבירים למהירות בינונית עד גבוהה עד שהבצק הופך אחיד ורך למגע.
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בסנו סושי- ניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-120 דקות.
- מורידים את הנפח מהבצק ומחלקים אותו ל-5 חלקים שווים. בזמן שעובדים על חלק אחד, מכסים את החלקים האחרים כדי שלא יתייבשו.
- מרדדים חתיכה אחת של בצק לעלה דק יחסית.
- קורצים ממנו 9 פרחים בעזרת החותכן הגדול, 3 פרחים עם החותכן הבינוני ו-3 עם החותכן הקטן.
- מכינים את הפרחים: גוזרים סנו סושי- נייר אפייה טבעי לריבועים שיכילו את הפרחים, כך שנוכל להרים כל אחד בנפרד.
- מניחים פרח גדול אחד על ריבוע נייר אפייה ומורחים את המרכז במעט ביצה טרופה. מעליו מניחים פרח גדול שני, מורחים שוב ביצה ומניחים את הפרח הגדול השלישי.
- מורחים ביצה במרכז הפרח השלישי ועליו מניחים פרח בגודל בינוני. שוב מדביקים את המרכז עם ביצה ומעל מניחים פרח קטן.
- לוקחים שקד אחד ותוקעים במרכז הפרח שנוצר. לוחצים את השקד פנימה היטב, כדי שהשקד יישאר עמוק בבצק גם כאשר הוא יתפח.
- ממשיכים להכין פרחים באותו האופן מכל הבצק שנותר. מכל חתיכת בצק מייצרים 3 פרחים.
- מטגנים את הקריוש: מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר עמוק יחסית.
- מכניסים את הקריוש אל השמן החם יחד עם נייר האפייה. כשהם ייפרדו מוציאים את הנייר בעזרת מלקחיים, מזהיבים את הקריוש כדקה, מוציאים ומניחים על סנו סושי - מגבות הפלא.
- ממשיכים לטגן בדרך זו את יתר הקריושים.
- מחממים את הדבש מעט במיקרוגל ומזלפים על הקריושים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל החומרי הבצק, למעט המים.
- מפעילים במהירות איטית, ממתינים לערבול החומרים, ומוסיפים את המים בהדרגה עד להיטמעות בבצק.
- כשכל המים נטמעו בבצק, מגבירים למהירות בינונית עד גבוהה עד שהבצק הופך אחיד ורך למגע.
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בסנו סושי- ניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-120 דקות.
- מורידים את הנפח מהבצק ומחלקים אותו ל-5 חלקים שווים. בזמן שעובדים על חלק אחד, מכסים את החלקים האחרים כדי שלא יתייבשו.
- מרדדים חתיכה אחת של בצק לעלה דק יחסית.
- קורצים ממנו 9 פרחים בעזרת החותכן הגדול, 3 פרחים עם החותכן הבינוני ו-3 עם החותכן הקטן.
- מכינים את הפרחים: גוזרים סנו סושי- נייר אפייה טבעי לריבועים שיכילו את הפרחים, כך שנוכל להרים כל אחד בנפרד.
- מניחים פרח גדול אחד על ריבוע נייר אפייה ומורחים את המרכז במעט ביצה טרופה. מעליו מניחים פרח גדול שני, מורחים שוב ביצה ומניחים את הפרח הגדול השלישי.
- מורחים ביצה במרכז הפרח השלישי ועליו מניחים פרח בגודל בינוני. שוב מדביקים את המרכז עם ביצה ומעל מניחים פרח קטן.
- לוקחים שקד אחד ותוקעים במרכז הפרח שנוצר. לוחצים את השקד פנימה היטב, כדי שהשקד יישאר עמוק בבצק גם כאשר הוא יתפח.
- ממשיכים להכין פרחים באותו האופן מכל הבצק שנותר. מכל חתיכת בצק מייצרים 3 פרחים.
- מטגנים את הקריוש: מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר עמוק יחסית.
- מכניסים את הקריוש אל השמן החם יחד עם נייר האפייה. כשהם ייפרדו מוציאים את הנייר בעזרת מלקחיים, מזהיבים את הקריוש כדקה, מוציאים ומניחים על סנו סושי - מגבות הפלא.
- ממשיכים לטגן בדרך זו את יתר הקריושים.
- מחממים את הדבש מעט במיקרוגל ומזלפים על הקריושים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
אפשר לראות תמונה של קורצני הפרח?
ניתן לרשום בגוגל קורצן פרח ותוכלי לראות כיצד נראה 🙂