סנו רקע

קריוש: סופגניות פרח אלג’יראיות יפהפיות

סופגניות מושלמות לאירוח, שקוצרות קריאות התפעלות- קריוש, סופגניות פרח אלג'יראיות, מבצק מטוגן, בזילוף דבש. כוס תה בצד ואתם מסודרים!
סופגניות מושלמות לאירוח, שקוצרות קריאות התפעלות- קריוש, סופגניות פרח אלג'יראיות, מבצק מטוגן, בזילוף דבש. כוס תה בצד ואתם מסודרים!
  • רותם בן מויאל
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל 3 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    216
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 216.2 קק״ל 3242.8 קק״ל
    פחמימות 35.4 גרם 531.2 גרם
    שומן 6.5 גרם 97.3 גרם
    נתרן 24.5 מ״ג 367.3 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 65.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 16.0 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 53.3 גרם
    כולסטרול 34.0 מ״ג 510.4 מ״ג
    סידן 20.3 מ״ג 304.3 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 7.1 מ״ג
    אשלגן 48.4 מ״ג 726.6 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל 3 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    216
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 216.2 קק״ל 3242.8 קק״ל
    פחמימות 35.4 גרם 531.2 גרם
    שומן 6.5 גרם 97.3 גרם
    נתרן 24.5 מ״ג 367.3 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 65.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 16.0 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 53.3 גרם
    כולסטרול 34.0 מ״ג 510.4 מ״ג
    סידן 20.3 מ״ג 304.3 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 7.1 מ״ג
    אשלגן 48.4 מ״ג 726.6 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור

חנוכה הוא החג בו נולדתי, ולכן אני כל כך אוהב סופגניות. ואם כבר סופגניות, אז השנה בא לי לגוון ולהביא לכם מתכון לסופגניות מהמטבח האלג׳יראי. אחרי שתכינו ותטעמו קריוש, תבינו למה. יאללה, לכו על זה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סופגניות
רותם בן מויאל
X

9 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה

  • 1/2 כוס דבש
    מחומם במיקרוגל, לזילוף

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל החומרי הבצק, למעט המים.
  2. מפעילים במהירות איטית, ממתינים לערבול החומרים, ומוסיפים את המים בהדרגה עד להיטמעות בבצק.
  3. כשכל המים נטמעו בבצק, מגבירים למהירות בינונית עד גבוהה עד שהבצק הופך אחיד ורך למגע.
  4. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בסנו סושי- ניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-120 דקות.
  5. מורידים את הנפח מהבצק ומחלקים אותו ל-5 חלקים שווים. בזמן שעובדים על חלק אחד, מכסים את החלקים האחרים כדי שלא יתייבשו.
  6. מרדדים חתיכה אחת של בצק לעלה דק יחסית.
  7. קורצים ממנו 9 פרחים בעזרת החותכן הגדול, 3 פרחים עם החותכן הבינוני ו-3 עם החותכן הקטן.
  8. מכינים את הפרחים: גוזרים סנו סושי- נייר אפייה טבעי לריבועים שיכילו את הפרחים, כך שנוכל להרים כל אחד בנפרד.
  9. מניחים פרח גדול אחד על ריבוע נייר אפייה ומורחים את המרכז במעט ביצה טרופה. מעליו מניחים פרח גדול שני, מורחים שוב ביצה ומניחים את הפרח הגדול השלישי.
  10. מורחים ביצה במרכז הפרח השלישי ועליו מניחים פרח בגודל בינוני. שוב מדביקים את המרכז עם ביצה ומעל מניחים פרח קטן.
  11. לוקחים שקד אחד ותוקעים במרכז הפרח שנוצר. לוחצים את השקד פנימה היטב, כדי שהשקד יישאר עמוק בבצק גם כאשר הוא יתפח.
  12. ממשיכים להכין פרחים באותו האופן מכל הבצק שנותר. מכל חתיכת בצק מייצרים 3 פרחים.
  13. מטגנים את הקריוש: מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר עמוק יחסית.

    קריוש
    מכניסים את הקריוש לטיגון בעזרת נייר האפייה. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל

  14. מכניסים את הקריוש אל השמן החם יחד עם נייר האפייה. כשהם ייפרדו מוציאים את הנייר בעזרת מלקחיים, מזהיבים את הקריוש כדקה, מוציאים ומניחים על סנו סושי - מגבות הפלא.
  15. ממשיכים לטגן בדרך זו את יתר הקריושים.
  16. מחממים את הדבש מעט במיקרוגל ומזלפים על הקריושים.
    קריוש
    קריוש בצורת פרח מהמם. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל

     


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קריוש: סופגניות פרח אלג’יראיות יפהפיות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    סמדר כהן

    אפשר לראות תמונה של קורצני הפרח?

      Avatar
      מערכת Foody

      ניתן לרשום בגוגל קורצן פרח ותוכלי לראות כיצד נראה 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות