קריספיות ומעולות: לביבות בטטה עם קמח עדשים של אסי רוז
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 279.8 קק״ל 5595.2 קק״לפחמימות 4.3 גרם 85.3 גרםשומן 26.9 גרם 538.7 גרםנתרן 298.7 מ״ג 5974.6 מ״גחלבון 4.5 גרם 89.8 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 18.5 גרםשומן רווי 6.3 גרם 126.3 גרםכולסטרול 1.8 מ״ג 36.0 מ״גסידן 25.4 מ״ג 507.7 מ״גברזל 0.6 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 125.4 מ״ג 2508.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות280
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 279.8 קק״ל 5595.2 קק״לפחמימות 4.3 גרם 85.3 גרםשומן 26.9 גרם 538.7 גרםנתרן 298.7 מ״ג 5974.6 מ״גחלבון 4.5 גרם 89.8 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 18.5 גרםשומן רווי 6.3 גרם 126.3 גרםכולסטרול 1.8 מ״ג 36.0 מ״גסידן 25.4 מ״ג 507.7 מ״גברזל 0.6 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 125.4 מ״ג 2508.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
קריספי, קריספי, קריספי זה כל מה שאתם ומי שיאכל את הלביבות שלכם הולכים לשמוע בזמן אכילת הלביבות הללו.
הן הלביבות הכי קריספיות שתפגשו וזה הודות לקמח העדשים המופלא שבתוכן.
תמיד יש את האחד שעומד לטגן לביבות בזמן הדלקת נרות בחנוכה, אין מה לעשות זה הקסם של לביבה כולם רוצים לאכול אותה חמה מהשמן, קריספית ונימוחה.
בלביבות האלה כל החוויה נשמרת בלי עננת הטיגון בזמן הדלקת הנרות, אפשר לטגן את הלביבות קצת לפני שכולם מגיעים ולהנות מלביבות קריספיות ומשגעות שנשארות קריספיות גם הרבה זמן אחרי הטיגון.
ויש להן עוד מלא יתרונות: לא צריך לסחוט כלום! הפעולה המעייפת ביקום של לסחוט נוזל מהירקות לא קיימת במתכון הזה.
הן טבעוניות וללא גלוטן כך שהן מתאימות לכולם, גם למי שאין לו אף מגבלה תזונתית.
הן עשירות בחלבון, בסיבים ובערכים תזונתיים ואולי הכי חשוב מהכל: ילדים מתים עליהן.
לצד הלביבות הכנתי גם מטבל גבינת טופו מטריף שאפשר לתבל איך שתרצו והוא משלים את כל חווית האכילה (או מטבל גבינת שמנת למי שמעדיף).
כל שנותר הוא לקבוע יום להדלקת הנרות, להתנדב להכין לביבות משגעות ולהנות מכל המחמאות.
ימי חנוכה מאושרים!
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 280 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות
-
2 בטטות בינוניותחתוכה לקוביות
-
1/2 ליטר שמן זית קלאסילטיגון
-
3/4 כוס חלב קוקוסאו כל חלב צמחי אחר
-
1/2 כוס קמח עדשים כתומות
-
1/4 כפית אורגנו יבשלא חובה
-
1 כפית אבקת שוםאו שן שום אחת כתושה
-
1כפית או מלח דק
-
1 קורט אגוז מוסקט
מטבל גבינת טופו
-
1 חבילה טופו משי (סילקן) רך
-
1 לימון קטןמיץ בלבד
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כפית אבקת שום
מטבל גבינת שמנת
-
1 מיכל גבינת שמנת 5%
-
1/4 צרור עיריתקצוצה (או יותר, לפי הטעם)
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
- מכינים את הלביבות: גוררים את הבטטה בפומפייה.
- מחממים את שמן הזית במחבת בינונית (שמן בגובה של אצבע).
- מערבבים בקערה את החלב הצמחי, קמח העדשים התבלינים והמלח, מוסיפים את הבטטה ומערבבים היטב עד שכל הבטטה מצופה בתערובת הקמח שלנו.
- מטגנים תלוליות קטנות מהבלילה על אש בינונית, ממליצה ליצור תלוליות שטוחות ולא עבות. ברגע שהלביבה מתחילה להתייבש בצדדיה ולהשחים בתחתית הופכים אותה לטיגון מצידה השני.
- כשהלביבה שחומה ורכה משני צדדיה מוציאים ומניחים על גבי צלחת מרופדת בנייר סופג (לספיגת שאריות השמן). מצננים מעט.
- למטבל גבינת הטופו: טוחנים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מרקם חלק וסמיך.
- למטבל גבינת השמנת: מערבבים בקערה את גבינת השמנת. מוסיפים את העירית הקצוצה והתבלינים ומערבבים היטב.
אופן הכנה
- מכינים את הלביבות: גוררים את הבטטה בפומפייה.
- מחממים את שמן הזית במחבת בינונית (שמן בגובה של אצבע).
- מערבבים בקערה את החלב הצמחי, קמח העדשים התבלינים והמלח, מוסיפים את הבטטה ומערבבים היטב עד שכל הבטטה מצופה בתערובת הקמח שלנו.
- מטגנים תלוליות קטנות מהבלילה על אש בינונית, ממליצה ליצור תלוליות שטוחות ולא עבות. ברגע שהלביבה מתחילה להתייבש בצדדיה ולהשחים בתחתית הופכים אותה לטיגון מצידה השני.
- כשהלביבה שחומה ורכה משני צדדיה מוציאים ומניחים על גבי צלחת מרופדת בנייר סופג (לספיגת שאריות השמן). מצננים מעט.
- למטבל גבינת הטופו: טוחנים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מרקם חלק וסמיך.
- למטבל גבינת השמנת: מערבבים בקערה את גבינת השמנת. מוסיפים את העירית הקצוצה והתבלינים ומערבבים היטב.
הערות
- איך טוחנים קמח עדשים כתומות בבית? מכניסים לבלנדר או למעבד מזון כוס עדשים כתומות יבשות וטוחנים אותן, במידה והטחינה לא הופכת את העדשים לקמח דק דללו את כמות העדשים בבלנדר והפעילו את הבלנדר בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אני טוחנת מראש קילו עדשים כתומות ומאחסנת את הקמח בכלי אטום בארון או במקרר לשימוש לעת הצורך. ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר למשך 4 ימים
הערות
- איך טוחנים קמח עדשים כתומות בבית? מכניסים לבלנדר או למעבד מזון כוס עדשים כתומות יבשות וטוחנים אותן, במידה והטחינה לא הופכת את העדשים לקמח דק דללו את כמות העדשים בבלנדר והפעילו את הבלנדר בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אני טוחנת מראש קילו עדשים כתומות ומאחסנת את הקמח בכלי אטום בארון או במקרר לשימוש לעת הצורך. ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר למשך 4 ימים
הכנתם את המתכון?
תגובות (9)
אסו לטגן בשמן זית, זה רעיל מטגנים בשמן קנולה או שמן נטרלי אחר
חצי ליטר שמן זית? לא הגזמנו קצת
הכוונה היא שמן לטיגון עמוק, לכן הכמות גדולה יחסית.