קרמוגיות חלבה

קרמוגיות חלבה אלה עוגיות שוקולד נוסטלגיות, פריכות, טעימות ופשוטות להכנה, עם הפתעת חלבה שמתגלה בכל ביס. שילוב מושלם של שוקולד וחלבה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

גרסה ביתית לעוגיות שמזכירות לי נסיעות לטיולים משפחתיים כילדה (אני ואחותי היינו מחסלות קופסאות במושב האחורי).

מצרכים

מלית חלבה

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, שני סוגי סוכר וממרח חלבה לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים לבצק אחיד.
  2. בקערית נפרדת מערבבים ממרח חלבה ואבקת סוכר עד שאפשר ללוש את התערובת והיא לא דביקה, ונוחה לגלגול.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מגלגלים את תערובת החלבה ל-35 כדורים קטנים בגודל זית (אם צריך “מקמחים” את הידיים באבקת סוכר).
  5. מגלגלים את תערובת השוקולד ל-35 כדורים בגודל עגבניית שרי,
  6. מועכים ל”פיתה” כל כדור שוקולד, מניחים באמצע כדור חלבה ומקפלים סביב להחבאת החלבה בשוקולד. מגלגלים שוב לכדור מושלם ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מועכים מעט בכרית כף יד רטובה ליצירת עוגייה עגולה ושטוחה.
  7. אופים 8-10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להיסדק, הן יציבות בשוליים ומרכזן עדיין רך.
  8. מצננים מעט ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 35 מנות
קלוריות 72.1 קק״ל 2523.8 קק״ל
פחמימות 11.6 גרם 405.7 גרם
שומן 2.6 גרם 92.6 גרם
נתרן 25.2 מ״ג 882.6 מ״ג
חלבון 0.9 גרם 31.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 11.7 גרם
שומן רווי 1.5 גרם 52.8 גרם
כולסטרול 14.3 מ״ג 499.8 מ״ג
סידן 3.7 מ״ג 130.3 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 6.2 מ״ג
אשלגן 18.8 מ״ג 658.9 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 3.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody