רקע יטבתה

קרפ סוזט: היינו מוכנים לאכול אותו 8 ימים

קרפ סוזט הוא קינוח צרפתי קלאסי שמבוסס על קרפ דקיק שמבושל ברוטב תפוזי נהדר ומוגש עם קצפת. אז קבלו: קרפ סוזט אמיתי, עם קצפת וניל וגרידת תפוז. אנחנו מתכננים לאכול אותו עד הנר האחרון
קרפ סוזט הוא קינוח צרפתי קלאסי שמבוסס על קרפ דקיק שמבושל ברוטב תפוזי נהדר ומוגש עם קצפת. אז קבלו: קרפ סוזט אמיתי, עם קצפת וניל וגרידת תפוז. אנחנו מתכננים לאכול אותו עד הנר האחרון
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    826
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 826.4 קק״ל 4958.5 קק״ל
    פחמימות 63.4 גרם 380.5 גרם
    שומן 58.2 גרם 349.4 גרם
    נתרן 69.3 מ״ג 415.7 מ״ג
    חלבון 8.9 גרם 53.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.0 גרם
    שומן רווי 31.5 גרם 189.0 גרם
    כולסטרול 177.3 מ״ג 1063.8 מ״ג
    סידן 23.6 מ״ג 141.7 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 3.1 מ״ג
    אשלגן 56.9 מ״ג 341.3 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    826
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 826.4 קק״ל 4958.5 קק״ל
    פחמימות 63.4 גרם 380.5 גרם
    שומן 58.2 גרם 349.4 גרם
    נתרן 69.3 מ״ג 415.7 מ״ג
    חלבון 8.9 גרם 53.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.0 גרם
    שומן רווי 31.5 גרם 189.0 גרם
    כולסטרול 177.3 מ״ג 1063.8 מ״ג
    סידן 23.6 מ״ג 141.7 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 3.1 מ״ג
    אשלגן 56.9 מ״ג 341.3 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בלילה

טיגון

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה את החמאה המומסת, הביצים, הסוכר, הקמח והמלח.
  2. מוסיפים תוך כדי ערבוב את השמנת לבישול עד לקבלת קרם אחיד.
  3. מחממים מחבת עם תחתית עבה ומשמנים את המחבת עם מעט שמן (סופגים עם נייר סופג).
  4. מוזגים מהבלילה אל המחבת, מספיק כדי לכסות את כל המחבת. מטגנים במשך כ־30 שניות, עד שהצד התחתון של הקרפ מזהיב. מוציאים את הקרפ ומעבירים אותו לצלחת חמימה.
  5. חוזרים על התהליך ומכינים קרפים נוספים. במידת הצורך משמנים שוב את המחבת.
  6. מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת רחבה את החמאה ומוסיפים את הסוכר.
  7. מבשלים עד שהסוכר נמס ומתקבל צבע קרמלי בהיר.
  8. מנמיכים את הלהבה לאש הקטנה ביותר ומוסיפים למחבת את מיץ התפוזים וליקר התפוזים.

    קרפ סוזט 4
    מוסיפים למחבת את התפוזים.

  9. מגבירים לעוצמה בינונית ונותנים לרוטב לבעבע במשך כ־2 דקות.
  10. מניחים את הקרפ בתוך המחבת, ובעזרת כף עוזרים לרוטב לעטוף את הקרפ משני צידיו.

    קרפ סוזט 3
    מניחים את הקרפים בתוך המחבת.

  11. מקציפים את השמנת להקצפה עם מחית הווניל.

    קרפ סוזט 1
    קרפ סוזט. צילום: שי נייבורג, סטיילינג קולינרי: נעמה רן

  12. הגשה: מקפלים את הקרפ ל־4 ומניחים בצלחת להגשה.
  13. מפזרים את התפוז המפולט בצידי הקרפ, מוסיפים כף גדושה של קצפת וניל מעל הקרפ ומפזרים מעט גרידת תפוז.

    קרפ סוזט מושלם! 567 צילומים: נמרוד סונדרס סטיילינג קולינרי: יעל מגן
    קרפ סוזט מושלם! צילומים: נמרוד סונדרס סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קרפ סוזט: היינו מוכנים לאכול אותו 8 ימים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    טל נאה

    הי במה אפשר להחליף את הליקר[גראנד מרנייה]

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לוותר.

    Avatar
    יעל

    האם אפשר להכין מראש? האם צריך להיות מוגש בטמפרטורת החדר או חם?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא ניתן להכין מראש.
      צריך להגיש חם. שווה לחכות לכזה קרפ 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות