קרקר כוסמין כפרי של קרין גורן

מתכון של קרקר כוסמין דקיק כמו בחנויות הטבע, בריא וטעים, עם שיבולת שועל והמון תוספות מתפצחות. מתאים גם לטבעונים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מצרכים

בלילה

תוספות

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה ומשמנים היטב את הנייר.
  2. מכינים את הבלילה: בקערה גדולה טורפים במטרפה את כל מרכיבי הבלילה, בלי התוספות, לתערובת אחידה ונוזלית מאוד, שנראית כמו מרק.
  3. שומרים 1/4 מהתוספות בצד לקישוט בהמשך, ואת היתר מערבבים לתוך הבלילה. מוזגים 1/2 מכמות הבלילה לכל תבנית ומורחים בעזרת פלטה, או גב של כף, בשכבה דקה ואחידה. מפזרים מעל את שאר התוספות.
  4. אופים 10 דקות, להתייצבות חלקית. מוציאים מהתנור וחותכים בזהירות בעזרת גלגלת פיצה לקרקרים.
  5. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 30 דקות להשחמה וייבוש מלא. אם הקרקרים עדיין רכים מדי, מחזירים פעם שלישית לתנור בחום נמוך עוד יותר, של 130 מעלות, וממשיכים לאפות לייבוש מלא.
  6. מצננים ושוברים לקרקרים לפי החיתוך. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 60 מנות
קלוריות 37.7 קק״ל 2262.6 קק״ל
פחמימות 0.9 גרם 55.3 גרם
שומן 3.3 גרם 199.9 גרם
נתרן 90.9 מ״ג 5456.8 מ״ג
חלבון 1.0 גרם 59.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 33.8 גרם
שומן רווי 0.5 גרם 28.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 39.4 מ״ג 2362.3 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 39.5 מ״ג
אשלגן 25.1 מ״ג 1507.1 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 22.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody