רוטב בולונז שילדים אוהבים

איילת הירשמן מכינה את המנה שכולם אוהבים - רוטב בולונז עם המון בשר וירקות שורש, שאפשר לשדך לפסטה, לפתיתים או לאורז
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    17

מצרכים

אופן הכנה

  1. קולפים וחותכים את הבצל, הסלרי והגזר לקוביות קטנות.
  2. חותכים את חזה האווז לקוביות בינוניות.
  3. קוצצים את השום.
  4. מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל, הגזר והסלרי כ-10 דקות, עד שהבצל רך ושקוף, אבל לא מזהיב.
  5. מוסיפים את חזה האווז, מערבבים ומטגנים 10 דקות עד שהירקות מזהיבים קלות.
  6. מוסיפים את השום ומטגנים דקה. נזהרים לא לחרוך.
  7. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך שמפוררים אותו כל הזמן בכף עץ, עד שצבעו משתנה.
  8. מוסיפים את היין ומבשלים 5 דקות, עד שהוא מתאדה כמעט לגמרי.
  9. מוסיפים אבקת מרק ומבשלים תוך ערבוב, על להבה בינונית עד שכל הנוזל נספג.
  10. מוסיפים את העגבניות, רכז העגבניות, המרווה והרוזמרין, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה מאוד 3 שעות.
  11. ממש לפני סיום הבישול מכניסים פנימה את הבזיליקום וסוגרים את הסיר.
  12. מגישים בליווי פסטה, פתיתים או אורז.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 538.4 קק״ל 3230.5 קק״ל
פחמימות 22.9 גרם 137.3 גרם
שומן 36.0 גרם 216.0 גרם
נתרן 1548.9 מ״ג 9293.6 מ״ג
חלבון 27.5 גרם 165.1 גרם
סיבים תזונתיים 5.7 גרם 34.1 גרם
שומן רווי 9.5 גרם 56.8 גרם
כולסטרול 84.7 מ״ג 508.2 מ״ג
סידן 123.6 מ״ג 741.6 מ״ג
ברזל 5.4 מ״ג 32.2 מ״ג
אשלגן 1241.7 מ״ג 7450.1 מ״ג
אבץ 5.1 מ״ג 30.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody