רולדת בשר מבצק פילו
שי-לי ליפא מכינה רולדת בשר בסגנון אסייתי, מבצק פילו שממולא בבשר מתובל ברוטב סויה, רוטב דגים ומעט צ'ילי אדום והתוצאה פשוט טעימה ומיוחדת
שי-לי ליפא מכינה רולדת בשר בסגנון אסייתי, מבצק פילו שממולא בבשר מתובל ברוטב סויה, רוטב דגים ומעט צ'ילי אדום והתוצאה פשוט טעימה ומיוחדת
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2548.9 קק״ל 5097.9 קק״לפחמימות 120.8 גרם 241.6 גרםשומן 166.9 גרם 333.9 גרםנתרן 2710.0 מ״ג 5420.0 מ״גחלבון 124.8 גרם 249.7 גרםסיבים תזונתיים 10.4 גרם 20.8 גרםשומן רווי 54.4 גרם 108.9 גרםכולסטרול 364.0 מ״ג 728.0 מ״גסידן 130.9 מ״ג 261.9 מ״גברזל 18.7 מ״ג 37.4 מ״גאשלגן 1648.1 מ״ג 3296.2 מ״גאבץ 721.8 מ״ג 1443.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות2549
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2548.9 קק״ל 5097.9 קק״לפחמימות 120.8 גרם 241.6 גרםשומן 166.9 גרם 333.9 גרםנתרן 2710.0 מ״ג 5420.0 מ״גחלבון 124.8 גרם 249.7 גרםסיבים תזונתיים 10.4 גרם 20.8 גרםשומן רווי 54.4 גרם 108.9 גרםכולסטרול 364.0 מ״ג 728.0 מ״גסידן 130.9 מ״ג 261.9 מ״גברזל 18.7 מ״ג 37.4 מ״גאשלגן 1648.1 מ״ג 3296.2 מ״גאבץ 721.8 מ״ג 1443.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 2549 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק פילומופשר לפי ההוראות שעל האריזה
-
1 מיכל תרסיס שמן קנולה
-
8 כפות פירורי לחם
מלית
-
3 כפות שמן זית
-
3 בצלי שאלוט קטנים
-
3 שיני שום
-
פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
800 גרם בשר בקר טחון
-
2 כפות רוטב סויה
-
2 כפות רוטב דגים
-
1/2 צרור כוסברה
ציפוי
-
1/2 כוס שומשום
אופן הכנה
- מכינים את המלית: קוצצים דק בצל שאלוט, קוצצים גס שום ופורסים לעיגולים דקים צ’ילי אדום.
- מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים שמן זית, שאלוט, שום וצ’ילי ומאדים כ-2 דקות רק עד שמתחילים להתרכך.
- מוסיפים בשר טחון ומטגנים כ-5 דקות, תוך כדי בחישה ופירור הבשר, עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים סויה ורוטב דגים מביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3-2 דקות עד שהנוזלים נספגים. מצננים היטב.
- מוסיפים כוסברה ומערבבים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים את הרולדות: מניחים עלה פילו על משטח העבודה. מתיזים מעל תרסיס שמן ומפזרים כף פירורי לחם (מקפידים שעלה הפילו הראשון יהיה שלם, כי הוא זה שעוטף את הרולדה מבחוץ).
- מניחים עלה נוסף, מתיזים תרסיס שמן ומפזרים כף פירורי לחם. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים, ומסיימים בעלה פילו חמישי עליו מתיזים תרסיס שמן, בלי לפזר פירורי לחם.
- מניחים חצי מהמלית, ללא הנוזלים בתלולית על השליש התחתון והמוארך של הבצק, מקפלים פנימה את שולי הבצק משני קצות המלית ומגלגלים לגלילה מהודקת.
- מניחים בתבנית, מתיזים מעל מעט תרסיס שמן ומפזרים שומשום.
- חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו והמלית לקבלת רולדה נוספת.
- אופים 25-20 דקות, עד הזהבה עמוקה.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: קוצצים דק בצל שאלוט, קוצצים גס שום ופורסים לעיגולים דקים צ’ילי אדום.
- מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים שמן זית, שאלוט, שום וצ’ילי ומאדים כ-2 דקות רק עד שמתחילים להתרכך.
- מוסיפים בשר טחון ומטגנים כ-5 דקות, תוך כדי בחישה ופירור הבשר, עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים סויה ורוטב דגים מביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3-2 דקות עד שהנוזלים נספגים. מצננים היטב.
- מוסיפים כוסברה ומערבבים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים את הרולדות: מניחים עלה פילו על משטח העבודה. מתיזים מעל תרסיס שמן ומפזרים כף פירורי לחם (מקפידים שעלה הפילו הראשון יהיה שלם, כי הוא זה שעוטף את הרולדה מבחוץ).
- מניחים עלה נוסף, מתיזים תרסיס שמן ומפזרים כף פירורי לחם. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים, ומסיימים בעלה פילו חמישי עליו מתיזים תרסיס שמן, בלי לפזר פירורי לחם.
- מניחים חצי מהמלית, ללא הנוזלים בתלולית על השליש התחתון והמוארך של הבצק, מקפלים פנימה את שולי הבצק משני קצות המלית ומגלגלים לגלילה מהודקת.
- מניחים בתבנית, מתיזים מעל מעט תרסיס שמן ומפזרים שומשום.
- חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו והמלית לקבלת רולדה נוספת.
- אופים 25-20 דקות, עד הזהבה עמוקה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
רולדה נדירה!!! הכנו לערב ראש השנה וזה היה ה-להיט של הערב!!! בשר נהדר שמשתלב מושלם עם הבצק הטעים
כיף ממש לקרוא, גבי, שנה טובה!