-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4285.8 קק״ל 4285.8 קק״לפחמימות 370.4 גרם 370.4 גרםשומן 289.7 גרם 289.7 גרםנתרן 1078.5 מ״ג 1078.5 מ״גחלבון 48.8 גרם 48.8 גרםסיבים תזונתיים 14.8 גרם 14.8 גרםשומן רווי 171.7 גרם 171.7 גרםכולסטרול 1520.0 מ״ג 1520.0 מ״גסידן 704.2 מ״ג 704.2 מ״גברזל 13.9 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 1810.9 מ״ג 1810.9 מ״גאבץ 9.0 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות4286
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4285.8 קק״ל 4285.8 קק״לפחמימות 370.4 גרם 370.4 גרםשומן 289.7 גרם 289.7 גרםנתרן 1078.5 מ״ג 1078.5 מ״גחלבון 48.8 גרם 48.8 גרםסיבים תזונתיים 14.8 גרם 14.8 גרםשומן רווי 171.7 גרם 171.7 גרםכולסטרול 1520.0 מ״ג 1520.0 מ״גסידן 704.2 מ״ג 704.2 מ״גברזל 13.9 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 1810.9 מ״ג 1810.9 מ״גאבץ 9.0 מ״ג 9.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 4286 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
רולדה
גנאש שוקולד-קפה
-
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
150 גרם שוקולד מרירמינימום 60% מוצקי קקאו
-
30 מ"ל אספרסו
קצפת קפה
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
30 מ"ל אספרסו
-
1 כף סוכר לבן
-
1/2 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1/4 כוס חלב 3%
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מקציפים בקערה גדולה את החלבונים עד שנוצר קצף לבן.
- מוסיפים את הסוכר בהדרגה (בערך 4 פעמים תוך כדי הקצפה) וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.
- מכינים אספרסו במכונת הקפה.
- מערבבים בקערה את החלמונים, האספרסו, הוניל, החומץ והמלח לתערובת חלקה.
- מוסיפים את בלילת החלמונים לקצף בתנועות קיפול בעזרת מרית.
- מוסיפים לתערובת את הקמח באיטיות ובתנועות קיפול עד שכל הקמח נבלע בתערובת.
- מצפים תבנית תנור בנייר אפיה.
- יוצקים את בלילת הרולדה לתבנית ומשטחים עם מרית לגובה של 1 ס”מ.
- אופים כ-10 דקות עד שהעוגה מוכנה ורכה למגע.
- הופכים את העוגה מיד על מגבת מטבח נקיה ומסירים את נייר האפייה.
- מגלגלים מיד את העוגה לגליל בעזרת המגבת ומשאירים אותה כך להתקררות. זה חשוב, כי ככה העוגה תקבל את צורת הגליל.
- מכינים את גנאש הקפה: מחממים את השמנת עד לסף רתיחה בסיר על כיריים. בינתיים שוברים את השוקולד ומניחים בקערה.
- יוצקים את השמנת החמה על השוקולד המריר, מוסיפים את האספרסו ומערבבים היטב עד לקבלת קרם אחיד ומבריק.
- מכינים את קצפת הקפה: מקציפים את כל חומרי קרם הקצפת עד לקבלת קרם יציב.
- מרכיבים את הרולדה: פותחים את הרולדה ומורחים את הפנים בגנאש השוקולד והקפה.
- מורחים את פנים הרולדה בחצי מכמות קצפת הקפה ומגלגלים בחזרה.
- מקשטים את הרולדה ביתרת קצפת הקפה בעזרת מזלף וצנטר.
- מכניסים לקירור של שעתיים לפחות.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מקציפים בקערה גדולה את החלבונים עד שנוצר קצף לבן.
- מוסיפים את הסוכר בהדרגה (בערך 4 פעמים תוך כדי הקצפה) וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.
- מכינים אספרסו במכונת הקפה.
- מערבבים בקערה את החלמונים, האספרסו, הוניל, החומץ והמלח לתערובת חלקה.
- מוסיפים את בלילת החלמונים לקצף בתנועות קיפול בעזרת מרית.
- מוסיפים לתערובת את הקמח באיטיות ובתנועות קיפול עד שכל הקמח נבלע בתערובת.
- מצפים תבנית תנור בנייר אפיה.
- יוצקים את בלילת הרולדה לתבנית ומשטחים עם מרית לגובה של 1 ס”מ.
- אופים כ-10 דקות עד שהעוגה מוכנה ורכה למגע.
- הופכים את העוגה מיד על מגבת מטבח נקיה ומסירים את נייר האפייה.
- מגלגלים מיד את העוגה לגליל בעזרת המגבת ומשאירים אותה כך להתקררות. זה חשוב, כי ככה העוגה תקבל את צורת הגליל.
- מכינים את גנאש הקפה: מחממים את השמנת עד לסף רתיחה בסיר על כיריים. בינתיים שוברים את השוקולד ומניחים בקערה.
- יוצקים את השמנת החמה על השוקולד המריר, מוסיפים את האספרסו ומערבבים היטב עד לקבלת קרם אחיד ומבריק.
- מכינים את קצפת הקפה: מקציפים את כל חומרי קרם הקצפת עד לקבלת קרם יציב.
- מרכיבים את הרולדה: פותחים את הרולדה ומורחים את הפנים בגנאש השוקולד והקפה.
- מורחים את פנים הרולדה בחצי מכמות קצפת הקפה ומגלגלים בחזרה.
- מקשטים את הרולדה ביתרת קצפת הקפה בעזרת מזלף וצנטר.
- מכניסים לקירור של שעתיים לפחות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן