-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 810.2 קק״ל 4861.4 קק״לפחמימות 75.6 גרם 453.6 גרםשומן 46.0 גרם 275.8 גרםנתרן 3454.3 מ״ג 20725.9 מ״גחלבון 17.9 גרם 107.3 גרםסיבים תזונתיים 6.7 גרם 40.3 גרםשומן רווי 23.6 גרם 141.5 גרםכולסטרול 81.8 מ״ג 491.0 מ״גסידן 224.8 מ״ג 1348.6 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 971.1 מ״ג 5826.8 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות810
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 810.2 קק״ל 4861.4 קק״לפחמימות 75.6 גרם 453.6 גרםשומן 46.0 גרם 275.8 גרםנתרן 3454.3 מ״ג 20725.9 מ״גחלבון 17.9 גרם 107.3 גרםסיבים תזונתיים 6.7 גרם 40.3 גרםשומן רווי 23.6 גרם 141.5 גרםכולסטרול 81.8 מ״ג 491.0 מ״גסידן 224.8 מ״ג 1348.6 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 971.1 מ״ג 5826.8 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 810 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
כרוביות
-
1 כרובית בינונית
-
3 בצלים בינוניים
-
6 פטריות פורטובלו בינוניות
-
15 שיני שום
-
2 לימונים בינוניים
-
1/4 כוס שמן זית
-
2 כפות מלח גס
-
1 כפית פלפל שחור טחון
ריזוטו
-
200 גרם חמאה
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
6 שיני שום
-
1000 גרם אורז ריזוטו
-
1 כוס יין לבן יבש
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת לבישול יטבתה 9%
-
1 ליטר מים
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור שלם
-
100 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות מצב טורבו. חותכים את הכרובית לפרחים, חותכים את הבצל לפרוסות, מגררים בפומפייה את קליפת הלימון. חותכים את הפורטובלו לחצאים, חותכים את הבצל הסגול לקוביות קטנות. מרתיחים את המים.
- מכינים את הכרובית: שמים בקערה גדולה את הכרובית, בצל, פטריות, שום, קליפת לימון מגוררת, שמן זית, מלח ופלפל, מעבירים לתבנית אפייה גדולה ועמוקה. מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים כ-30 דקות. מסירים את הניירות וממשיכים לאפות על גריל עליון וטורבו למשך 15-20 דקות נוספות או עד להזהבה.
- מכינים את הריזוטו: מחממים את החמאה בסיר גדול ומאדים את הבצל והשום עד לריכוך. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. כאשר האורז חם, מוסיפים את היין ו-1/2 כוס מים ומערבבים ללא הפסקה עד שהנוזלים נספגים באורז. מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב עד שגם היא נספגת באורז.
- מוזגים עוד מצקת מים לאורז ומערבבים עד שהמים נספגים. ממשיכים כך עם כל יתרת המים. האורז יוצא דביק ועמילני. מתבלים, מכבים את האש, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים.
- מעבירים לצלחות הגשה ומגישים עם הכרובית והפטריות מעל.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות מצב טורבו. חותכים את הכרובית לפרחים, חותכים את הבצל לפרוסות, מגררים בפומפייה את קליפת הלימון. חותכים את הפורטובלו לחצאים, חותכים את הבצל הסגול לקוביות קטנות. מרתיחים את המים.
- מכינים את הכרובית: שמים בקערה גדולה את הכרובית, בצל, פטריות, שום, קליפת לימון מגוררת, שמן זית, מלח ופלפל, מעבירים לתבנית אפייה גדולה ועמוקה. מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים כ-30 דקות. מסירים את הניירות וממשיכים לאפות על גריל עליון וטורבו למשך 15-20 דקות נוספות או עד להזהבה.
- מכינים את הריזוטו: מחממים את החמאה בסיר גדול ומאדים את הבצל והשום עד לריכוך. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. כאשר האורז חם, מוסיפים את היין ו-1/2 כוס מים ומערבבים ללא הפסקה עד שהנוזלים נספגים באורז. מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב עד שגם היא נספגת באורז.
- מוזגים עוד מצקת מים לאורז ומערבבים עד שהמים נספגים. ממשיכים כך עם כל יתרת המים. האורז יוצא דביק ועמילני. מתבלים, מכבים את האש, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים.
- מעבירים לצלחות הגשה ומגישים עם הכרובית והפטריות מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
יש כמה אי בהירויות בניסוחים ובמצרכים, למשל לא רשום שמנת במרכיבים אך באופן ההכנה מציינים שיש להוסיף את השמנת. דוגמא נוספת היא עניין המים – מתי מוסיפים את ליטר המים? אשמח לעבור איתכם ולתקן 🙂
יש להוסיף 250 מ”ל שמנת מתוקה ולהוסיף את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שכל ליטר המים נספגים והאורז מתרכך ויוצא רך ודביק. ההסבר עודכן בגוף המתכון. תודה ושנה טובה!
מושלםםםםם
איזה כיף לשמוע! תודה רבה!