רקע יטבתה

ריזוטו כרובית ופטריות פורטבלו

נמאס לכם מהאורז הרגיל? למה שלא תכינו ריזוטו עשיר בליווי כרובית ופטריות? משה שגב מכין לכם מנת אורז מיוחדת, עשירה, טעימה ומנחמת
נמאס לכם מהאורז הרגיל? למה שלא תכינו ריזוטו עשיר בליווי כרובית ופטריות? משה שגב מכין לכם מנת אורז מיוחדת, עשירה, טעימה ומנחמת
  • משה שגב
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    773
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 772.9 קק״ל 4637.4 קק״ל
    פחמימות 71.1 גרם 426.7 גרם
    שומן 45.5 גרם 273.1 גרם
    נתרן 3409.5 מ״ג 20457.1 מ״ג
    חלבון 15.1 גרם 90.3 גרם
    סיבים תזונתיים 4.2 גרם 25.5 גרם
    שומן רווי 23.4 גרם 140.6 גרם
    כולסטרול 81.8 מ״ג 491.0 מ״ג
    סידן 236.3 מ״ג 1417.5 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 622.9 מ״ג 3737.2 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    773
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 772.9 קק״ל 4637.4 קק״ל
    פחמימות 71.1 גרם 426.7 גרם
    שומן 45.5 גרם 273.1 גרם
    נתרן 3409.5 מ״ג 20457.1 מ״ג
    חלבון 15.1 גרם 90.3 גרם
    סיבים תזונתיים 4.2 גרם 25.5 גרם
    שומן רווי 23.4 גרם 140.6 גרם
    כולסטרול 81.8 מ״ג 491.0 מ״ג
    סידן 236.3 מ״ג 1417.5 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 622.9 מ״ג 3737.2 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

כרוביות

ריזוטו


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות מצב טורבו. חותכים את הכרובית לפרחים, חותכים את הבצל לפרוסות, מגררים בפומפייה את קליפת הלימון. חותכים את הפורטובלו לחצאים, חותכים את הבצל הסגול לקוביות קטנות. מרתיחים את המים.
  2. מכינים את הכרובית: שמים בקערה גדולה את הכרובית, בצל, פטריות, שום, קליפת לימון מגוררת, שמן זית, מלח ופלפל, מעבירים לתבנית אפייה גדולה ועמוקה. מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים כ-30 דקות. מסירים את הניירות וממשיכים לאפות על גריל עליון וטורבו למשך 15-20 דקות נוספות או עד להזהבה.
  3. מכינים את הריזוטו: מחממים את החמאה בסיר גדול ומאדים את הבצל והשום עד לריכוך. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. כאשר האורז חם, מוסיפים את היין ו-1/2 כוס מים ומערבבים ללא הפסקה עד שהנוזלים נספגים באורז. מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב עד שגם היא נספגת באורז.
  4. מוזגים עוד מצקת מים לאורז ומערבבים עד שהמים נספגים. ממשיכים כך עם כל יתרת המים. האורז יוצא דביק ועמילני. מתבלים, מכבים את האש, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים.
  5. מעבירים לצלחות הגשה ומגישים עם הכרובית והפטריות מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ריזוטו כרובית ופטריות פורטבלו

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    Danielle Elbaz

    יש כמה אי בהירויות בניסוחים ובמצרכים, למשל לא רשום שמנת במרכיבים אך באופן ההכנה מציינים שיש להוסיף את השמנת. דוגמא נוספת היא עניין המים – מתי מוסיפים את ליטר המים? אשמח לעבור איתכם ולתקן 🙂

      Avatar
      Foody Foody

      יש להוסיף 250 מ”ל שמנת מתוקה ולהוסיף את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שכל ליטר המים נספגים והאורז מתרכך ויוצא רך ודביק. ההסבר עודכן בגוף המתכון. תודה ושנה טובה!

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף לשמוע! תודה רבה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות