רקע יטבתה

רמה אחת מעל כולן! עוגת היער השחור של תומר אומנסקי

גבוהה ומפוארת בשכבות של אושר! מתכון להכנת עוגת היער השחור - עוגת שכבות שוקולד עם סירופ דובדבנים, קרם נפלא וקצפת (עם דובדבן!)
גבוהה ומפוארת בשכבות של אושר! מתכון להכנת עוגת היער השחור - עוגת שכבות שוקולד עם סירופ דובדבנים, קרם נפלא וקצפת (עם דובדבן!)
  • תומר אומנסקי
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 9 שעות ו-25 דק׳
  • קלוריות
    13050
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 13049.8 קק״ל 13049.8 קק״ל
    פחמימות 1116.4 גרם 1116.4 גרם
    שומן 867.6 גרם 867.6 גרם
    נתרן 1791.4 מ״ג 1791.4 מ״ג
    חלבון 156.7 גרם 156.7 גרם
    סיבים תזונתיים 52.2 גרם 52.2 גרם
    שומן רווי 414.2 גרם 414.2 גרם
    כולסטרול 1877.5 מ״ג 1877.5 מ״ג
    סידן 1208.8 מ״ג 1208.8 מ״ג
    ברזל 41.8 מ״ג 41.8 מ״ג
    אשלגן 8612.7 מ״ג 8612.7 מ״ג
    אבץ 25.3 מ״ג 25.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 9 שעות ו-25 דק׳
  • קלוריות
    13050
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 13049.8 קק״ל 13049.8 קק״ל
    פחמימות 1116.4 גרם 1116.4 גרם
    שומן 867.6 גרם 867.6 גרם
    נתרן 1791.4 מ״ג 1791.4 מ״ג
    חלבון 156.7 גרם 156.7 גרם
    סיבים תזונתיים 52.2 גרם 52.2 גרם
    שומן רווי 414.2 גרם 414.2 גרם
    כולסטרול 1877.5 מ״ג 1877.5 מ״ג
    סידן 1208.8 מ״ג 1208.8 מ״ג
    ברזל 41.8 מ״ג 41.8 מ״ג
    אשלגן 8612.7 מ״ג 8612.7 מ״ג
    אבץ 25.3 מ״ג 25.3 מ״ג
    סגור

אפשר בהחלט להכין בבית את עוגת היער השחור – גבוהה, מרשימה ויפהפיה, כמו בקונדיטוריה. הקונדיטור תומר אומנסקי מלמד אתכם איך עושים זאת בקלות. ולמרות שיש לא מעט פעולות, זו עדייו לא משימה בלתי אפשרית. שווה את הדובדבן שבקצפת!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


עוגת שוקולד

מילוי דובדבנים

קרם מסקרפונה וניל

קישוט

קצפת


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-165 מעלות. מרפדים 3 תבנית מתפרקות בקוטר 22 ס”מ בנייר כסף ונייר אפייה (למניעת גלישת הבלילה) ומשמנים היטב.
  2. ממיסים את השוקולד המריר והשמנת המתוקה במיקרוגל.
  3. מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון את הביצים והסוכר כ-6 דקות לקציפה אוורירית ותפוחה. מוסיפים את השמן והשמנת החמוצה ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד והשמנת ומערבבים שוב. מוסיפים את הקמח, הפודינג, אבקת האפייה, והקקאו ומקפלים בעזרת מרית לבלילה אחידה.
  4. מחלקים את הבלילה בין 3 התבניות ואופים כ-25 דקות (ניתן לאפות כעוגה שלמה בקוטר 24 ס”מ ולפרוס ל-3 שכבות, זמן האפייה יהיה כשעה עד שקיסם יוצא יבש).
  5. מכינים את סירופ הדובדבנים: מסננים את הדובדבנים ומעבירים את הסירופ לסיר קטן (שומרים את הדובדבנים בצד להרכבת העוגה). מוסיפים את הסוכר, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. מקררים את הסירופ לגמרי.
  6. מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים את כל מרכיבי הקרם, למעט האינסטנט פודינג, לקציפה רכה. מוסיפים את הפודינג ומקציפים לקציפה יציבה.
  7. מרכיבים את העוגה: מניחים בצלחת הגשה שכבת עוגה ראשונה, מברישים בסירופ הדובדבנים ומזלפים מעל שכבת קרם. מפזרים מעל הקרם את הדובדבנים, מניחים מעל את שכבת העוגה השנייה וממשיכים באותו הסדר עם יתר הסירופ, הקרם והדובדבנים, כאשר השכבה האחרונה היא הקרם. מקשטים את דפנות והחלק העליון של העוגה בתלתלי השוקולד המגורר.
  8. מכינים את הקצפת: מקציפים את כל המרכיבים לקצפת יציבה ומעבירים לשק זילוף.
  9. מזלפים על העוגה שושנים ומניחים על כל אחד מהם דובדבן. מעבירים את העוגה לקירור של 8 שעות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רמה אחת מעל כולן! עוגת היער השחור של תומר אומנסקי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות