רמה אחת מעל כולן! עוגת היער השחור של תומר אומנסקי
גבוהה ומפוארת בשכבות של אושר! מתכון להכנת עוגת היער השחור - עוגת שכבות שוקולד עם סירופ דובדבנים, קרם נפלא וקצפת (עם דובדבן!)
גבוהה ומפוארת בשכבות של אושר! מתכון להכנת עוגת היער השחור - עוגת שכבות שוקולד עם סירופ דובדבנים, קרם נפלא וקצפת (עם דובדבן!)
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 12734.8 קק״ל 12734.8 קק״לפחמימות 1127.7 גרם 1127.7 גרםשומן 822.6 גרם 822.6 גרםנתרן 1676.4 מ״ג 1676.4 מ״גחלבון 154.4 גרם 154.4 גרםסיבים תזונתיים 52.2 גרם 52.2 גרםשומן רווי 385.7 גרם 385.7 גרםכולסטרול 1877.5 מ״ג 1877.5 מ״גסידן 1208.8 מ״ג 1208.8 מ״גברזל 39.6 מ״ג 39.6 מ״גאשלגן 8377.7 מ״ג 8377.7 מ״גאבץ 25.3 מ״ג 25.3 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 40 דק׳כולל 9 שעות ו-25 דק׳
-
קלוריות12735
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 12734.8 קק״ל 12734.8 קק״לפחמימות 1127.7 גרם 1127.7 גרםשומן 822.6 גרם 822.6 גרםנתרן 1676.4 מ״ג 1676.4 מ״גחלבון 154.4 גרם 154.4 גרםסיבים תזונתיים 52.2 גרם 52.2 גרםשומן רווי 385.7 גרם 385.7 גרםכולסטרול 1877.5 מ״ג 1877.5 מ״גסידן 1208.8 מ״ג 1208.8 מ״גברזל 39.6 מ״ג 39.6 מ״גאשלגן 8377.7 מ״ג 8377.7 מ״גאבץ 25.3 מ״ג 25.3 מ״גסגור
אפשר בהחלט להכין בבית את עוגת היער השחור – גבוהה, מרשימה ויפהפיה, כמו בקונדיטוריה. הקונדיטור תומר אומנסקי מלמד אתכם איך עושים זאת בקלות. ולמרות שיש לא מעט פעולות, זו עדייו לא משימה בלתי אפשרית. שווה את הדובדבן שבקצפת!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 9 שעות ו-25 דק׳ | קלוריות 12735 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת שוקולד
-
5L או 300 גרם ביצים
-
350גרם או 1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
200 מ"ל שמן קנולהאו 1 כוס פחות 2 כפות
-
200 גרם שמנת חמוצה 15%
-
280גרם או 2 כוסות קמח לבן
-
80גרם או 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
10גרם או 1 שקית אבקת אפייה
-
50גרם או 5 כפות אבקת קקאו
-
100 גרם שוקולד מריר
-
100 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
מילוי דובדבנים
-
1 צנצנת דובדבנים משומרים בסירופ
-
1 כוס סוכר לבןלסירופ
קרם מסקרפונה וניל
-
750מ"ל או 3 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
250גרם או 1 גביע גבינת מסקרפונה
-
1 כפית מחית ונילאו מקל וניל
-
60גרם או 6 כפות אבקת סוכר
-
80גרם או 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
קישוט
-
250 גרם שוקולד מרירמגורר בקולפן
קצפת
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
20גרם או 2 כפות אבקת סוכר
-
20גרם או 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-165 מעלות. מרפדים 3 תבנית מתפרקות בקוטר 22 ס”מ בנייר כסף ונייר אפייה (למניעת גלישת הבלילה) ומשמנים היטב.
- ממיסים את השוקולד המריר והשמנת המתוקה במיקרוגל.
- מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון את הביצים והסוכר כ-6 דקות לקציפה אוורירית ותפוחה. מוסיפים את השמן והשמנת החמוצה ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד והשמנת ומערבבים שוב. מוסיפים את הקמח, הפודינג, אבקת האפייה, והקקאו ומקפלים בעזרת מרית לבלילה אחידה.
- מחלקים את הבלילה בין 3 התבניות ואופים כ-25 דקות (ניתן לאפות כעוגה שלמה בקוטר 24 ס”מ ולפרוס ל-3 שכבות, זמן האפייה יהיה כשעה עד שקיסם יוצא יבש).
- מכינים את סירופ הדובדבנים: מסננים את הדובדבנים ומעבירים את הסירופ לסיר קטן (שומרים את הדובדבנים בצד להרכבת העוגה). מוסיפים את הסוכר, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. מקררים את הסירופ לגמרי.
- מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים את כל מרכיבי הקרם, למעט האינסטנט פודינג, לקציפה רכה. מוסיפים את הפודינג ומקציפים לקציפה יציבה.
- מרכיבים את העוגה: מניחים בצלחת הגשה שכבת עוגה ראשונה, מברישים בסירופ הדובדבנים ומזלפים מעל שכבת קרם. מפזרים מעל הקרם את הדובדבנים, מניחים מעל את שכבת העוגה השנייה וממשיכים באותו הסדר עם יתר הסירופ, הקרם והדובדבנים, כאשר השכבה האחרונה היא הקרם. מקשטים את דפנות והחלק העליון של העוגה בתלתלי השוקולד המגורר.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את כל המרכיבים לקצפת יציבה ומעבירים לשק זילוף.
- מזלפים על העוגה שושנים ומניחים על כל אחד מהם דובדבן. מעבירים את העוגה לקירור של 8 שעות.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-165 מעלות. מרפדים 3 תבנית מתפרקות בקוטר 22 ס”מ בנייר כסף ונייר אפייה (למניעת גלישת הבלילה) ומשמנים היטב.
- ממיסים את השוקולד המריר והשמנת המתוקה במיקרוגל.
- מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון את הביצים והסוכר כ-6 דקות לקציפה אוורירית ותפוחה. מוסיפים את השמן והשמנת החמוצה ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד והשמנת ומערבבים שוב. מוסיפים את הקמח, הפודינג, אבקת האפייה, והקקאו ומקפלים בעזרת מרית לבלילה אחידה.
- מחלקים את הבלילה בין 3 התבניות ואופים כ-25 דקות (ניתן לאפות כעוגה שלמה בקוטר 24 ס”מ ולפרוס ל-3 שכבות, זמן האפייה יהיה כשעה עד שקיסם יוצא יבש).
- מכינים את סירופ הדובדבנים: מסננים את הדובדבנים ומעבירים את הסירופ לסיר קטן (שומרים את הדובדבנים בצד להרכבת העוגה). מוסיפים את הסוכר, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. מקררים את הסירופ לגמרי.
- מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים את כל מרכיבי הקרם, למעט האינסטנט פודינג, לקציפה רכה. מוסיפים את הפודינג ומקציפים לקציפה יציבה.
- מרכיבים את העוגה: מניחים בצלחת הגשה שכבת עוגה ראשונה, מברישים בסירופ הדובדבנים ומזלפים מעל שכבת קרם. מפזרים מעל הקרם את הדובדבנים, מניחים מעל את שכבת העוגה השנייה וממשיכים באותו הסדר עם יתר הסירופ, הקרם והדובדבנים, כאשר השכבה האחרונה היא הקרם. מקשטים את דפנות והחלק העליון של העוגה בתלתלי השוקולד המגורר.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את כל המרכיבים לקצפת יציבה ומעבירים לשק זילוף.
- מזלפים על העוגה שושנים ומניחים על כל אחד מהם דובדבן. מעבירים את העוגה לקירור של 8 שעות.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן