שבלולי פיצה מקמח כוסמין

הילה סער מכינה ליום הראשון ללימודים פינוק שאף ילד לא יכול לעמוד בפניו: שבלולי פיצה מקמח כוסמין. שומרים במקפיא ושולחים בכל בוקר עם הילדים בקופסת אוכל מזינה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

שהגענו וקיימנו לראשון בספטמבר!

אני לא יודעת מי חיכה יותר - אני או הילדים (כנראה שאני), אבל היום הגדול הגיע, והבוקר כולם הלכו בהתרגשות למסגרות, עם קופסאות אוכל מושקעות ומלאות אהבה.

הילדים שלי לומדים בכל יום עד 14:00. מה שאומר, הרבה שעות מחוץ לבית, והרבה שעות שהם צריכים להישאר מרוכזים וערניים. כדי לעזור להם לצלוח את היום, אני משקיעה בקופסאות אוכל משביעות ומזינות, שגם כיף לאכול.

ליום הראשון ללימודים הכנתי פינוק שאף ילד לא יכול לעמוד בפניו (וגם ההורים ישמחו לקבל כזה בקופסת האוכל שלהם) - שבלולי פיצה בגרסה הבריאה.

פיצה ביתית היא ג’אנק פוד לגיטימי מבחינתי, במיוחד בגרסה הזו.

מהמתכון הזה יוצאת כמות גדולה של שבלולים (כ-60 שבלולים). הכנתי והכנסתי את רובם לקופסה למקפיא. בשבועות הבאים אני אוציא כמה בכל שבוע. זו השיטה האהובה עליי - מכינים פעם אחת, ואוכלים כמה פעמים.

מצרכים

בצק

רוטב

תוספות

אופן הכנה

  1. שמים את הקמח בקערה גדולה או בקערת מיקסר חשמלי. מוסיפים את השמרים ומערבבים לפיזור של השמרים בקמח.
  2. מתחילים להוסיף בהדרגה את המים החמימים, ומערבבים היטב. כשמתחיל להיווצר בצק עוברים ללישה (במידה ומכינים את הבצק במיקסר, משתמשים בוו הלישה ומפעילים על מהירות נמוכה). ממשיכים ללוש במשך כ-8 דקות עד לבצק חלק. מוסיפים שמן זית ומלח ולשים היטב עד לקבלת בצק חלק ומבריק, מעט דביק.
  3. משמנים את הבצק מלמעלה, מכסים ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב.
  5. לאחר ההתפחה מוציאים את הבצק לקערה. לוחצים עליו להוצאת האוויר ומחלקים אותו ל-2 כדורים. משטחים כל כדור לצורת מלבן בעזרת הידיים, ומרדדים בעזרת מערוך למלבן בעובי של כחצי ס”מ.
  6. מורחים מחצית מהרוטב על כל מלבן של בצק, מעל הרוטב מפזרים את המוצרלה ואת הזיתים בשכבה אחידה ודקה.
  7. מגלגלים את הבצק לאורכו לרולדה, לא הדוקה מדי, כדי לאפשר לבצק לתפוח.
  8. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק.
  9. מעבירים את הרולדות למקפיא לחצי שעה, כדי שאפשר יהיה לפרוס אותן בקלות.
  10. לאחר חצי שעה מוציאים את הרולדות מהמקפיא ופורסים אותן לפרוסות בעובי של כ-1.5 ס”מ. מניחים את הפרוסות על צידן באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  11. מכסים ומניחים להתפחה שנייה של כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
  12. אופים את השבלולים כ-12-15 דקות (תלוי בעוצמת התנור שלכם) עד להזהבה.

 

הערות

  • ניתן להכין את הבצק מראש ולהקפיא אותו אחרי ההתפחה הראשונה. כשרוצים להשתמש מפשירים לילה מראש במקרר או כמה שעות על השיש
  • לא מומלץ להעמיס בשכבת הגבינה והזיתים, כי קשה יהיה לגלגל את הבצק לרולדה והשבלולים עלולים להתפרק
  • אפשר להכין את הבצק מקמח כוסמין מלא בלבד. התוצאה לא פחות טעימה
  • אופציות למליות: ממרח זיתים + גבינת מוצרלה / פטה עזים - כוס עלי תרד קפואים (שכל הנוזלים נסחטו מהם) + כוס גבינת ריקוטה טבעית + ביצה - רבע כוס שמן זית + 1/4 כפית אורגנו + חצי כפית בזיליקום קצוץ או יבש + 1/2 כפית זעתר + 1/4 כפית מלח + 1 שן שום כתושה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 60 מנות
קלוריות 48.4 קק״ל 2906.9 קק״ל
פחמימות 5.6 גרם 334.3 גרם
שומן 2.1 גרם 126.8 גרם
נתרן 136.5 מ״ג 8188.5 מ״ג
חלבון 2.2 גרם 132.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 53.2 גרם
שומן רווי 0.7 גרם 45.0 גרם
כולסטרול 2.5 מ״ג 147.5 מ״ג
סידן 29.1 מ״ג 1744.8 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 25.6 מ״ג
אשלגן 60.5 מ״ג 3631.3 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 21.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי, אין שום בעיה

    Avatar

    איזה כייף. אנסה להכין עם הבנות בבית לארוחת הערב

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody